Det er så uretfærdigt jeg må råbe!

Da jeg var yngre husker jeg, at jeg kiggede med både undren og en smule foragt på alle de kvinder i trediverne, der rendte rundt og snakkede om, at det var så hårdt for dem, fordi de skulle slås sådan med vægten.

– Så æd dog bare mindre, kone! Tænkte jeg og smurte lidt mere nutella på min pandekage.

Jeg ved ikke om det er gudernes måde at more sig på, i hvert fald har de nu pludselig arkiveret både mig og min røv i den kategori, der tager på af én peanut og skal løbe jorden rundt for at tabe den igen. Der er helt sikkert nogen, der kan give mig en tør og konkret forklaring på hvorfor (sådan noget med alder, hormoner, blabla og blabla).
Men jeg er ligeglad!
Det er nemlig skide uretfærdigt!

Når jeg så samtidig er blevet splejset sammen med en mand, der med stor fornøjelse spiser alle de hvedeboller, kager, pastaskruer og ting med smør på lige foran næsen på mig uden at tage så meget om en krumme på, så er det altså jeg i en presset stund godt kan blive så rasende (og sulten), jeg bliver nødt til at råbe meget højt af ham (undskyld skat). Joda, jeg ved han træner og løber og svømmer – men det gør jeg jo også. I hvert fald så godt jeg kan. Og i hvert fald nok til at jeg fortjener ti gange så mange smørbagte kanelsnegle fra Tante Te, som jeg reelt spiser.

Hvis I vidste hvor ofte, jeg med forurettelse i stemmen, fordi det bare ikke kan passe, jeg skal slås sådan med vægten, lister op hvor mange gange jeg har løbet denne uge, præcis hvor langt, hvad jeg har spist, hvor stor en procentdel af det, der var spirer, grænser det op til det pinlige. Og jeg er ret sikker på at jeg får rigtig mange til at tænke:

– så æd dog bare mindre, kone!

Men æv altså. Det er bare så kedeligt at være på kur. Præcis lige så kedeligt som det er at kigge på en to-årig unge og stadig mangle at tabe halvdelen af det, man tog på, da man var gravid.
Jeg tog 30 kg på.
You do the math …

8 responses to “Det er så uretfærdigt jeg må råbe!

  1. Sorry… I win.Mangler stadig at tabe 20 – og det er 9 (ja, ni!) år siden de røg på……Så: Klap dig selv på skulderen. Du ser jo tæskegodt ud! 🙂

  2. However u look like a fox ;-DUndskyld stod du i mit køkken igår da jeg holdt denne tale for min mand(en altædende pind i luften – og hvad er det lige han skal gøre når jeg nu for det meste træner 3-4 gange om ugen og spiser nogenlunde fornuftigt(hvis man ikke tæller alt med) HVORFOR virker det så ikke – dengang jeg ikke trænede sagde han – du mangler motion – nu hvor jeg træner er det kosten den er gal med – hvor er lykkepillen der får de deller til at forsvinde NU??????

  3. Min mand fortalte i går med stor glæde og entusiasme, hvordan han havde brugt en halv time på at læse om, hvordan han kunne tage på på den sunde måde – gad jeg at høre det?Og gad jeg endnu mindre at høre det midt i en graviditet, hvor jeg har ligget brak i 2 mdr. og har 0,4 g muskler tilbage i min slatne krop og frygter, at jeg napper mere end de 23 kg fra sidste graviditet?Maren – jeg er uendeligt enig: Riskager og selleri er godt (især når man prøver at prakke ungerne det på), men det er lissom bare så vanvittig langt fra gåsebryster. Og Othellolagkager. Og kakao med flødeskum. Og flødekartofler …

  4. Jeg er ikke lige medlem af jeres klub (endnu!), ligner faktisk en pind ret meget efterhånden! og nu skal i ikke tro det er sjovt heller de damer. Altså hvor ufedt er det lige at have en baby, og ikke kan tumle rundt fordi ens knogler banker ind i alting?! håber det vender med ammestoppet….?Anyway, jeg ved godt at man ikke gider høre det her fra én der godt kan spise 20 kanelsnegle, men du ser sgu da godt ud Maren! husk det er dit eget ideal du prøver at leve op til, så spis du da bare alle de kanelsnegle du vil, og nyd dem;-) Livet skal nydes og mad er en STOR del af livet. I gamle dage fandtes der faktisk et folk (glemt hvem) hvor man så på kvindernes figur, for at finde ud af hvor rige mændene var. Hvis kvinderne havde gode, SMUKKE former, så måtte mændene jo have råd til god mad. Tænk lidt på det;-)

  5. Æææææh undskyld jeg siger det, men du er altså herre lækker !Jeg mangler at tabe 5 kilo, de sidder allesammen på lårene.. Mine bryster er pistvæk og mine ribben stikker ud. Det ser mega underligt ud.. 😦 Skal på en eller anden måde få de 5 kilo på underkroppen til at flytte sig til overkroppen. Mission im-fucking-possible! Spiser sgu bare lidt mere kage og håber det sætter sig som boobies 😉

  6. Altså, det er ikke fordi jeg er ude i en "sig det lige igen det der med at jeg er lækker", men det billede der ligger og roder rundt oppe i hjørnet er altså fra FØR jeg blev gravid med nummer tre. Og hørte til snup-du-bare-en-nutella-mad-mere-kategorien. Og jeg har da også tænkt mig at smyge mig i stram buksedragt til fest på lørdag og danse som havde jeg figur til at bære den – for jeg ved også, man kan være meeeeget tykkere end mig og jeg på ingen måde aspirerer til Livet er Fedt. Det der bare er så skide irriterende er, at når man rent faktisk gør en ihærdig indsats for at tabe sig, så vil man også gerne have et resultat. Og en præmie!. For eksempel en bradepande med kanelsnegle.

  7. Hvor gammelt er det billede i "alt for damerne" ? for der er du da også lækker:o)

  8. Okay okay okay … det havde jeg lige glemt. (Men ikke tilfældigt jeg fik ungeren til at lægge sig ovenpå mig 😉

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s