Stakkels lille-store-midtersøster

Det er værst at være midterbarn. Eller var det storesøster? Eller lillebror?

Det kommer an på, hvem man spørger. Ifølge min storesøster er det altid os ansvarsfjendske småsøskende, der trækker det længste strå. Og hun er fuldstændig iskold over for mine lidelsesfulde barndomsberetninger om, hvordan hun fik mig overtalt til ringe på naboens dør og løbe / kaste sten efter de store drenge / stikke fingeren ned i en hestepære.

–          Jamen jeg spurgte dig jo om du ville og det ville du som regel godt. Jeg tvang dig jo aldrig.

Nej, det er jo netop dét, storesøskende kan. De kan manipulere os småsøstre og brødre til hvad som helst og endda få os til at tro på, at det med at stikke fingeren ned i en lort er den fede tjans. Faktisk er vi heldige, at vi får lov til det.

Åh jo, jeg kan da godt se, at jeg er sluppet lettere gennem et par sving hist og her. At jeg har kunnet gemme mig bag et lille klovnenummer eller bare det at jeg ikke havde følelsen af, at det hele var mit ansvar. Og at småfejl, kiks og sure opkald fra banken  i dag derfor ikke går mig lige så meget på, som hos mange storesøskende. Men derfor har det hele da ikke været let alligevel, har det vel alle jer lillesøstre og lillebrødre?!

Smukke Allan er midterbarn og man skal virkelig passe på med ikke at trykke på nogle helt specielle knapper, for så kommer der en længere svada om, hvorfor midterbarnet uden sammenligning står i den vanskeligste position i søskendeflokken. Klynk, hvor er det svært at skulle være både den store og den lille. Klynk, hvor gør midterbarnet bare alt for at tilpasse sig og yadayada. Han er i øvrigt den første midterbarnsmand, jeg har været kærester med. Alle andre har uden undtagelse være storebrødre. Lige som ALLE mine venner er småsøskende. Er du gal nogle vanvittige interrail ture vi havde i den glade ungdom. Det ville nok ikke have været lige sjovt, eller måske skal jeg sige: Med lige så mange tåbelige indfald, hvis der havde været en storesøster iblandt os, vil jeg tro.

Nå, men det, der fik mig til tænke over søskendeforholdene, var dette syn, som mødte mig, da jeg kom vaklende hen mod hoveddøren med to fyldte indkøbsposer. Et halvt minut forinden havde jeg løftet den yngste, den ældste og hendes skoletaske ud af ladcyklen – og som altid (trods protester) sagt, at skoletaske, den må hun sgu bære selv. Men mens jeg stod med hovedet ned i cyklen for at skovle vildfarne madvarer op i poserne igen, er der vist én, der har haft de store manipulationsbukser på og har fået overbevist mindstesøster om, at det da bare er det fedeste i verden at slæbe tasker, der næsten er lige så store som én selv …

10 responses to “Stakkels lille-store-midtersøster

 1. Jeg er fuldstændig sikker på, at hun har plaget og plaget om at få lov til at bære den! Sådan er de.
  Maria

 2. Jeg er lillesøster til en storebror der er 10 år ældre end mig…

  altså enebarn…
  altså råbebarn…
  Ville elske at have haft en lillesøster, der ville bære min taske.

  KH C

 3. HAHAHAHAH, hvor er det bare et skønt billede!!

  Og jeg kunne aldrig finde på at gøre sådan noget mod min lillebror!! Et eller andet er man vist mere moragtig, når man har en lille- af det modsatte køn.

  Jeg har sågar holdt hånden over min lillebror, da han var 12, da et par ældre piger besluttede sig for at vise ham, hvad kvinder virkelig skal bruges til! Med den dårligste samvittighed til følge, da han kom hjem tre timer senere. Nøj, hvor var han fuldesyg – og de tøser havde vist ikke fået vist ham noget som helst andet end to guldbajere 😀

 4. Sød historie om et bekendt scenarie. Her i huset udøver storesøster pt store manipulationsteknikker på lillebror, så han kan ønske sig de, efter hendes hoved, rigtige playmobil ting til hans fødselsdags på lørdag!!
  Iøvrigt imponerende at se, at mindstesøster på billedet kan holde sig på benene og ikke ligger og spræller med arme og ben ovenpå den store rygsæk. Som en mariehøne, der er væltet om på ryggen, hvis I kan se det for jer. Kh Louise

 5. @Louise: Det er fordi det er tidligt på skoleåret, hvor bunden af skoletasken endnu ikke er fyldt med udefinerbare objekter.

  Håber for husfredens skyld han får det hun ønsker sig på lørdag … 🙂

 6. Åh, nej. Du har fået mig til at huske en vinter, hvor jeg tvang mine to lillesøstre til trække en slæde, mens jeg sad og hyggede mig i den. De er en del yngre end mig og måtte gå sammen begge to og bruge alle deres små, bitte barnekræfter på at trække mig rundt…ups… Jeg tror dog aldrig de har været kede af at have mig som storesøster, tværimod, men måske skyldes det bare dumhed.

 7. Hos os laver storebror den der, “Hey, er du stadig lige så hurtig som du plejer at være eller er du blevet hurtigere siden sidst?” for derefter at sende lillesøster ud i køleskabet efter et eller andet, mens han tæller sekunderne og hun ræser afsted gennem hele huset og kommer flyvende tilbage. “Var jeg hurtigere?” spørger hun forventningsfuldt. “Jeps. 5 sekunder hurtigere end sidst”. Hun er lykkelig og han spiser videre og den virker HVER gang!!!

 8. Haha, hvor er man dum, når man er lillesøster. Det er derfor vi bliver mere hårdføre, vi bliver YDMYGET lige fra vi kan gå!

 9. Det er da en sød og ansvarsbevidst storesøster, som hjælper den lille lillesøster med at holde balancen, så hun ikke vælter under læsset. Det er det eneste jeg kan se!

 10. Sådan er en lillesøster – det har overhovedet ikke noget at gøre med at vi storesøstre er manipulerende…. hmmm?

  Mindes som var det i går, hvordan jeg altid kunne få min lillesøster til at hente slik i kiosken, hvis jeg tog tid på, hvor lang tid hun brugte på turen… (at jeg så havde min egen lille huskeseddel på, hvilken tid jeg havde sagt sidst, så hun altid blev hurtigere og ikke mistede interessen fra gang til gang, ja det er jo en helt anden historie!) Sorry lillesøster, hvis du læser med 🙂

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s