Mere kvindekursus

Efter opfordring kommer hermed mere om kvindekursus (og meget – kan ikke stoppe, når jeg først får begydt. Men hold ud, til sidst kommer der noget om at knalde giraffer!)  

Det kursus jeg følger, løber over halvandet år, og fordeler sig over tre weekender. Det bliver holdt af Neel Fasting (og jeg ville inderligt ønske, hun satte et andet billede på sin side, for jeg bliver altid en lille smule bange, når jeg ser det, hun har på nu). Under alle omstændigheder er hun en mageløs skabning, der med usædvanlig meget kløgt, livserfaring, intuition, viden og humor holder kurser – og ikke kun for kvinder. Men dette er kun for kvinder. Om kvinder. Det handler om nærvær og fordybelse, gemte kræfter og at bygge videre på den platform rødstrømperne har givet os – uden at gøre det efter en maskulin tankegang. Men at bruge den styrke, kvinder har og som vi har glemt vi har. Og ikke falde hen i negative kvinde-mønstre, som martyriet (nogen skal jo rydder op, og når ingen andre gør det …), lillepige-tendenser (se hvor sexet jeg er med en slikkepind / åh store stærke mand, kom og red mig ned fra træet) og en del andre fine mønstre, som jeg personligt har finpudset på gennem livet. Det virker jo det skidt!! I hvert fald på ét plan. Men er ikke specielt givende, hvis man gerne vil have et harmonisk forhold til sig selv og ikke mindst sin mand.

Noget af det mest udbytterige ved dette kursus er, at jeg, fordi vi er kvinder i alle aldre, får et sjældent indblik i kvindelivets forskellige faser. Jeg kan se, hvad dem i tyverne tumler med. Hvad os i trediverne roder rundt i. Jeg kan se hvor fantastisk fyrrerne kan være. Og seriøst, nogle af de damer på halvtreds får mig til at glæde mig til, jeg kommer i overgangsalder. De klapper mig blidt på hovedet og siger, at jeg med tre børn hjemme, skal bruge disse dage på at få slappet af. ”Puha”, sukker de til hinanden, mindes dengang de havde små børn og fortæller om, hvor meget tid der nu er til at lade tingene tage den tid, det tager og få en ny og bedre selvindsigt.  

Neel er i øvrigt 70 år. Og jeg har aldrig før mødt én på den alder, der uden at synes, det er spor mærkeligt eller på nogen måde minde om Joan Ørting, ridser op, hvad forskellige seksuelle fantasier betyder. Og hvad enten man fantaserer om sin far, sin ged, sin søster eller bare ikke kan slippe tanken om at gennempule en giraf mens man tæsker et spædbarn, er det aldrig farlig. Eller fordi man er psykopat. Eller egentlig er til giraffer. Det handler om noget helt andet. Man kan læse om det i hendes bog Seksualitet, selvudvikling og tantra. Desuden kan man med fordel også læse en anden bog af hende: Et sprog for det kvindelige, som var første gang jeg for en del år siden stiftede bekendtskab med hende og siden har summet om hende som en lille bananflue.  

(Billedet fandt jeg på en bornholmsk netside. Muligvis kommer jeg i fængsel for at have lånt det).

2 responses to “Mere kvindekursus

  1. Det lyder helt fantastisk! Jeg må straks have fat i de bøger. Tak for inspiration 🙂

  2. Totalt til falds for den slags – lyder super fedt (og ret grænseoverskridende). En skønne dag må jeg også af sted på Femølejr, hvis jeg tør…

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s