Ikke en god dag at være nyhedsbrev på!

Med de første stress-symptomer i hus (vi er ude noget med svimmelhed, hjertebanken og tårer over ligegyldigheder) har jeg besluttet mig for, at jeg ud over at ligge meget mere på sofaen, skal forsimple mit liv. Èn af de ting, der skal ryddes ud i, er mængden af nyhedsbreve og andet gejl, der hele tiden dumper ind i min mailboks og som altid giver mig snerten af ”burde”, men som jeg sjældent får kigget mere på. I dag har følgende fået kniven:

AMAZON : Hold så op med at friste mig!! Jeg er fattig! Sidst fik I, fordi I er geniale til markedsføring, mig til at købe en bog om én, der kunne snakke med engle. Nej, den var ikke god! Og jeg kan tydeligvis ikke styre det, når jeg først er inde på jeres side. Så farvel!

SAXO : Copy-paste på teksten til Amazon.

ANTIKVARIAT-NET : Har nu i tre år stået på deres liste, fordi jeg leder efter Pär Lagerkvists samlede værker. Hvilket betyder, de skriver til mig, hver gang de har fået endnu en fedtet udgave af Barabbas på hylderne. Hvilket de får minimum én gang om ugen. Måske er det på tide at erkende, at det eksemplar jeg så af ”De samlede værker” i et antikvariat-vindue for syv år siden og som jeg ikke købte, fordi jeg er verdens største giga-nar, var en ener.

BIBLIOTEKETS BOGBIDDER : Skide god idé at sende de første kapitler af en bog ud på mail, så man får lyst til at læse resten af bogen. … som om jeg nogensinde har tid til at sidde og hyggelæse kapitler i de sammenkrampede timer mellem aflevere/hente børn. Eller vælger at sætte mig til at læse, når jeg spiser frokost frem for at se de fire you-tube klip, mine facebook-venner synes, jeg skal se. Så bye bye biblo.

ODE MAGAZINE, intelligent optimists : Skal vi ikke bare sige, vi ses i en lufthavnskiosk om nogle år igen?

UMAHRO’s sundhedsrevolutionerende opskrifter : Lækkert, sundt, nemt, får det aldrig lavet.

REJSELIV – billige og anderledes rejsetilbud : Jep, det er lige mig. Har I noget til en hundredelas?

WSPA : – og de hundrede millioner misrøgtede dyr. De har virkelig hevet mange penge og tårer ud af mig gennem årene. Og jeg skal nok blive ved med at betale, men kan vi klare det uden alle de her nyhedsbreve, for jeg læser dem ikke. God morgen Maren, klik her for at se noget, du får ondt i maven af, som giver dig en følelse af magtesløshed og får dig til at miste troen på menneskeheden. I think not.

ROBERT MCKEE story seminar : Tog det for et par år siden. I London. Tog mand og mindstebarn med, fordi hun kun var knap et år og kunne ikke undvære hende i tre dage. Så selv om jeg var på seminar fra tidligt til sent og det betød, at Smukke Allan og Anemonen bare skulle trille rundt og lave ingenting i London, syntes alle, det var den bedste idé, de tog med. Vi boede på hotel og alt muligt. Jeg må have været rig …? Anyway, Robert McKee var en sur gammel mand, der vidste, hvad han talte om, men magen til dårlig karma. I hvert fald behøver jeg nok ikke være på nyhedslisten mere.

SPIRITUAL CINEMA : Altså, jeg meldte mig jo til i forsøget og i troen på, at det kunne give mig nogle bedre film. Nogle film med nogle dybere lag. Noget lavet med omtanke, lavet fordi de havde noget ekstra på hjerte. … Smukke Allan driller mig stadig med den kamel-film, der kom med posten. Jeg ved ikke helt, hvad den var lavet med. Den handlede kun om kamel. Det eneste der skete i de to timer, den varede, var kamel. Der var ikke billeder af andet end  kamel. Abonnementet røg med det samme, men af en eller anden årsag får jeg stadig nyhedsbrev. Well, not anymore …

Sidder nu og tripper for at halshugge flere se-mig hør-mig køb-mig nyhedsbreve. Ved der er en masse, jeg har glemt, for jeg har haft en lang periode, hvor jeg glad meldte mig til hvad som helst. Enhver lille bitte business, med respekt for sig selv, har jo et nyhedsbrev. Hm, måske man skulle få sig et nyhedsbrev? Som så hver dag kunne starte med følgende nyhed: I dag er jeg også svimmel og træt …

15 responses to “Ikke en god dag at være nyhedsbrev på!

 1. Hvorfor har jeg ikke set den med kamel?

 2. Jeg er inspireret. Gad vide hvor lang tid man bruger dagligt, ugenligt, månedligt etc. på at klikke delete på de skiderikker uden så meget som at læse dem? De skal da bare væk.

 3. God idé at rydde ud i noget så åndsvagt som de der ting, man alligevel ikke bruger til en fløjtende … Pas nu på med den svimmelhed osv. Dét er ikke et godt tegn… Hvilket du jo også godt ved… Prøver vist bare at udtrykke en form for omsorg …

 4. Super god idé – vi bruger ALT for meget tid på de nyhedsbreve af skræk for at gå glip af noget!

  Og kære Maren, pas nu på dig selv. Du er jo kun et menneske og derfor har du – som os andre – begrænsninger for, hvor meget du kan magte.

 5. Kære Maren,
  Lyder godt at få ryddet lidt ud.
  Og husk nu: Selvom du sidder der uden penge og andre ting, så er der nogen der godt gad være dig. Mig foreksempel – i hvert fald, være lige så fantastisk til at skrive som du er.
  Selv fattigrøvene har fans – jeg er en af dine.

  Fås du i plakat?

  KH C

 6. Modig, dumdristig, vildt træls og irriterende? Jeg ved ikke, hvilken af delene jeg er – men jeg tillader mig simpelthen i dette farlige forum at gøre reklame for….ja såmænd. Mit nyhedsbrev!! Men det er også kun fordi, jeg kan give (synes jeg selv) 3 gode grunde.
  – Det kommer ikke særligt ofte
  – Det er aldrig særligt langt
  – Det er skrevet af en, der kender forældrerollen ud og ind, har arbejdet med hundredevis af børn og unge, og som (stort set) ikke bestiller andet end at tænke på, hvordan man på en enkel og morsom måde, kan bygge bro mellem alt det gode, man gerne vil som forælder, og så det man rent faktisk gør. Og faktisk er det lykkes mig at finde smutveje til at nå dertil – og det er dem, jeg deler med forældre i mit nyhedsbrev. Så den samfundsgruppe kan slippe for mere dårlig samvittighed og glimtvis kan opleve mere overskud.
  Der er mere af al den slags snak inde på min blog holdaf.dk – hvor du kan tilmelde dig nyhedsbrevet.
  Pyha. Godt man ikke kan kaste med tomater i cyperspace!

 7. @Christine G: Tak, hvor er du sød. Jo, jeg findes på plakat, altså hjemme hos min mor, som har op til flere helt uhyggeligt store billeder af mig. Hvorfor har du så store billeder af mig, spurgte jeg sidst jeg var der. Hvortil min søster svarede: “det er fordi du hele tiden siger ja til at blive fotograferet til ting … “. Hm, gør jeg? Åbenbart. Men “plakaterne” kommer heldigvis ikke længere end til min mors vægge.

  @Mette og Anne: Jeg har tilbragt formiddagen på sofaen til Mad Men. Det hjælper. Og jeg gider overhovedet ikke smadre mig selv, så jeg laver absolut så lidt som muligt i disse dage. Tror dog det er noget andet en stress, der har fanget mig. Pisse svimmel altså.

  @Den første Mette: Fordi den simpelthen var så dårlig, at jeg ikke engang tror DU ville kunne analysere andet end støvet kamellort ud af den. Tror den røg under sidste flytning, men hvis den dukker op, skal jeg med glæde servere den for dig på et sølvfad. Har du forresten fået Stifinderen?

 8. @hold af: Modigt. Meget modigt. Jeg har meldt mig til (fordi jeg aldrig bliver klogere end at følge mine reflekser). Du har hermed lige præcis tre nyhedsbreve til at overbevise mig om, at den ikke skal lide samme kranke skæbne som de andre 🙂 … men jeg besøger din side når jeg har brug for det, så jeg tror selvfølgelig på at du er en keeper.

 9. Nej, mangler stadig Stifinderen, har du fundet den? (:-))
  Glæder mig enormt til at se den… Og synes det lyder enormt hyggeligt med kamel! Top-pukkel og alt ❤

 10. Stifinderen er da lige her (siger jeg helt nonchalant efter den har været væk i et halvt år). Come fetch!

 11. Marlene nu i Norge

  Jeg fik ellers et nyhedsbrev i dag, som det måske kun er dig der forstår:)

  http://samiskbibliotektjeneste.wordpress.com/

  (eller også gør du jo egentlig ikke. Var der ikke noget med det der Sprachkurs, kun handlede om at fiske?)

 12. @Marlene i Norge: Jo, der er sgu ikke nok fisk over det der står til at jeg kan lave en flydende oversættelse.

 13. Pingback: Strezzz! « Fru Z

 14. Pingback: Passion = begejstring = flow | tineross.dk

 15. Jeg fandt lige den her på en psykologs hjemmeside: psykisksundhed.dk
  Hvad er stress, stress symptomer og stressbehandling med mindfulness meditation , jeg tror det kan være noget relevant.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s