VIND BOG!

OH NO! Tænkte jeg, da jeg fik denne bog tilsendt fra forlaget til omtale på min blog. For jeg er virkelig ikke en fantasy-pige. Faktisk så lidt, så jeg er i tvivl om dette er fantasy eller bare noget andet, jeg heller ikke kan li’. Men alt skal jo have en chance, så jeg kastede mig over de 700 sider Krystalhjertet består af og kunne sagtens fornemme, at her var en forfatter der både skrev fantastisk og kunne finde ud af at skrue en historie sammen. Og så alligevel var der noget, der gjorde, jeg hele tiden kom til at læse i andre bøger også. Hundrede sider inde i den gad jeg simpelthen ikke mere.

Jeg klagede min nød til en meget litterær veninde jeg har, for jeg har faktisk ikke lyst til at sidde og svine en bog til på min blog, men what to do, når jeg er halvdød af kedsomhed fra første side. Hun kunne godt se problematikken. Hvem har skrevet den, spurgte hun, da jeg havde klynket i adskillige minutter. Josefine Ottesen, svarede jeg. JOSEFINE OTTESEN? Brølede hun tilbage. Hvordan kan du sige hun er kedeligt, fortsatte min veninde, hun er en af mine yndlingsforfattere og jeg har tilbragt mange søvnløse nætter med en af hendes bøger i favnen – også med Krystalhjertet, for jeg kan simpelthen ikke slippe hendes bøger, når jeg først går i gang. Det er lige som med Harry Potter. Eller Ringenes Herre.

Aaaah, så faldt ti-øren. Jeg synes nemlig også, muligvis som det eneste menneske i verden, at både Harry Potter og den alenlange historie om den der ring er noget af det mest søvndyssende, der findes.

Så lad os skynde os at slå fast, at hvis du er til Harry P og My (freaking) Precious, så elsker du også Josefine Ottesens nye gennemskrivning af Krystalhjertet.

I så fald: Smid en kommentar, så trækker jeg lod på en eller anden uretfærdig måde i løbet af weekenden.

Læs meget mere om forfatteren og bogen her.

26 responses to “VIND BOG!

 1. Jeg kan godt lide Josefine Ottesen og vil gerne vinde bogen – perfekt sommerferielæsning!

 2. Min datter på 10 er fuldstændig skudt i ALT hvad der hedder fantasy, og hun hører Harry Potter på lydbog for 3. år i træk (!!!). Hun ville bestemt synes at det var det fedeste hvis jeg gad at læse denne her højt for hende (om et år satser jeg på at hun selv kan læse den…)!

 3. Den vil jeg da gerne vinde til min store pige (og mig selv 😉
  Go’ sommer & tak for en skøn skøn blog!

 4. I luvs ze fantasy! (og lidt dig. Fedte fedte.)

 5. Jeg vil da også rigtigt gerne læse den. Jeg kan nemlig, som din veninde, forsvinde fuldstændig ind i en harry potter bog. Så mon ikke det er noget for mig??! 🙂

 6. Frøken Nobel

  Åh hvor jeg kender det – har det ligesådan med Ringenes herre – synes filmene er fantastiske, men bøgerne er da ikke andet sovemedicin.
  Tilgengæld er Harry Potter, både bøger og filmene, det mest fantastiske, hvis du spørger mig. Glæder mig til mine unger er store nok til at jeg kan læse dem for dem og håber så bare de er enige med mig!

 7. Overvejede at være med – men da du så skrev Ringenes Herre og Harry Potter, faldt min ti øre også.
  Jeg har aaaaaaaaaaaaaaldrig kedet miiiiiig sååååååååååååå meget soooooooom daaaaaaa jeeeeeeeeeg forsøgte at læææææææse de to serier…

  Hold nu op, og så kom i gang. I det mindste, hold nu OP med at gå hele tiden (200 sider?) i Ringenes Herre…

  Så udelad mig. Også selvom jeg nu faktisk er med – men så kan du kede dig med at huske på, at jeg ikke er med…

  KH C

 8. Som STORfan af HP og RH, så må jeg jo straks melde mig til konkurrencen.
  Jeg gi’r jer, at det er en _anelse_ langtrukkent med alt det gåen i RH, men HP kedelig? Hvad snakker I om!!!!!

 9. Din veninde har helt ret! Josefine Ottesen har siden min teenage tid ligget højst på listen over danske forfattere – hun rammer noget i mig – måske drømmen om at verden i sidste ende er smuk og rigtig – især, hvis vi selv arbejder for det. 700 s vil være passende til en regnvåd dag i sommerhuset og derefter kan den passende genlæses de dage solen skinner:)

 10. Åhh Ottesen skriver jo fantastisk – så den ville gøre det godt som ferielæsning:-)
  Rigtigt god sommer!

 11. Jeg har først for nylig ‘opdaget’ Josefine Ottesen, og må da tilstå at jeg (endnu) ikke har set sammenligningen med JK Rowling eller Tolkien, men hun har en interessant skrivestil og jeg synes bestemt hun er værd at læse mere af.

 12. Må man godt bruge den som gave til en anden?
  Så vil jeg nemlig gerne være med.
  Siger hende der dansklæreren, der aldrig har læst en Harry-bog færdig og kun har læst Hobitten og den første af Ringenes Herre og faktisk ikke ooorker at skamme sig over det … Altså jeg elsker jo Viggo som Aragon ikk’, det er jo ikke sådan!

 13. Josefine Ottesen er en heltinde – hit med gennemskrivingen (som er det ENESTE jeg endnu ikke har læst fra hende pen).
  Måske var du Tolkiens hustru i dit forrige liv?

 14. Aldrig hørt om hende, men den ser spændende ud… Elsker bøger med fugle udenpå…

 15. Den kunne jeg nu egentlig meget godt tænke mig at læse 🙂

 16. Historien om Mira er skrevet med virkelighedens dystre alvor in mente. Jeg var til foredrag med Josefine Ottesen, som fortalte om baggrunden for bogen. Hendes mor er jøde og Historien om Mira handler om dæmoniseringen af et folkefærd og bærer stærke paralleller til jødeforfølgelsen under 2. verdenskrig. Nok er tematikken pakket ind i fantasyens verden, men sammenligningen er alligevel tydelig. Bestemt en stærk bog, der er værd at læse – nok også derfor at forlaget har valgt at genudgive de oprindelige 3 bind i én bog og relancere den som en voksenbog.

 17. Jeg er HELT klart med på en uretfærdig lodtrækning – så har jeg også en fair chance! *S*
  Rina

 18. Elskede RH da jeg kom ordentlig i gang med dem, men nåede aldrig til HP…. Så måske man skulle prøve denne? :o)

  Dejligt med give aways….især med sommerferielæsning!

  Dorthe

 19. Jeg har aldrig læset noget efter Josefine Ottesen, men elsker Harry Potter, Ringenes Herre, hobitten og alt eventyragtigt. Synes ikke der er noget bedre en at flygte ind i en eventyrverden og få en pause fra hverdagen trommerum…

 20. min datter på 11 år har ADHD og rigtig svært ved at sidde stille – altså lige undtagen når hun har læst noget af Josefine Ottesen, fatter det egentlig ikke da jeg selv ligesom dig har forsøgt at læse RIngenes Herre trilogien adskillige gange efter anbefaling men altid falder i søvn uanset hvor ukomfortabelt jeg sætter mig (i mærkelige stillinger ligesom mr Bean), når jeg forsøger – og det gælder alt andet i fantasy genren i øvrigt. Men hey stik mig et lod, så har jeg da lidt ro fra min dejlige ungmø i somerferien 🙂

 21. Where your treasure is, there will your heart be also.
  (Albus Dumbledore)

  Hearing voices no one else can hear isn’t a good sign, even in the wizarding world.
  (Ron Weasley)

  There are some things you can’t share without ending up liking each other.
  (Harry Potter)

  I hope you’re pleased with yourselves. We could all have been killed – or worse, expelled. Now if you don’t mind, I’m going to bed.”
  (Hermione Granger)

 22. Haha, den vil jeg gerne læse efter din beskrivelse. Den må jeg simpelthen se nærmere på 🙂

 23. Den bog vil min datter Asta elske at læse i sommerferien – moren deler din undren – jeg fatter heller ikke hverken trylleri eller mystik … men det gør Asta ;o)

 24. Elsker Harry Potter, Ringenes Herre og meget andet i den genre, så det lyder som perfekt sommerferielæsning for mig 🙂

 25. Ha ha lige sådan har jeg det med Ib Michael. Fatter ikke folk gider læse hans bøger!

  Smider dog gerne en kommentar for en fantasybog 🙂
  Krydser fingre.
  Hilsen Anne Lotte

 26. Jeg er vild med HP, så det lyder som noget for mig 🙂

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s