Bryst-revolution

Damer, jeg har fået ny bh. Og det virker måske ikke som noget, der er så vigtigt, det fortjener at blive foreviget på nettet, men jeg lover jer, det er en REVOLUTION. Eller mindre kan måske også gøre det. Men i hvert fald er min barm nu placeret et helt andet sted på verdenskortet (we are talking NORTH) og det føles som om jeg slet ikke har bryster, men når jeg ser mig i spejlet, kan jeg se, at det har jeg i hvert fald! På den absolut gode måde!

Nu hører jeg ikke til typen, der lige smutter ned i H&M og køber en lille varieté af deres spændende undertøjssæt. Nej, for den slags bh’er kræver man i forvejen har en barm, der sidder hvor den skal og ikke har brug for, at videnskaben har været ind over for at sørge for støtten indfinder sig de rigtige steder og ikke mindst sørger for alt bliver, hvor det skal. Det har man nemlig brug for, når man som mig, køber bh’er i størrelser, hvor man kan stave til dyr, der har lange snabler.

Jeg er på ingen måde ude i en klagesang, hvor vi skal synes det er synd for mig, jeg siden mine teenageår har været udstyret med kæmpe kasser. Man kommer faktisk ret langt med store bryster. Generelt. Man behøver heller ikke have så meget talje, for brysterne sørger for der er former. Når resten af mig har været vildt grimt (for fed efter fødsler, for grimt hår efter frisørskift, for kikset tøj, fordi for fattig) har mine bryster alligevel altid kunne pynte lidt på det hele. Og det er da bare til at dø af grin over, når mænd simpelthen ikke kan holde øjenkontakten. Med mindre det er virkelig klamme stoddere, der kommer med klamme-stodder-kommentarer, har det aldrig gjort mig noget. De gange det har generet mig, har jeg jo bare bedt dem prøve at kigge på mit ansigt, når vi talte, hvilket altid har fået mænd til at blive så pinlig berørte, der automatisk har stået 40-0 til mig.

Men samtidig skal man skal ikke glemme, at det er både tungt, varmt og betyder man gør alt man kan for at slippe udenom, når ungerne gerne vil have, man skal hoppe i trampolin med dem.

Og det er derfor det føles som en mindre revolution, når jeg finder en bh, der kan afhjælpe både tyngden, varmen (når de fx er hejst op så de bliver mast ind mod hinanden, som jo kun gør alt varmere) og jeg skal klart have testet det med trampolinen, når det holder op med at regne.

Jeg måtte prøve over tyve, faktisk præcis 23 bh’er før ekspedienten og jeg fandt to der passede mig perfekt, begge af dette vidunderlige mærke. Og jeg kan helt sikkert kun takke vores tids silikone-vildfarelse (nemt for mig at sige, hva’?) for at de findes i min størrelse. Mærket hedder Primadonna og jeg har en fornemmelse af, at en af mine veninder for mange år siden, har prøvet at overbevise mig om, at jeg skulle købe undertøj af netop dette mærke, men nogle gange er man jo bare for meget oppe i røven på sig selv til at høre efter.

13 responses to “Bryst-revolution

 1. Vi har ens bryster åbenbart. Både når det gælder størrelse og medfølgende fordele og ulemper. Og for det ikke skal være løgn, var det også Primadonna der redde mig ud af ubehagelig, tung, varm, småkikset 4-brysters-situation. Og mine har bestået trampolintesten 🙂
  Tillykke med dine nye bryster!
  /Helle

 2. Hvad – så er du sådan en, jeg altid, A-L-T-I-D, har hadet, Maren!
  Altså fra den gang, hvor jeg fuldt kønsmoden vejede 42 kg fordelt på 174 cm – det levnede ligesom ikke heeelt plads til to solide ½kg’s venner forrest – og jeg har helt sikkert, og meget misundeligt, gloet mere på bryster end de fleste mænd!!
  Og måske er der en grund til, at jeg blev kæreste med dén fyr i gymnasiet, der i en ordentlig brandert kom til at sige, at jeg havde gode kasser.
  Siden har jeg så langsomt og sikkert med et rygestop sneget mig lidt længere op i vægt og synes faktisk ligefrem, at der er dage, hvor man næsten objektivt ville kunne sige, at jeg har brug for en bh til andet end pynt 🙂
  Så JA, jeg nyder at være gravid og have ordentlige junger (set i forhold til udgangspunktet, forstås), for så forstår jeg lidt, at jeg ikke behøver at hade jer veludrustede for at nyde en god brystBEholder, som det hedder hjemme hos os.
  Så tillykke med den gode følelse 🙂
  P.S. Jeg hader jer ikke mere!
  P.P.S. Før jeg er færdig med at amme!

 3. Jep – Primadonna er efter min erfaring det eneste bh-mærke der laver gode bh-er i store størrelser. Så man kan gå i stramme bluser og sådannoget og stadig føle sig godt tilpas..

 4. Må man spørge i hvilken butik de havde så god service (og tid og tålmodighed)? Jeg skal nemlig også have nye bh’er, når jeg stopper med at amme og må rulle “the left-overs” i nye kopper. Og så ville det være fantastisk med sådan en bh-service.

 5. Sådan en må jeg have fat i!! Samme problem her….

  PS. Svømning: PERFEKT sport! Ikke brug for svedig sportsBH der klemmer tøserne firkantede mod hinanden. Vandet støtter, så “just keep swimming”!

 6. Tillykke! Det lyder befriende…. Selv har jeg bare regular middle of the road størrelser, men selv jeg ved hvor meget en rigtig BH betyder!

 7. En sommermorgen (pre-bh-tid) stod jeg på terrassen og spillede smart. Og skulle af en eller anden grund hoppe. Og det klaskede! Og min søn spurgte hvad det var for en lyd, og jeg rødmede, og sagde “hvad for en lyd???”
  (Change har altså også okay bh´s, i HM prisklassen..)

 8. Jeg hopper altså lige med på vognen. 😀

  I ufatteligt mange år har jeg rendt rundt med 4 bryster, fordi jeg bare ikke kunne / ville indrømme over for mig selv, at mine tøzer var lidt for store til at blive klemt ned i det samme som veninderne købte – plus at priserne for bh´er i min størrelse var helt til grin og ihvertfald ikke lige det man havde råd til på en SU.
  Men jeg gik en tur i Change hvor jeg fik en fantastisk hjælp. En sød ung pige, som sjovt nok misundte mig mine former, hjalp mig til at finde tre helt fantastiske bh´er. Ud over det, er priserne ganske okay, da man oftest holder sig under de 500 kroner for en bh, og oveni hatten får man lige 20% rabat på det hele, hvis man bliver GRATIS Club Change medlem. Så kan det da ikke blive bedre!

  Jeg har ikke hørt om det andet mærke der bliver nævnt her, men jeg vil da klart kigge på det. 😀

 9. YES. Det er også mit mærke og har været det lige fra jeg sprang i BHerne, også selvom det er så dyrt at man er lige ved at tro det må være fup. Der er ikke rigtigt noget andet der dur og da slet ikke de der håbløse sager fra H&M. Som ung kunne mine dobbelt D’er godt klarer sig helt uden og dét er som du skriver sådan at meget tilgives en på den konto. Nu efter tre børn og diverse er det nødvendigt at hale pungen op af lommen. Suk.

 10. Hmm, ja jeg har så lige fundet ud af at jeg vist er lidt uden for vægtklassen – i den høje ende desværre.

  PrimaDonnaerne ser super smukke ud (har været inde og lure lidt på hjemmesiden ;).), men er desværre ikke i min størrelse – findes op til H. Er man udrustet med en I (som mig) eller J, er der stadig muligheder hos change.
  – Blot til info, skulle der sidde nogle derude og have svært ved at finde noget i de størrelser. 😀

 11. Jeg er kørende i en 65G, og jeg elskerelskerelsker Freya, som jeg altid køber på Lace’s hjemmeside. De kører ofte tilbud på dem, og hvis de ikke passer, kan man bytte dem i butikken i hhv. Århus og Kbh.

  (Hvorfor er det, at man ikke har noget imod at brøle sin bh-størrelse ud, når man føler, at det er i medsøstres forbrugertjeneste?)

 12. åh, jeg har det præcis som Lea, og jeg hader dig også lidt for dine KASSER 🙂

 13. også en 65f-g .Freya er supergode og kan også købes på figleaves til en rimelig pris.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s