2 – 0 til Gud

Når Sigurd Barrett og hans freaking Bjørnen Bjørn synger og fortæller i Fjernsyn for Dig, går det mig altid på nerverne. Jeg synes han er vildt irriterende, påtaget og fik jeg sagt irriterende?

Noget andet, der også kan få mig til at knibe øjnene sammen og hvisle skældsord, er, som nogle måske har opdaget, Gud og den kristne kirke. Nu er det dog således, at min ældste datter har kastet sit hjerte efter kirkesang og derfor synger i Frederiksberg Kirkes spirekor. Hvilket betyder, at jeg, fordi jeg er en kærlig moder, ikke sjælden sidder bænket til gudstjenester, hvor min datter står med foldede hænder og priser Gud i det høje.

Jeg troede, at det at hjernevaske min datter og tvinge mig regelmæssigt i kirke, var rigelig hån fra Guds side. Men jeg havde på alle måder undervurderet ham. I dag skulle spirekoret, til min datters store begejstring, nemlig synge sammen med Sigurd Barrett i kirken. Og vigtigt for hende var selvfølgelig, at jeg som altid var blandt publikum. I en hel stiv time sad jeg derfor og lyttede til Sigurd synge og fortælle bibelhistorien fra ende til anden. Da vi rundede af med at synge Fader Vor på en lille stump børnevenlig melodi, han havde bikset sammen til anledningen, måtte jeg vende blikket mod himlen og hvæse: Are you fucking kidding me?!

Det er tæt på, jeg tror på Gud nu. For den høje latter jeg fik i retur, var ikke til at tage fejl af …

10 responses to “2 – 0 til Gud

  1. Du har min dybeste sympati 😉 Jeg priser mig lykkelig over, at mine børn er ved at være voksne og ikke i Sigurd Barrett alderen, for hos mig springer de røde knopper også frem, når han dukker op på skærmen.

  2. He he… jeg elsker altså Sigurd og det gør mine unger også. Jeg tror faktisk bare han er som han er 🙂 Men nu vi er ved børneunderholdning, så er Sebastian Klein (også) genial :-)Jette / Kammas Univers

  3. Fantastisk! endelig nogen der kan se Sigurds sande jeg. Jeg får simpelthen myrekryb af den mand, og ingen jeg kender deler min mening?! yak! jeg føler virkelig med dig Maren, og så oven i købet i en kirke.Hvordan har du det så med Ælling? Jeg bliver mødt med skældsord og vantro når jeg konsekvent brokker mig over det irriterende dyr, de af en eller anden årsag har tilføjet i en ellers fejlfri børneserie."If it aint broken, don't fix it!"

  4. Puh, jeg kan simpelthen ikke have at religion skal listes ind i børn på den måde. Synes det er så ækelt. Nu er min søn kun knapt to og jeg aner virkelig ikke hvad jeg skal gøre for at "beskytte" ham mod den slags, for jeg ønsker jo heller ikke at præge ham i modsat retning (eller gør jeg?) ved at afholde ham fra fx. arrangementer som din datter deltager i på eget initiativ. Synes egentlig bare at børn skulle være fri for voksenreligion og have lov at have deres barnlige fantasi og tage stilling, når de selv er mere kritiske.Kender ikke Sigurd Barrett så godt, men væmmes helt vildt, når jeg skal se på Bubber. Hvem kan tage en mand med det navn seriøst? Han missionerer i øvrigt også gerne kristendom for børn :(Kh. Mirjam

  5. Uhh ham havde jeg lykkelig glemt! Føj for den… Hvad sker der lige med dansk børnetv? Altså det bliver da ringere og ringere. Nej nu skal jeg også være fair, der er altså nogen gode imellem, jeg kan fx også godt lide Sebastian Klein;o)

  6. Her hvor jeg bor på landet i en lille landsby, der starter børnene med at gå til "Førkonfirmation" i 3. klasse. Det går ud på at sognemedhjælperne henter børnene på skolen, og så bringer de dem op til Kirken, hvor de får pølser, og pasta med kødsovs og den slags. Det er så ækelt, og jeg tænker på hvordan den slags overhovedet kan være tilladt. Det er et frit valg, bevares, min søn har heldigvis valgt ikke at deltage, som han selv siger, så lokker de jo bare børnene med mad for at sælge dem Gud.Men kunne man forestille sig at muslimer fik lov til noget lignende? Altså for min skyld er det skideligegyldigt om personen bag hedder Buddah, Allah, Vishnu eller Gud, det er det samme. Hvis min søn alligevel skulle slæbes afsted til tidlig indoktrinering, så kunne han for min skyld ligeså godt lære noget om Allah.Jeg kan jo prøve at stille op til sognerådsvalg og foreslå det… Imens er min søn næsten den eneste fra hans årgang på skolen mandag eftermiddag, hvor de andre børn hører om Jesus i kirken, og hvis det ikke er gruppepres så ved jeg ikke hvad det er. Godt han står imod, så kan de bare komme an med cigaretterne!Uh hvor blev jeg lige sur der, tak Maren fordi vi andre ikke er alene om at være trætte af folkekirken.

  7. Har faktisk også en lidt skæv side til ham sigurdsen. Heldigvis har han aldrig fanget vores unger, måske fordi moren hurtig kan zappe væk. Tænker – du skal da skrive en bog om Gud, den gad jeg godt læse ;)! KH Karin

  8. Må en skabs-læser også blande sig?Jeg blev bare så glad for din holdning til Sigurd, for jeg har aldrig mødt andre, der havde det som mig… Jeg kan ikke holde den mand ud, han virker SÅ påtaget og taler ned til børnene. Sidste år så jeg ham i Pumpehuset med min datter, og jo hun var da ganske godt underholdt, men efterfølgende, hvor man kunne få autograf (og selvfølgelig købe produkter) var han bare sur og arrogant og skulle tydeligvis have det overstået. Så jeg tror ikke på, at han bare er, som han er.Mht. folkekirken og indoktrinering – don't get me started. Så bliver denne kommentar alt for lang 🙂 Vil bare lige sige godt gået til din dreng, Anja.KH

  9. Spot on med ham Sigurd der…Da jeg for et par uger siden læste i avisen, at han nu havde kastet sig over en nyskrivelse af Bibelen, råbte jeg: "I knew it!!" så højt at mine poder blev mega forskrækkede midt i deres legobyggeri.Jeg v-i-d-s-t-e bare at der var noget-et-eller-andet med den mand. Og ja, selvfølgeligt er han dybt troende – som han selv udtrykte det i avisen. Jeg har aldrig gjort noget for at introducere Sigurt Barret i familien, men nu skal jeg sgu gøre alt for at han ikke bliver det!

  10. Kære kvinderForstår ikke helt, hvad I er så bange for ”med den der religion”? Hvad er det, der sker af forfærdeligheder, hvis vi snakker Gud, Allah og Buddha med vores unger allerede fra de er små? Jeg tror, det er en illusion, at vi kan undgå det – og en misforståelse at vi skal undgå det.I tøsernes vuggestue og børnehave er der en del muslimske børn, og det har været så absolut på sin plads at snakke om, at folk tror på noget forskelligt og at det er helt okay. Min datter på fem år er vældigt optaget af Gud, og når der er noget, hun rigtigt gerne vil (som fx at komme i Bonbonland) så folder hun sine fedtede små hænder og beder til Gud – og fred være med det. Hun bliver sikkert buddhist på et senere tidspunkt og måske endda noget tredje. Og jeg synes, det er helt fint, at hun tror – og spekulerer lidt over, hvad det vil sige. Og om man kan lide Sigurd eller ej, så synes jeg bibelhistorierne – også uden at det behøver at være så farligt religiøst – giver afsæt til en masse gode snakke om, hvad det vil sige at være god mod andre osv. Og så er det i øvrigt også bare rigtigt spændende historier.Amen :o)

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s