Det sorte hus finder sig ikke i mere!

Jeg bliver bestjålet af sigøjnere.
I begyndelsen rodede de bare i mine skraldespande, hvilket jeg nærmest fandt lidt eksotisk og storbyagtigt. En dag prøvede de at snuppe min datters løbehjul, men lod venligt være, da jeg sagde ”helst ikke”. I sidste uge blev jeg lidt irriteret, for da var de rendt med klapvognen, fordi jeg ikke lige var der med en løftet pegefinger. I går røg den sidste rest af eksotisk overbærenhed, for pludselig var de syv poser pantflasker min ældste datter møjsommelig havde stillet ud i ladcyklen, så hun kunne spæde lommepengene op med et par håndører, væk. Vi skulle jo lige have spist aftensmad, inden vi kørte op med dem. Min overbo så dem slæbe af sted med alle poserne, så det nytter ikke noget at beskylde mig for at kaste med uretmæssig skyld. Næ, jeg er faktisk tæt på at føle mig berettiget til at tilegne mig den bredeste amerikanske accent og tale om ”fucking gypsies”, men kan mærke jeg ikke helt ved nok om folkeslaget til at have så mange fordomme, jeg for alvor kan rulle mig ud i en ucharmerende stigmatisering, omtale dem som et skadedyr og snakke om, at de som folk er et problem for samfundet.

Tror jeg starter med at binde snor i en pung, smide den på fortovet, lægge mig lur bag kastanietræet og bare vente på de kommer og ikke kan modstå fristelsen. Så vil jeg springe frem med hvidløg og den danske salmebog – og et sejrsbrøl så voldsomt de da nok forstår, at der er erklæret krig fra det sorte hus på hjørnet.

8 responses to “Det sorte hus finder sig ikke i mere!

  1. Okay okay okay, jeg ved sgu da ikke om det rent faktisk er sigøjnere. Jeg baserer det udelukkende på deres farvestrålende tøj, mørklødede hud, at kvinderne har tørklæde på hovedet (på ikke-muslim-måden)og at jeg godt kunne lide det romantiske strejf af at have sigøjnere i nabolaget. Det kan lige så godt være Knud og Birthe, der har en mormor, der engang knaldede med en spaniol, synes det er friskt med noget farve på trøjen og samler ind til deres bod på Hjallerup marked. I så fald er det jo ikke hvidløg og den danske salmebog jeg skal true med. Næ, så må det være en gymnasieuddannelse og et økologisk æble. I hvert fald er der helt sikkert snart nogen, der fyrer mig en flad for at være så fantastisk fordomsfuld.(Et lille fif: Frederiksbergfruer som mig bæver ved tanken om dårligt fodtøj til sine børn og madvarer med uhensigtsmæssigt mange E-numre).

  2. Fordomsfuld – what are you talking about?!(og jeg ville helt sikkert fyre dig en verbal flad, hvis ikke det var, fordi jeg så blev nødt til også at kampsvine mig selv for at være samme slags Frederiksbergfrue – øv!)Men som ludfattig studerende ved jeg, at sådan en runde pantflasker kan være uvurdeligt stuff, så hold nu lige snitterne fra ungernes pant, hva'?

  3. Min lokale handelsforening går rødglødende amok i telefonkæder og highpriority mails, lige så straks der vejres mere end en østeuropæer i nærheden af tøjstativerne. (man skal jo kunne høre, at de ikke er blege på den britiske måde)Det har jeg rynket på næsen af mange gange.Men så havde vi indbrud på hjemmematriklen, og politiet snakkede om "ønsteuropæisk underboringsmetode".Okay. Så røg min østtolerance alligevel. Og jeg fik lyst til at brænde af og lukke grænser. Det er så skideærgerligt, når fordomme bekræftes. Om det så gælder sigøjnere, østeuropæere, eller Frederikbsbergfruer.

  4. Romaer! That's the name! Skal jo være på plads med den korrekte betegnelse, når du skal råbe "gå væk"… Jeg undrer mig over en ting dog. Hvis din overbo så dem slæbe de 7 poser væk, hvorfor blev der så ikke råbt vagt i gevær dér? Dårlig vagthund. Jeg siger det bare.

  5. Hun troede bare de skred med vores skrald og det skal man jo ikke sætte sig for meget op i mod. Man er vel et gavmildt menneske. Mest irriterende er faktisk at de har sorteret alle ikke-pant-flasker fra. Så nu skrumler vi rundt i ladcyklen med elleve tomme vinflasker, som jeg da nok synes de kunne have været så venlige at smide i flaskecontaineren på vej ned til fakta, som jeg havde tænkt mig at gøre …

  6. De skal fucking lade være med at stjæle skal de. Jeg vil skide på tørklæder, eller skinny jeans, hold snitterne væk. Jeg kan godt sige dig, jeg ville lægge den pung i en snor, og så vill ejeg sætte en musefælde under den og klap!! så kan de lære det. Og mens de sad fast ville jeg løbe ud og stjæle er tørklæde, dem kan man aldrig få for meget af.

  7. jeg er med Fuhrmann, for med sådan et tørklæde får man så alligevel et strejf af det sigøjnerromantiske tilbage i sit hood. Sådan!

  8. Ha ha ha I damer er altså for sjove.Kan kun give Fru Z ret i at det er så surt når fordomme bekræftes, og der dermed gives endnu mere ammunition til det fremmedfjendske samfund vi (ofte) lever i. Æv. Men hold kæft hvor irriterende når folk stjæler fra en. Det er simpelthen så frustrerende at andre ikke kan respektere grænsen mellem dit og mit og jeg synes hver gang det sker, kommer der et lille hak i tilliden til mennesker, og dermed den mennesketolerance som er så vigtig… Giver det nogen mening? Jeg tror sgu bare jeg rabler 😀

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s