De stakkels mænd

KLUMME FRA JYLLANDS POSTEN

 Jeg var tyve år. Det var midnat. Jeg gik ned af strøget i Århus sammen med en veninde. Lørdagen var blevet fejret med glade drinks og nu var vi på vej på disko. En forholdsvis pæn ung mand stoppede os og spurgte, om vi ikke havde lyst til at se ham spille pik. Han var endda rede til at give os 300 kroner for det. ”Ellers tak”, sagde vi og gik videre. Et par meter. For det var sidst på måneden, vi var virkelig flade, så i vores ungdoms gævhed blev vi hurtigt enige om, at vi da godt kunne stå og se ham hive lidt i elastikken – hvis det betød et par ekstra paraplyer på drinkskortet. Desuden kunne vi vel i fællesskab slå en sober ”højre”, hvis det skulle gå hen og blive farligt. Da vi kom tilbage, ville han dog se både pubeshår og toppen af et bryst, så der blev ikke noget af dén deal.  

Jeg er også engang blevet antastet af en blotter. Jeg var ekspedient i en videobiks, 16 år og så kæk, jeg glemte at blive bange, men i stedet faldt ned af stolen af grin over, hvor ynkelig han så ud, med den der lille tap hængende ud af cowboybuksen. Staklen forsvandt ud af døren, hurtigere end han var kommet ind.

Og ensomme landmænd misbruger deres grise, og mandlige chefer kigger for dybt i kavalergangen. Ja, mænd tilhører et køn, der gør klamme og ucharmerende ting. Vi kvinder gør bare ikke den slags…

Nejnejnej, alle mænd er jo ikke sådan. Faktisk er det bare en lille bitte my procentdel – som så giver hele det mandlige køn et lidt mindre heldigt ry end det kvindelige. Og blandt andet er det derfor, det er så meget federe at være kvinde. Vi kan nemlig sagtens gå rundt i parken med en lang frakke eller hjælpe en lille pige i Magasin med at finde sin mor eller springe ud som nudister, uden at alle straks tænker ”perverse svin”.  Får vi lyst til at købe en vibrator, er vi bare moderne kvinder, med et sundt forhold til vores seksualitet. En mand med en plastic-vagina i lommen er bare klam. Når vi bliver så tykke, vi får større bryster, er det bare en fordel for os – modsat de stakkels mænd, der døjer med en C-skål. Vi kvinder behøver heller ikke gå rundt med en livslang angst for, at mænd egentlig foretrækker sorte kvinder med store skamlæber. Og efter det er blevet moderne for ældre kvinder at have yngre mænd, er vi da for alvor godt kørende. Der er nemlig ikke noget, der hedder en gammel so. Endnu.

Jeg ved godt vi nogle gange trækker det korteste strå – især på arbejdsmarkedet. Jeg havde nemlig også engang en kavalergangslurende-chef, der udmærkede sig ved at give mig mindre i løn end mine mandlige kolleger. Som jeg husker det, sparkede jeg døren ind til hans kontor og skældte ham så meget ud, at han straks satte et lidt pænere tal på min månedlige check. Jeg har nok nærmere skrabet lidt på døren og med lidt for mange undskyldninger fået jamret ”det er altså uretfærdigt, det er det altså”. Under alle omstændigheder virkede det, måske bare fordi, jeg havde push-up på den dag. For endnu en fantastisk feature ved at være kvinde er, at vi er udstyret med noget så multitaskende som bryster. De kan bruges både til børn, sex og lønforhandlinger. Mænd kommer desværre ikke lige så langt, hvis de blotter roden af deres lem, når de gerne vil overbevise os kvinder om noget.

 Men noget af det bedste ved at være kvinde er, at jeg kan tillade mig at skrive en klumme om, hvor klamme mænd er – og hvor fantastiske kvinder er. Forestil dig, at en mand havde fyldt en hel side med lovprisning af det mandlige køn, hvor han samtidig nedgjorde både vores køn og vores seksualitet. Fy for den, sikke da en chauvinistisk idiot. Giv da lige ham et par lektioner i ligestilling, hva’?!

8 responses to “De stakkels mænd

 1. Kære Maren,
  Hvor har du dog evig ret. Jeg er også, trods maglende ligestilling, som jeg dog på egen krop ikke mærker noget til, lykkelig for at være kvinde. Jeg synes vi som køn har mange, mange fortrin. Og hvor er det også en stor fordel at jeg er så glad for mænd og for er de er så forskellige fra mig selv.
  Jeg har stor fornøjelse af dine sjove og kloge indlæg. Tak!
  Kh Katrine Axholm

 2. præcis!!
  men skal vi ikke lige huske på den manglende ligestilling i stort set resten af verden. kæft det er ikke sjovt at være kvinde i Asien, Afrika, Rusland, Arabien osv osv forsøger også at lære min 11 årige datter at hun skal være glad for og stolt af sit køn, men også taknemmelig for at hun er født som kvinde i vores lille plet på verdenskortet…..

 3. Tak Anne, hvor er det vigtigt at få med også. Lad os ikke glemme omskæringen, kvinderne der laver al arbejdet og undertrykkelsen. Måske ligger det stakkels i mænd netop i, at de er nødt til at undertrykke kvinder, for at kunne hævde sig selv, fordi de helt kulturelt og langt ind i sjælen ikke formår at møde os ligeværdigt. Bare en tanke og så kan uge 36 da vist godt starte!

 4. Må jeg straks anbefale Facebookgruppen her.

  http://www.facebook.com/group.php?v=wall&gid=6824297738

  Som jeg så ofte har skrevet på min blog: Alle mænd er svin.

 5. Ha ha. Sjovt!
  Jeg har hørt flere ligestillingsfeminister stille spørgsmålene; hvorfor må kvinder ikke tisse på strøget, sige klamme ting om prutter eller rode sig åbenlyst i skridtet???
  Et oplagt svar kunne være, at vi bare er for kloge til at synke ned på deres niveau.

 6. Hehe! Hvor jeg dog elsker det her indlæg.

  Ja, normerne er kønsopdelte, men mon ikke vi kan leve med det? For min skyld kan mennesker skeje ud, som det passer dem, hvis bare det ikke medføre krænkelser af andre. Så kan man jo lige diskutere, hvad krænkelser er, men det orker jeg sgu ikke 🙂

 7. Sjov klumme! Men før vi svimer helt hen i hvor ligestillede vi er, så husk at Danmark er faldet ned på en 10’ende plads, langt fra den skandinaviske liga vi plejer at befinde os i!

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s