Hvis dette er et menneske

Jeg forstår ikke, hvordan jeg har kunnet undgå at læse denne bog hele mit liv. Den har altid været der, og den er ikke ukendt. (Undtagen for mig, altså).
Jeg så i avisen, der var lavet en monolog over bogen, blev af en eller anden årsag interesseret, selv om temaet ”Auschwitz” egentlig ikke plejer være ét, der trækker. Var dog for flad til at gå i teatret, så bestilte bogen på biblioteket i stedet. I går fik jeg den. Den har virket som en magnet på mig siden. Jeg har hele morgenen lavet snyderegler for mig selv, som går ud på, at jeg kun må læse tre sider mere, og SÅ skal jeg altså til at arbejde. Seks sider senere, laver jeg så en ny regel, der betyder, jeg godt må læse kapitlet færdig, som jeg så overser slutter og kommer til at starte på et nyt, som betyder, jeg da godt må læse bare tre sider til, som betyder jeg desværre snart er færdig med den.

Bogen hedder ”Hvis dette var et menneske”. Forfatteren er Primo Levi. Han er jøde og tilbragte det sidste år af anden verdenskrig i Auschwitz. Det fortæller han om. Og på en måde, så jeg glemmer at blinke, trække vejret og nok aldrig bliver den samme igen.

Læs den!

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s