Gucci-mødre

Damn, de mødre der er at finde på legepladsen i Frederiksberg Have er godt nok smarte i tøjet. Lille buks her, flad men top-smart støvlet der, den rigtige lille comfi men drøn-moderne læderjakke over til højre og der er da ikke nogen, der har glemt at vikle prikken over i’et rundt om halsen: Tørklædet, som ligner noget, der har kostet 100 kroner, men som vi alle ved har kostet 1000. Og selv om søndagen er der ingen af dem, der har så meget som antydning af fedtet hår?!

Nu er det ikke så tit, jeg tager på legepladsen med mine børn. For at være dén, der skubber gynge, holder i hånd når der skal gås balance og ikke kan få sin røv i rutchebanen, er omtrent lige så sjovt som at se DR K fire døgn i træk. Så det hører til sjældenhederne man hører mig foreslå legeplads som mulig eftermiddagsaktivitet. Men i søndags var vi der. De to små og mig. Og det var her, jeg opdagede, jeg havde glemt at sætte (vaske) håret, tage makeup på og overveje, hvad jeg skulle have på. Slap dog af rent guccimæssigt, hva’ kællinger, det er en legeplads!

Da jeg så var færdig med at prøve at stive det krakelerende selvværd af med at synes, de var åndssvage – og samtidig prøvede ikke at indrømme over for mig selv, jeg holdt mig lidt i skyggen, så håret ikke skulle glinse for meget, kom jeg til at kigge på deres børn. Æææærhj helt ærligt, giv da lige os andre en chance, hva’?! Selv børnene var smartere i tøjet end mig. Lille poset buks her, den fede lilla Bundgård støvle her (som ikke var ved at falde fra hinanden fordi den lige havde gennemgået en vinter, men så fuldstændig spritny ud – what’s up with that?) og selvfølgelig også lige et lille tørklæde viklet om halsen, på den der carefully disarranged måde, som jeg ikke selv kan få det til at sidde om halsen.

Kastede derefter blikket over på mine børn, der til sammenligning lignede nogen, der godt kunne have lus. Og den lille med det meste af en gammel tiger i ansigtet. Altså, jeg syntes da, jeg havde vasket den stores kunstværk af (den lilles ansigt havde været lærred), men her i sollyset kunne jeg da godt se, at kluden havde været lidt for venlig over for alle kroge og kanter. Tøjet gider jeg slet ikke komme ind på, de havde selv valgt det og jeg havde ikke engang overvejet at have en holdning. Det kunne man godt se.

Nå, men luseunger kan heldigvis lege lige så godt som de polerede, men næste gang tager vi altså ned på Skydebanens legeplads ved Istedgade. Der må man godt være lurvet – og desuden har de svævebane. Den kan selv store røve flyve frem og tilbage på!

19 responses to “Gucci-mødre

 1. Brit Knudsen

  Tak – så fik jeg morgen-smilet 🙂

 2. Fantastisk, Maren… ved lige hvad du mener! Jeg er så glad for at jeg bor i Brøndby, hvor jeg by far er den smarteste mor på legepladsen, selv med fedtet hår 😉

 3. Der kom jeg også meget en gang og jep der kommer børn i de der lyserøde flyverdragter som de ikke må svine til og mødre der skruphysteriske flyver helt op over det røde felt hvis man tilbyder deres børn en kiks. Men der kommer også masser af søde og dejlige mennesker som man nemt kan snakke længe og hyggeligt med også selvom man som jeg ikke er ret god til at gå op i alt det der tøjræs.

 4. kunsandheden

  Jeg holder aldrig op med at undres over alle de pæne børn. Selv når jeg henter i børnehaven og mit barn ligner et der har været igennem en større agilitybane under et skybrud, ser flere af de andre piger ud som om de lige er trådt ud af at photoshoot til Vores Børn. Jeg forstår ikke 1) hvordan de kan være så rene, 2) så lidt klistrede, og 3) så chikke og hele i tøjet… Ved heller ikke, om jeg er imponeret. Måske fordi jeg har givet op. I don’t know.

 5. Tørshampoo. Det kan ikke redde alt, men det lader jeg som om, det kan.

 6. Jeg føler mig kun lidt ramt – for jeg har ikke engang råd til Gucci-forfalskninger 🙂
  Og i dag har jeg faktisk, for tredje gang i mit liv, optrådt i institution uden makeup (den grænseoverskridende oplevelse er naturligvis udfoldet på min blog). Og mit barn har også nogle gange snot under næsen, efter hun er blevet over 2 år.
  Men tørshampoo – det kendte jeg sgu’ ikke det lyder som en seriøs must have!

 7. Jeg bor heldigvis på lorteøen, så legepladsmode på Frederiksberg ved jeg heldigvis ikke en brik om. Men mit barn er ham i daginstitutionen, der, hvordan skal jeg udtrykke det, spiser med hele kroppen. Eller han er et madsvin. Og som pædagogerne siger: han er jo ellers et dejligt og nemt barn…

 8. Jeg synes Frederiksberg fruerne fremstår som eksempler, der skal følges. Det er rart for os mænd med børn på legepladsen, at kvinderne har gjort noget ud af sig selv. Er man så sjusket som Maren bør man blive hjemme fra legepladsen.

 9. Welcome to my hood 🙂 Skydebanen, som ligger for enden af vores vej, får aldrig en til at føle sig forkert 🙂

 10. Jeg er ikke helt sikker på, at det ikke vrimler med Gucci mødre med børn som vedhæng på Skydebanens legeplads. Jeg var der for et par uger siden, og det er godt nok også blevet et trendy sted med mange smarte forældre (og børn). Ikke helt det samme, som da jeg var barn og hang ud dér dagligt.
  Der var længere kø til legeredskaberne, end man oplever på en solskinsdag i Tivoli. SUK!
  Næh du, må man bede nogle af forældrene om at blive hjemme? 😉

 11. Og det må gerne være den med det smarte tøj og nyvaskede hår…

  Manglede lige slutningen, for at det virkelig skulle give mening. Har som sådan ikke noget imod forældre på legepladsen 😉

 12. Måske vi skal huske på, at lykke ikke kommer alene af de ting, der kan købes for penge og at vores selvværd / selvrespekt / ret til at være på “legepladsen” ikke bør kunne måles på tøj, hår og mærker.

  At klæde hele familien på i det mest chike outfit for at tage på legepladsen, for at vise at “her er der kontrol”, viser, som jeg ser det, mere, at de har brug for at vise noget, vise en facade, fordi de har mistet jordforbindelsen. Og husk så også på, at de mødre der bruger timer – mange timer, på at gøre familien klar til legepladsen, jo ikke har flere timer, eller mere overskud end os andre….

  kh Mette

 13. Kloge ord Mette H. Vigtigt at tænke på, at alt er en prioritering.
  Så hvad vil jeg helst: Læse en roman jeg er helt opslugt af mens ungerne ser Ramasjang eller gøre mig klar til at være lækker på legepladsen?

  Eller som denne morgen: Vil jeg helst løbe mig en tur eller rydde klammo køkken op? Hvad er vigtigtst, at have et lækkert køkken eller en lækker røv? … tænkte på hvad min kæreste ville synes jeg skulle vælge og løb som lynet 🙂

 14. I Julia Lahmes Hvor lagde jeg babyen? er der en historie om den perfekte kvinde med den defekte numse. Øv for hende.

 15. Jeg læste lige disse linjer på jp.dk, vist sakset fra elle.dk:

  “Nu kan børnene komme i særklasse i Århus.

  Little FF2 hedder den nyåbnede butik, som er en videreudvikling af den eksklusive århusianske tøjforretning, FF2.

  Den henvender sig til stilbevidste børn, og i den kommende sæson vil man kunne se mærker som Chloé, Marc Jacobs, New Balance og Burberry.”

  Hvor heldigt!! Så er der et sted, hvor Gucci-mødrene kan købe nyt kluns til deres “stilbevidste børn”… Men helt ærligt, hvad sker der?? Siden hvornår er børn blevet stilbevidste på Chloé og Burberry-måden?? Min påstand er, at børn helst vil have noget tøj på, som har sjove og seje farver og mønstre, eller måske noget, som giver mindelser om prinsesse/ballerina/fe – og det kan altså sagtens lade sig gøre, uden at der står fine navne i nakken.

 16. Der ligger også sådan en butik på Gl. Kongevej. Er meget sjældent derinde, men når jeg er, er jeg tæt på at kaste op. Ikke så meget over tøjet, det er ret fedt, men af mødrene og de dimsede børn. Og ikke mindst af de spørgsmål de stiller til ekspedienten og de problemstillinger de har, som fx et skab der er alt alt aaaaaalt for fyldt, hørte jeg en sige med et kæmpe suk.

 17. Haha, jeg hader også bare, når der er kommet alt for meget Burberry-tøj i Emmas skab!

 18. Stakkels, stakkels Gucci- mødrenes børn. Jeg har virkelig ondt af dem, for real. De går jo glip af alt det sjove!
  Hvornår mon de sidst har hoppet i vandpytter? eller kastet med mudder? eller klatret i træer?
  Det er sgu da sørgeligt og tænk at nogen vil være så bremsende for sine børns udvikling….
  Tsk, tsk….
  Og btw hvorfor er det ikke mit skab der er overfyldt? :o)

 19. Hahaha hvor er det godt skrevet 🙂
  Gucci-mødre den var godt nok ny for mig 🙂

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s