Ti hurtige

Blogsbjerg har spurgt om jeg vil være med i en blogleg, hvor man fortæller ti ting om sig selv, man ikke har fortalt før. En chance vi bloggere jo straks griber, da vi er suckers for at fortæller om os selv.

Her er derfor ti hurtige om Maren:

1. Jeg hedder Maren (egentlig Maren Louise) fordi det er sådan noget, vi hedder i min familie. Der er noget både trygt og spooky ved at gå på kirkegården og se stenene fra sine ”Maren Louise”-forgængere. De andre Marener boede i og omkring flækken Uthaug i Trøndlag, Norge.

2 . Når sønderjyder skal sige Maren, bliver det til Mæren. No further comments.

3. I tredje klasse blev jeg drillet af nogle større drenge, de kaldte mig Hippie Maren. Sandsynligvis noget med for langt hår og for meget attitude. Eller måske var det nok, at jeg havde briller med tonede glas.

4. Min storesøster, som jeg voksede over hovedet allerede da jeg var fem (det er ikke mig der er høj, det er hende der er lav) kaldte mig Stumpen, helt til jeg nedlagde veto mod det. Jeg var 22, da det skete.

5. På reklameskolen kaldte de mig Nightmaren.

6. Amerikanere udtaler mit efternavn som Utak.

7. Kamille kalder mig Mammaguchi. Jeg aner ikke hvorfor.

8. Nu kan jeg ikke finde på mere om mit navn, men kan fortælle at jeg kun drikker ting af glas. Ja, også varme drikke. Smadrer i gennemsnit et glas om måneden, fordi det ikke kan holde til kogende vand, men da vi ikke bare er ude i, at det er en fiks idé, men nærmere en mental besættelse, stopper jeg nok aldrig.

9. Mine knæ er begyndt at knage når jeg går ned af trapper. Er det første tegn på alderdom?

10. På min fars side havde jeg en oldemor der hed Lisa, hun var den sidste ”troldkvinde” i Nordnorge, der blev slæbt for retten for at have kastet forbandelse på en mand. Tror det var i fyrrerne. Der var i hvert fald en mand, der pissede hende af og så kastede hun lig-vand efter ham, (jaja, det der vand, der altid er tilovers, når man vasker en død). Og som vi alle ved, så er det det værste man kan gøre, for det kan medføre døden. Hvilket det gjorde. For manden døde tre dage efter og så sagsøgte hans familie min oldemor, der i forvejen legede kispus med de mørke kræfter. Hun kom dog ikke i fængsel, tror det var noget med beviserne.

Og de var ti.

Og så skal jeg prikke til seks andre, der skal gøre det samme. Det synes jeg er mange, så reducerer det til tre.

StineStregen? Fuhrmann? Anna Skyggebjerg? Hvad siger I?

10 responses to “Ti hurtige

 1. Prøv de franske kaffeglas fra Emmerys. De kan holde til alt det varme 🙂

 2. Har også hørt at man kan sætte en metal ske/ teske i glasset – det skulle føre varmen væk fra glasset?

 3. Hæmmm…. spørgsmål nr. 9 er jo total-umuligt at besvare nænsomt…. men da jeg (heldigvis) ikke har fæstet mig ved om din alder står nævnt nogetsteds… vil jeg straks folde al min empati ud og hævde at det må være trappen, der har et alvorligt problem… og må smøres… eller noget! 🙂

 4. Altså, køb nu for søren de ÆGTE “caféglas” fra Duralex. De koster næsten ingen penge, kan fås i et utal af størrelser, og er lavet af varmebestandigt, tab-på-gulvet-imprægneret (dvs. de smadrer IKKE når de ryger en tur på gulvet) glas!! Kan fås hos enhver isenkræmmer med respekt for sig selv!!!

 5. IKEA har nogle glas der minder om franske kaffeglas, dem har jeg brugt i 6-8 år og jeg har aldrig ødelagt et pga. varme!
  http://www.ikea.com/dk/da/catalog/products/80081733

 6. oldemor som troldkvinde.. det er alligevel ret vildt synes jeg. Bryggede hun så også drikke og healede folk…?

 7. Furhmann – helt sikkert.

 8. Imponerende mange punkter om dit navn alene!! Synes det er noget kun sejt med den oldemor. Selvom det vel har været ret alvorligt….

 9. Sæ’føli’ er jeg med! Men jeg siger på forhånd, at der ikke er nogen troldkvinder i min familie. Hov, der var jo så allerede en ny ting…

 10. Pingback: Torsdag den 26. august | H e l e  3  t i n g

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s