Vind over din nabo

For ikke så længe siden mødte jeg en kvinde. Hun var omkring de tres. Med langt hvidt hår og en god solid krop. Alle de dage jeg så hende, havde hun kobolt blåt tøj på. Det fik hendes blå øjne og hvide hår til at lyse. Og så var hun norsk.

Hun fortalte, at hun længe havde haft problemer med sin nabo. De var, helt klassisk, kommet op og diskutere om beskæringen af et træ, der stod på hendes grund, men som med grenene skyggede ind på hans grund. Han syntes de skulle skære grenene af det. Hun havde sagt nej, man skærer ikke bare i et træ, mente hun, lige som man ikke bare skærer i et menneske, hvis det ikke arter sig.

En dag hun kom hjem fra en mindre ferie, havde naboen skåret grenene af træet. Hun blev så rasende, hun nærmest ikke kunne trække vejret. Det var hendes mand, der måtte gå ind og tale med naboen. Hun ville have slået ham ihjel, var hun bange for.

Så gik der noget tid. Træet var skamskåret og kvinden havde det som om naboen havde begået et overgreb på hende. Hun følte sig ydmyget, rasende og syntes, han havde frataget hende noget. Der stod 1-0 til ham. Det måtte hun have vendt, vidste hun. For ellers ville det nage hende hver dag og hun var altså ikke interesseret i at flytte, bare fordi naboen var en idiot. Men hvordan skulle hun få taget det tilbage, hun følte han havde taget fra hende?

Nu var hun ikke nogen voldspalle. Eller nogen ond kvinde. Eller udspekuleret på den hævngerrige måde. Så hun ventede til det der var fuldmåne. Så tændte hun op i badstuen til den kogte. Satte sig nøgen ind i den ved midnat, tog en indianertromme med og sad og trommede sig selv op. Følte sin energi, sin styrke, sit mod. Hun gik ud og rullede sig i sneen og tilbage til badstuen igen, hvor hun gentog seancen. Da hun var helt opkogt, både af varme og trommen, gik hun i ly af mørket ind i naboens have og satte sin bare røv ned og tissede på græsplænen.

Siden den dag har hun ikke haft problemer med at se naboen i øjnene, hun ved der står 1-1.

… mine naboer har brokket sig en del over vores trampolin og flere gange været inde for at pege, hvor de mener, vi skal flytte den hen i vores have. Jeg prøver at være venlig, de er jo naboer, hvem gider skændes med nogen, der bor så tæt på? Men mon ikke man lige skulle tjekke i kalenderen, hvornår der er fuldmåne næste gang?

4 responses to “Vind over din nabo

  1. Det var dog en herlig fortælling:-)
    Tak for at dele den.

  2. Åhh stærke kvinder. Kan ikke få nok!
    Fuldmåne i morgen aften…faktisk

  3. Øhh og i øvrigt…hvis du besøger min blog, vil du se, at jeg har givet dig en award. Kh Marianne

  4. Hahaha! nogle gange må der alternative løsninger til. Hun lyder som min venindes faster, der tænder bål, danser rundt i haven og synger sange om kvinder og hekse … til familiefesterne. Så er man sgu grounded hva? Elsker det!

    🙂 Helle

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s