The cycling family of Denmark

Af noget der kommer tæt på uransagelige årsager, stod jeg og min familie i går på Københavns Rådhus og repræsenterede racen ‘Cycling family’.
Vi stod ved siden af ’Cycling lawyer’ og ’Cycling old fart’ (eller måske var det cycling elderly, de havde kaldt ham …). Der var også postbude, cykelbude og alle mulige andre, der bruger cyklen som primær transportmiddel.
De undrende tilskuere var journalister fra hele verden, der var inviteret af Cycling embassy of Denmark, så de kunne opleve, hvilken fantastisk cyklende nation Danmark er.

I pressematerialet står der blandt andet:

Maren Uthaug says: “I will use my bicycle until I am 90 years old – as long as I can move”.
De har åbenbart ikke ment, det ville vække nye cykelspirer verden over, jeg på spørgsmålet om, hvor længe jeg har tænkt mig at cykle svarede: ”Til jeg bliver kørt ned”.
Eller at en af grundende til, det er så meget federe at køre på cykel, er at man jo nemmere kan bryde færdselsloven. Men når jeg er færdig med at prøve at være vittig, elsker jeg jo min cykel. Væsentlig højere end min gamle Volvo, der altid svigter mig når vejen er lang, mørk, jysk og øde. 

Her er The Cycling Family efter de har været en tur gennem phototshop:

Her er jeg så i en lidt mere slatten og realistisk udgave på Rådhuset – fordi onsdag aften blev meget længere og festligere, end jeg havde forestillet mig.

Journalisterne var i øvrigt meget imponerende over os danskere – og ikke mindst at jeg turde fragte mine børn rundt i trafikken på denne måde. Den slags var bare ikke at se i Uganda. Eller Moldavien. Eller Indonesien. Journalisten fra Washington Post var bekymret for, om vi ikke blev udsat for alt for meget forurening, når vi befandt os på vejbanen uden en bil omrking os. Well, maybe, sagde jeg. Men hvis alternativet er at sætte sig ind i en bil og blæse endnu mere CO2 ud i verden, er vi på en måde lige vidt …

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s