Strandet

Kommer du ikke snart hjem, skriver Stine til mig. Jo, for fanden. Eller nej. Faktisk ikke. Det var meningen, jeg skulle komme hjem fra vores ferie i Lappland sådan cirka i morgen, men vores fucking bil er selvfølgelig gået i stykker. Ja, den jeg har skrevet om før, som jeg hele tiden skal reddes i, fordi den går i stå, hver gang man har kørt fyrre kilometer. Det var jo derfor vi tænkte det var en god ide at køre 2500 km nordpå i den. Hvilket den klarede helt fint!! Men nu hoster den bare, hver gang jeg siger til den, vi skal til at køre hjem igen.

Er kravlet op i toppen af mit samiske hus for at få netforbindelse. Internet er nemlig ikke noget, de sviner med her oppe i Nordnorge. Men nu har jeg i hvert fald en flot udsigt til elven, to streger på min netforbindelse og en promille der helt sikkert er for høj til, at jeg bør skrive blogindlæg. Men jeg gemmer mig for mine børn, for det går jo ikke, de har en fuld mor og det var overhovedet ikke med vilje jeg blev fuld. Men altså der var et par af mine fætre og kusiner og så mig (vi holder slægtstræf), der syntes vi skulle ro over til Finland og tage os en drink på en pub inden festlighederne startede (vi har ikke nok sorte penge i tegnebogen til at vi kan gøre det her i Norge). Så til tonerne fra Modern Talking sad jeg på en træstub og betragtede elven fra den finske side, og så glemte jeg at holde op med at føre glasset op til munden, so here I am. Fuld i dølgsmål. 

Smukke Allan står allerede med det ene ben inde i et fly, for han har for meget arbejde hjemme til at forlænge sin ferie mere end vi allerede har. Sandsynligvis kommer jeg også hjem en dag. Men altså, ham, der skal lave bilen, er taget på fjeldet for at plukke multebær. Og det er en usandsynligt godt multebærår (har selv plukket 15 kg), så det kan jo godt tage sin tid. Ikke mindst fordi han, når han engang kommer ned, først lige skal spørge sine venner om de har de dele bilen mangler, og hvis de ikke har det, skal delene bestilles i Finland. For fanden da. Men en gubbe, der hedder Hjalmar, som jeg tror er min fars fætter, (har spurgt virkelig virkelig mange gange hvem han egentlig er og kan virkelig virkelig ikke huske det), siger han nok skal være tovholder på projektet, hvilket jeg sætter stor pris på. Han virker nemlig skide flink og totalt reel, også selv om han har skæg fra panden og ned – og går med vadmelskasket og tøfler både indenfor og udenfor.  

Men jeg kan vel fordrive tiden med at skrive blogindlæg de næste par dage mens jeg venter på reservedelene. Ikke at der er så meget at rapportere fra her oppe, men her er meget pænt og det sker ind i mellem at solen skinner.

I’ll be back. For nu tror jeg der er nogen, der har opdaget mig her oppe i kvistvinduet, i hvert fald har der samlet sig en mindre flok nede foran der peger op på mig, vifter med arme og den slags. Så med mindre min tante står helt oppe på taget med planer om at tage springet, fordi hun er kommet til at koge krabben et halvt minut for meget, betyder det nok, de synes jeg skal komme ned og feste med dem i stedet for at sidde her med cellofan på hovedet for at indfange internet.

6 responses to “Strandet

 1. Du kan altså bare noget med at skabe billeder inde i mit hoved!
  hahaha – med cellofan om knolden i kvistvinduet:)

 2. Jeg vil blive stærkt skuffet, hvis du ikke til det dérsens fætter-kusine-træf lige får hevet fiskelicensen ud og vist, hvordan man fisker med faststående redskab. Og husk, hvis der ikke er billeder, så er det ikke sket!

  P.s. Nyd ferien, nyd alkoholen og at der er nogle forhåbentlig mere-ædruelige folk til at tage sig af børnene. Jeg sender god reservedels-karma afsted mod Nordnorge.

 3. Åh Maren. Jeg har savnet dig.

 4. 15 kilo multebær!! Min mor var fra Norge: Jeg er flasket op med, at multebær er guld. Der er intet over og intet ved siden af!
  Du har forhåbentlig opdaget, at Irma sælger multebærmarmelade…

 5. jaa du er tilbage.. eller tilbage på skrift i hvert fald:) Der krydses hvad krydses kan for reservedele..

 6. Fuld eller ej – du er så god til at skrive

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s