Lækre mænd

KLUMME: VI FORÆLDRE 

Da jeg var fjorten, var en lækker fyr ham, der havde hår som Limahl, ring i det ene øre og også kunne Whams tekster udenad. Da jeg var i tyverne, fik jeg hjertebanken over de fyre, der kunne spille på et instrument eller formulere sig som en poet i eksistentiel krise. Men nu, i trediverne og efter at jeg er blevet mor og arbejdsbyrden hjemme er taget til, skal der noget helt andet til for at nedlægge mig. Nu bliver jeg nemlig både kulret og kåd, hvis jeg kommer hjem efter en lang arbejdsdag og ser at min kæreste har fejet indkørslen for blade, bortløbne plastikposer og resterne af den vante den mindste tabte i vinter – og har sat både cykler og skraldespande på en snorlige række, så vi ikke længere er kvarterets skamplet. Eller har tømt gammel mad ud af køleskabet. Eller husket at poste de breve, jeg har haft liggende i entreen i en uge og som åbenbart er umulige for mig at få smidt i en postkasse. Pludselig er han meget mere sexet end han var i morges. Og jeg vil nærmest sværge på, at hans bagdel er lidt lækrere, end da vi kyssede farvel. Muligvis er det bare fordi, jeg ikke har kigget på den i noget tid. Jeg ser egentlig mest på børnene og selv om hans po-po jo sådan set er i børnehøjde, hvor mine øjne for det meste befinder sig, kan det jo glippe. I hvert fald er jeg sikker på, at havde han fået højt hår på toppen, piercet øret eller var begyndt at synge jeg skulle vække ham før han go-go, havde jeg aldrig fået øje på den.

Selv om der skal nye ting på bordet, for at aktivere tændknappen, efter jeg har fået børn, er dømmekraften heldigvis ikke sat helt ud af spil. Det oplevede jeg da jeg forleden lørdag havde noget så sjældent som forvildet mig på bar med en af mine veninder. Et klap bag i, gav mig stadig ikke lyst til at hente min jakke og spørge hos dig eller mig. En gratis drink fik det heller ikke til at sitre, selv om den da smagte meget godt og snakken var hyggeligt. Altså indtil min tilfældige ”bordherre” mente det var nødvendigt jeg skulle lægge øre til den fantasi, mænd nogle gange har trang til at dele med helt fremmede: At have tog piger på én gang. Gaab, sker der da aldrig noget nyt på den front? Savnede pludselig mest bare en hyggelig aften hjemme i huset bag min pænt fejede indkørsel.

Jeg ville gerne være hende, der kunne skrive en lille manual til mænd fyldt med tricks til, hvad der med sikkerhed virker hos damerne. Men sandheden er, at jeg ofte selv bliver overrasket over, hvad jeg tænder på. For eksempel synes jeg pludselig mænd, der leger med deres børn på legepladser er supersexede – også selv om de egentlig ikke er det. Eller mænd, der er gode til at trøste deres børn. Eller har overskud nok til at løbe rundt i haven og lege med mine piger, når de er på besøg hos os.

Jeg kan godt se, at jeg kredser meget om børn, når jeg tjekker mænd ud i disse år. Hvilket sikket bare er helt naturligt, når man ser på, hvor jeg er i livet. Det er ikke til at sige, hvad jeg kommer til at tænde på, når børnene er blevet store og jeg nærmer mig halvtreds. Men siden mænd ikke er kendt for at gro mere hår med alderen, håber jeg virkelig ikke jeg vender tilbage til den gamle lidenskab for Lihmal-hår, for så kan der godt blive lige lovlig langt mellem snapsene.

3 responses to “Lækre mænd

  1. Maren, jeg hepper fandme på dig!

  2. Jeg faldt over din blog her til morges. Når man ikke har børn, hus og have, vil jeg sige at den er hylende morsom. Men jeg må indse at det er virkligheden man rammer når ens liv begynder at ændre sig med mand, hus og børn…

  3. Bettina Steen Schöer

    Tror godt jeg kan huske ham der havde hår som Limahl 😉
    Læste din klumme i “Vi Forældre”.
    Måden du skriver tingene på er bare lige i øjet – keep up the good work – elsker at læse dine klummer.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s