Hvem fanden har opdraget de børn?

Jeg synes faktisk mine børn for det meste er til at holde ud. Det er ikke noget problem at tage dem med nogen steder, de opfører sig godt (nok), kaster ikke ting i hovedet på fremmede eller mig, kan sagtens sidde stille og dimse med nogle perler i op til halve timer, passer på i trafikken og holder faktisk også generelt op, når jeg siger, de skal lade være med at stikke lillesøster i hovedet med den gaffel. Men så nogen gange, mand. Ja, så går det da helt galt for dem. Som da jeg havde lavet frokost til dem i går. Det var sidste dag i lang tid, hvor Smukke Allan skulle arbejde døgnet rundt, så det gjaldt bare om at huske at trække vejret endnu et par timer og balancere mellem kontraordrerne fra de tre små prinsesser. Mig og ungerne havde sat os til bords, var gået i gang med måltidet, da jeg lige skulle hente mayoen i køleskabet til min kyllingesandwich. Jeg fandt den, vendte mig om og så den yngste sidde med ske og spise jordbærsyltetøj fra glasset. Skulle lige til at protestere, da jeg så den ældste stjæle den midterstes makrelmad fra hendes tallerken. For den midterste sad nemlig med ryggen til, for hun havde fået snasket sine hænder noget så rigeligt ind i makrel af at smøre sin mad og sad nu og tørrede fingrene af i VÆGGEN!!! Jamen hvem fanden har opdraget de unger??

– Mynte, hvad i alverden laver du? Spurgte jeg overrasket.

– Hvad, hva? Mine fingre var da bare snaskede … jamen hvad?

– Jamen det må du da ikke? Og Kamille, hvorfor stjæler du din søsters mad?

– Hvad? Jeg lånte den bare, troede ikke hun skulle have den.

– Smør da din egen mad! Og Anemone, få så trynet ud af den jordbærsyltetøj.

Det var Anemone så ikke helt enig med mig, for hun gryntede bare noget uforståeligt og satte så turbo på skeen. Blev så akut træt (tæt på blodsukkercrash og for stor koncentration af opdragelsesmæssige udfordringer) at jeg bare lod hende æde løs. I det mindste er de 49% sukker, som herligheden består af da økologisk …

Husker en veninde engang sagde, at hun ikke opdrog sine børn. Hun overlevede bare hver dag. Tror jeg melder mig under fanerne.

5 responses to “Hvem fanden har opdraget de børn?

 1. Du skriver så varmt og indlevende om dine børn, at selv et indlæg som dette får gamle Født Med Iskoldt Stenhjerte (aka undertegnede) til at overveje om det ikke at få børn var en dum beslutning.

 2. *Dør af grin*

  Er selv mor til tvillingepiger på 2 år og 9 måneder og er opdragelsesmæssigt udfordret flere gange om dagen, så hit med en indmeldingsblanket til den der overlevelsesklub.

  Fandt dig via Dines og har nu grinet i tre kvarter i træk, der er intet så skønt som en kvinde med ordene i sin magt 😉

 3. @aevilja. Har selv en fra december 07. Tænk at du har TO af den slags!! Kigger på hende flere gange om dagen og tænker: Sikke dog et mærkeligt lille menneske du er. Altså det der med at INSISTERE meget højlydt på at skulle have rullekravetrøje på når der er 25 grader ude. OG at jeg fandme ikke skal komme her og i det mindste vende den rigtigt, så vrangen ikke vender ud af … kender du det?

 4. Ork ja, de er en kilde til evig undren 🙂

  Mine vil allerhelst rende rundt uden en trævl på kroppen for tiden, og bliver nærmest hysteriske, når jeg prøver at iføre dem tøj. Og i det øjeblik den ene tager tøjet af, følger den anden øjeblikkeligt trop. Det gør dog tøjvasken væsentlig nemmere at overskue, ihvertfald for en stund.

  Til gengæld medfører det en del aftørring af gulve, da “man” ikke altid husker, at potten eller toilettet er lige i nærheden *kan ikke lige finde en passende smiley*

  Og så er man jo lige vidt med den førnævnte besparelse, da det i stedet for pigernes tøj, nu er diverse stoflignende genstande, som skal en tur i vaskemaskinen. Ser bare sådan frem til, at mine to nuttede stykker djævleyngel bliver blefri.

 5. @Maren, tak for en dejlig blog. Jeg morer mig og tænker tit, der har jeg været! De bliver altså større (ikke nødvendigvis lettere)

  @Aevilja, mine tvillingepiger er 13, se evt. mit blogindlæg om hævneren: http://intetnytundersolen.wordpress.com/2010/07/26/h%C3%A6vneren/

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s