En lovbryders observationer

Jeg er sådan en der cykler på fortovet. Og hvis vi nu dropper at få åndenød og skingre stemmer bare ved tanken om, at der findes nogen, der skider så højt og flot på loven som mig, vil jeg lige dele en lille observation med jer.

Selvfølgelig er jeg en venlig fortovscyklist og stopper op, hvis pladsen bliver for trang, eller jeg kan se, der er én, der sandsynligvis vil få et hjerteslag, hvis jeg ikke straks hopper af den cykel. Og det er her min lille observation kommer ind i billedet:

Jeg kan nemlig på forhånd regne ud, hvem der vil råbe af mig og hvem der aldrig kunne finde på at sige noget. Kun én gang er det slået fejl. Det var en 10-årig dreng, der påpegede jeg ikke havde ret til at cykle der. 10-årige drenge plejer for alvor at være ligeglade – på niveau med flipper-typer, hippier og alle dem, der bærer rundt på et instrument, der er festligt at høre på (ikke tværfløjte). Dem, jeg kan være sikker på bliver koksrøde af raseri, er damer. Ikke kvinder. Men damer fra 45 og op. Af typen, der ikke har fået pik i dette årtusinde. Og da de fik det i det sidste, gad de faktisk ikke have det. Der er også en helt bestemt type mænd, der får lyst til at stikke en kæp i mit hjul – og det er de mænd, der er gift med damerne fra før. Især dem, der efterhånden er så gamle, de med bitterhed har måttet erkende, der nok ikke er andre damer, der gider have stodder, der er gået hen og er blevet så sur i det.

Men det, jeg egentlig synes er mest interessant er, at der aldrig nogensinde er en muslim eller mørklødet mand eller kvinde, der har hævet stemmen efter mig eller truet med næven. Og på mine cykelture i kvarteret udgør de mindst 40% af dem, jeg møder. Jeg ved ikke, hvorfor de aldrig brokker sig. Er det noget med, de ikke føler de er berettiget til at sætte mig på plads, fordi jeg måske modsat dem kan både nationalsangen og ved, hvem Holger Danske er? Eller skal der bare mere til at ryste et menneske, der er blevet fjernet fra sin familie, hjemland og vante forhold og i stedet er blevet placeret et af de koldeste steder på jorden?

I don’t know. Men jeg er efterhånden på hils med både ham med turbanen og hende, hvis sorte ansigt er pakket ind i noget der ligner fyrre tørklæder. Og jeg bliver sgu så glad, når jeg ser det er dem, der kommer gående. For så er der nemlig også plads til mig og min dårlige vane.

4 responses to “En lovbryders observationer

  1. Hvor er det dog en dejlig observation. Tænk hvis der bare kunne være plads til os alle sammen på her vores måde. Århh, muslimer som cykler på fortorvet!

  2. Er det ikke bare sådan, at Sydens folk går mindre op i regler end os fra koldere egne?

    Godt nok har jeg aldrig været i Mellemøsten, men i Sydeuropa går de i hvert fald ikke så meget op i småting såsom at hænge vejbelysning pænt op eller at male lige streger på vejene.

  3. HVORFOR er det egentlig at du cykler på fortovet….? Nogen særlig grund, eller bare sådan lidt almindelig hverdags edge?

  4. @SA: Haha, nej altså det er ikke noget jeg som udgangspunkt gør hele tiden. Jeg cykler hovedsagelig på cykelstierne eller på vejen. Men der er så utrolig mange ensrettede gader her i København, især i det område jeg færdes, at det kan være nødvendig lige at svinge hesten op på de små fliser ind i mellem. Joda, jeg kunne cykle en anden vej og jeg kunne trække. Men jeg kunne også bare hente mine børn hurtigere, så vi kan komme hjem og vælte perler ned på gulvet 🙂

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s