Man sku’ tro han kendte Anemone

Jeg synes altid mødre siger, at de er de eneste der forstår, hvad deres små to-årige siger. Og jeg synes også, at kunne huske, at jeg selv var ret ferm til at forstå både Kamille og Mynte, da de var i den alder, hvor man siger en masse ord, som ikke rigtig er ord for andre end én selv. Men Anemone, altså jeg siger jer … jeg fatter IKKE EN KLAP af, hvad hun siger. Hun snakker og snakker, brokker sig, råber og griner og spørger om ting og be’r om ting. Ingen af os forstår det. Nogle gange har hun hele familien stående rundt om sig, der forgæves prøver at gennemskue, hvad snykliade betyder. Hvor vi til sidst bare må se undrende på hinanden og opgivende trække på skuldrene. SNYKLIADE råber hun så igen og tramper derefter rasende ind på sit værelse.

Hun bliver så skide sur når vi ikke forstår hende. Hvilket jeg sagtens kan forstå. Problemet er bare, at hun bestemt ikke er nemmere at forstå, når hun er sur. Faktisk er det at leve med Anemone lidt som at bo sammen med ham den sure mand på stregen. Kan I huske den fra dengang, der kun var én kanal og man så alt?

Jeg tænker på den næsten hver eneste dag, for man skulle seriøst tro, tegneren havde kendt Anemone, da han lavede sine tegneseriefilm … 

10 responses to “Man sku’ tro han kendte Anemone

 1. Ejjj Maren, det er da nemt nok!!! Snykilade – det kære barn vil blot have chokolade………….., klart hun bliver sur 🙂
  Jeg havde helt glemt ham stregmanden. Ja, det var tider dengang der kun var en kanal. Tænk, at du tænker på ham hver dag.

 2. Linus på linjen, årh…Jeg tænker hessian…sofaer i indisk (brunt) bomuld..svensk børnefjernsyn…
  Da min den yngste var helt klein, snakkede han også megavolapyk. Og når vi voksne ikke forstod ham, så var hans storebror klar med en forklaring. Først da den yngste kom i børnehave (hvor ingen gad tålmodighed til at gøre sig umage med at forstå ham) skete der noget med sproget. Og da der først var hul igennem…

  Ps. jeg ville jeg også prøve med det der chokolade.

 3. Snykilade betyder:
  “Familie, lad vær med at stå der og glo på mig – nu går jeg ind på mit værelse”
  – det er da så let!

 4. @Fru Z, jeg vil leve i håbet om at hun får styr på tungen når hun begynder i børnehave om et par måneder …

  @intetnyt: Nåååå, det var det det betød. Godt hun ikke har nogen dør at smække med, for det virker som om Snykliade skal efterfølges af larm.

  @Changeis: Det lyder faktisk meget sandsynligt det er chokolade det drejer sig om … jeg vil prøver at stikke hende en plade marabou næste gang. … ved du, jeg tror faktisk hun vil skide på om vi fatter hvad hun siger, hvis hun får chokolade.

 5. Jeg havde glemt ham. Men husker det tydeligt nu. Det kunne også lyde en anelse som min søn. Vi overvejer ind imellem om han er ved at lære punjabi?!

 6. Jeg forstod også strax, at det er chokolade barnet vil have:-) Om det så er lys eller mørk og hvorvidt det skal være med pebermynte eller nødder, det har jeg ikke helt forstået. Min mellemste talte også serbokroatisk ret længe. En gang havde vi besøg fra Congo og den en af gæsterne talte og forstod kun et afrikansk sprog. Men de to, min søn og vores voksne gæst – forstod hinanden!

 7. Min dreng på snart 15 måneder kan et ord: Mor.
  Det startede så godt, han sagde mor, hver gang han så mig, men nu hedder alt ligepludselig mor. “Kan du sige far?” – “mor”. Kan du sige moster? – “mor”. “Kan du sige vuggestue?” – “mor”
  Hmmm….

 8. Kære Maren – tak for et skøn gensyn med Linus – og tak for din dejlige blog! Jeg er ked af, at jeg først har fundet den nu, og jeg vil meget gerne linke til dig, hvis det er OK?

  Venlig hilsen Tine

 9. Iøvrigt hedder stregmanden : La linea, er italiensk og fra 1969. Så måske er hun bare længere framme i italiensk tegneseriesprog, end dansk?
  – Jeg ved desværre bare ikke, om man kan tage timer i det.

 10. @Sarah: eller også er hun bare virkelig bag ud i dansen?! Hun skulle være født i halvtredserne, så havde hun hittet i tresserne.

  @Tine: Det ville være mig en absolut ære, hvis du linkede til min blog.

  @imangel: Han har bare forstået at prioritere sit ordforråd. Mor er bare det vigtigste at kunne. Mine døtre prøver til stadighed at slide det op. Mor kom og gør dit kom og gør dat. Mor hvor er dit og dat. og mormormormor. Hm, måske skulle jeg have været mere ihærdig med at lære dem at sige far.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s