Tag godt imod fredagsmanden

Indlægget er skrevet med venlig hilsen fra Thominous

Kender du Madonna/luder komplekset? Selvom begrebet oprindeligt har en dybere og ultimativt mere alvorlig betydning, anvendes det ofte i daglig tale om problemet, manden kan have med at se sin partner som både sexet og ærbar.

Rigtig mange af os mænd vil gerne have en kvinde, som ikke aktivt frister eller løber med andre mænd. Samtidig vil vi gerne, hjemme i ægtesengen, have en kvinde, som ikke er sart, bange, genert eller på anden måde hæmmet. 

Hvordan overkommer en kvinde sidstnævnte træk? De bunder i usikkerhed, og derfor er løsningen erfaring. Hun er sammen med en række mænd, såvel kærester som flygtigere bekendtskaber. Sådan en fortid kan være svær at sluge for manden, der netop ønsker ærbarheden.

Kvindens opførsel undergraver paradoksalt nok forestillingen. Ser en kvinde en mand, og hun ikke anser ham for manden i hendes liv, bliver han øjeblikkeligt lukket ind og får adgang til alle goderne, leveret så frie af hæmninger som fulde af lidenskab. Hun løber ingen risiko. Det behøver ikke være ægte, og hun kan være åben om eventuelle forbudte fantasier. Er han derimod seriøst kærestemateriale, er trusserne fastnaglet til underkroppen i et godt stykke tid i begyndelsen. Fordi det skal være ægte. Rigtigt. 

Kvinden forsøger naturligvis ved ovenstående fremgangsmetode at fremstå ærbar overfor sin forhåbentlig fremtidige mand, men hvad gør den ved ham? Han føler sig sat udenfor. Selvom det er ham, der er gjort af det rigtige stof, ham, der skal være hendes livspartner, ser han sig overhalet af det løse, af den overfladiske mand, der tordnede forbi og fik lov til frit at mæske sig i alle lækkerierne.

Jeg tror ikke, der er en løsning på komplekset, som i min definition har historiske og kulturelle rødder, delvist i modsætning til den oprindelige, freudianske betydning. Selvom det er populært at mene, så tror jeg ikke, det er praktisk muligt at kaste århundreder af kulturel indflydelse af sig i løbet af en relativ kort årrække.

Så hvad er min pointe med dette indlæg? Jeg tror, den manifesterer sig i et budskab til kvinden: Slå dig løs, når du er sammen med ham, du anser som gjort af stabilt kærestemateriale. Lidenskab og fantasi skal ikke gemmes bort, og det er synd, hvis du ikke deler alt af dig med ham. Du har intet at tabe. Alle ved, at der ikke findes en urørt pige over fjorten i Danmark.

2 responses to “Tag godt imod fredagsmanden

  1. og kære mand, vær bevidst om at er din kvinde vild i varmen med dig, sensuel, sexet og villig, så er der sikkert også liv i hendes seksualitet andre steder end med dig.
    Det betyder ikke at hun nødvendigvis er dig utro, det betyder bare at hun har adgang til den del af sig – hele tiden. Nyd det!

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s