Med overskud på rugbrødet

Vi er store Shane-fans her i huset. Altså ham fra tv, der klistrer alt muligt tilfældigt sammen og får det til at ligne drager, slotte, guitarer, giraffer, biler og busser. I fødselsdagsgave fik Kamille en Shane-bog med ”opskrifter”, og vi har siden haft omdannet køkkenbordet til et værksted.

Uha hvor overskudsagtig, I sidder der og klippe-klistrer, tænker du muligvis nu. Ja, måske. Men altså, hver gang, inden Anemone på to år sætter sig til bordet og insisterer på at blande maling og male med meget store og for mødre ret nervepirrende armbevægelser, har jeg brugt i hvert fald fem minutter på at overbevise hende om, at hun meget hellere vil se fjernsyn. Så finere er jeg ikke. Men det vil hun aldrig. Hun vil være med og jeg ville sådan ønske, hun ikke var, for hun gnatter maling ud over det hele – på stressmåden. Og så er der en meget kynisk regel, der går ud på, at man ikke må græde, når man brænder sig på limpistolen. Ellers kan jeg jo ikke lave andet end at puste og lindre brandvabler – kunst kræver ofre! Desuden får vi heller ikke aftensmad når vi har Shane-dage. Der bliver bare kørt en rugbrøder ind i de små sprækker. Og først når de begynder at hyle, råbe og brokker sig over ligegyldigheder, så jeg kommer i tanker om, at de nok er sultne.

Og når man gør det på dén måde, så er der masser af overskud til at være superkrea-mor. For ja, det er sgu da mit mælkekarton-slot, der står der i forgrunden. Og ja, jeg sidder der nogle gange længere end børnene. Helt til jeg også selv begynder at hyle og brokke mig på den sukkerkolde måde over, at jeg ikke kan få toiletrullerne til at sidde sammen på samme girafmåde, som Shane kan.

11 responses to “Med overskud på rugbrødet

 1. Rugbrødsmadder eller ej… Jeg er meget imponeret. Min snart 2-årige får en kuglepen, og det er nok til at få min puls op på noget meget usundt. Og jeg synes ellers ikke, jeg er sart… Det er bare ikke vores spisebord, vel. Men et rigtigt pænt et, vi har lånt. Og en rigtig ihærdig kunstner nøjes ikke med at efterlade blækklatter over det hele, han trykker så hårdt med kuglepennen, at huset får varige men.
  Props til dig!

 2. Har selv lige faaet Shane bogen ind med posten i gaar. Vi skal ogsaa lavet slottet her i weekenden….dejligt at se at det altsaa godt kan lade sig gore at lave det 🙂 Go weekend Maren…V

 3. Jeg bøjer mig i støvet. Herhjemme er det en kommende graffiti-kunstner, der giver mor tics. “Mig tegne på tog, biler etc.” Nogen gange også lige på min bærbares skærm, på skrivebordet, det pæne afhøvlede og nænsomt olierede trægulv(fra før vi fik børn) og jeg kunne blive ved. Er alle børn sådan?

 4. Kender selv det med 2-årige kreabørns udfoldelser og hvad det kan afstedkomme, når de ikke får lov til at bruge den der lede kuglepen!
  Tre sekunder i gåtid i morges gik Liv i raserimode, fordi jeg forbød hende at tegne med kuglepen, jeg vednemlig af kostbar erfaring, at hun altid ender med at tegne på bordet – en kuglepen, som jeg selv var uden om, hun fik fat i, da den lå i barn-står-på-tæer-ved-den-høje-kommode højde. Så vi kom lige en halv time for sent afsted, da hendes raserianfald ikke sådan er til at slukke for…
  Til gengæld er jeg helt ligeglad, når de tegner med farveblyanter…

 5. For fanden da….vil du ikke nok være min mor!?

 6. Jeg bliver nødt til at eje den bog og huske at købe rugbrød :-). God weekend til jer.
  Kærligst
  Linda

 7. Shane kommer til Nyborg Slot i december (øv, kan ikke huske den præcise dato lige nu). Det er jeg ret vild med. Jeg håber, jeg har fri den dag, så tager jeg Ivaloen med derud. Jeg har bunker af skrammel liggende til Shane-kreativiteter, men det er som om vi ikke rigtigt er kommet igang med det endnu…

  Ps: Sejt mælkekartonslot. Her maler vi hver anden dag – med vandfarver. Nemt at pakke ud og væk igen. Og begge elsker det. Og det er også set at jeg sidder og maler længe efter ungerne er smuttet.

 8. Min bedste venindes forældre købte gamle skramlede genbrugsmøbler da de fik hende i 1975. Så kunne hun tegne alle vegne hvis hun ville. Hun krussedullede op og ned af væggene, på reolerne, på sofaen, alle vegne. I dag er hun en succesfuld billedkunstner, og laver de smukkeste ting man kan forestille sig. Ikke overraskende har hun en hel anden tilgang til rum og kunsten i den, end mange andre.

 9. Det får mig til at tænke på min søns undren, da jeg hidsede mig op over at han havde tegnet på tapetet…..

  For når jeg nu sagde, at han kun måtte tegne på papir, så måtte han da informere mig om, at tapet da var lavet af papir!!!

  1-0 til ham, der i øvrigt også er ret kreativ nu, hvor han er blevet en slags voksen…

 10. Hvor er det bare sejt!
  Her er vi også mega-fans af Shane. Minder mig om at jeg gav datter en ‘Shane-kuffert’ i julegave sidste år (fordi hun er så krea at hun ikke kan se en film uden at hun skal tegne/klippe billetter først), og limpistolen er endnu ikke taget i brug fordi jeg ikke magter det. Undskyld barn..

 11. @Betthina: Hvor gammel er din datter?
  Min datter har limet hele verden sammen med en limpistol siden hun var seks år. Alene inde på sit værelse. Ja, hun brænder sig som ind i helvede, ret tit faktisk. Men hun ved at alternativet er at hun ikke får lov til at lime ting sammen … og det er altså bare det bedste i verden, synes hun. Men altså, jeg kender godt det der med at komme til at give gaver, man ikke selv kan overskue. Gav også min den ældste sådan en how-to-hækle-en-fiks-lille-taske-sæt, og så var det meningen vi skulle sidde der og hækle. Eller hun skulle og jeg skulle hjælpe hende lidt på vej. Fin ide, hvis jeg altså kunne finde ud af brugsanvisningen. Det fik lige præcis ti minutter af min tålmodighed, så var jeg tæt på at være så hidsig, det var uklædeligt og det har nu i flere måneder ligget over i et hjørne som en stinker … Min samvittighed bliver ikke bedre af, at jeg overtalte hende til at købe det for sine egne lommepenge i stedet for en eller anden plasticbarbie-dims fordi det var jo et stykke legetøj med muligheder, det her hæklegrej. Oh well …

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s