Jeg kan sgu da se, det er et foto!

I dag er det Smukke Allans sidste arbejdsdag. På ekstrajobbet. For han har fået så meget at lave i sit eget lille firma, at han ikke behøver nogen ekstraindkomst mere. Han er teknisk illustrator, godt uddannet i udlandet og alt muligt. Og så er han pisse dygtigt – ja, det er jo ikke kun fordi han er lækker, jeg har tappet ham for sæd, velda! Lige nu er han booket helt til januar. Og det er i vores univers lige præcis så længe, at det er for evigt.

Jeg bliver altid spurgt om, hvad en teknisk illustrator er, og jeg prøver til stadighed at finde på de sætninger, der forklarer det bedst – og som dækker over, at jeg heller ikke helt selv har fattet sådan til bunds, hvad det er, han laver.

Vi har på ugentlig basis samtaler som denne, hvor jeg står bag hans computer og kigger på for eksempel et billede af denne radiator.

Mig: Hvorfor har du taget et billede af en radiator?

Smukke Allan: Det er ikke et billede, det er en 3D illustration.

Mig: Nååå, du skal tegne efter fotoet af radiatoren eller hvad?

Smukke Allan: Nej, det er ikke et foto, jeg har modeleret den selv i 3D.

Mig: Jeg kan sgu da SE det er et foto.

Det er så her han trykker på en farlig masse knapper på én gang og får radiatoren til at dreje hele vejen rundt og muligvis fører han mig også igennem billedet og får skruedimsen til at dele sig ud i tyve dele, så man kan se alle de indre dele. Dette lille trick hedder en ghostning (gør det ikke, skatter?) og det er som regel her jeg bliver overbevist, for det plejer man alligevel ikke at kunne gøre med så mange fotos.

Nåmen, så blev jeg da vist også færdig med at prale med min mand for i dag. (I morgen vil jeg så til gengæld fortælle jer lidt om, hvor herre dårlig han er til at putte banan i børnenes morgengrød. Altså sådan på det rigtige tidspunkt, så den ikke bliver klæg og fæle ting – ja, jeg måtte jo skælde så meget ud på ham i morges, at han til sidst bad mig for fanden om at holde kæft med den grød!) Så mon ikke jeg bare skal koncentrere mig om, at få poleret på foredraget til i aften i stedet?!

Til dem af jer, der kommer, vil jeg sige, at jeg glæder mig helt vildt! Og at jeg i øvrigt sælger ud af mine bøger til spotpriser.

5 responses to “Jeg kan sgu da se, det er et foto!

 1. Jeg vil helt klart vælge smukke Allan til min næste teksnisk illustrator opgave!
  Maren, din kærlighedserklæring i går var bare så god. Dagen igennem gik jeg og nikkede indforstået til mig selv. Det er sådan noget, der sker, når man synes, man er kommet lidt nærmere meningen med livet. (Ahh, okay, det lyder lige i overkanten, ik’?, men altså … mener der sgu.).
  Held og lykke i aften. Ville gerne have været en del af det helt sikkert meget underholdte publikum.

 2. … held og lykke, iggå. Og hvornår var det nu, du kom til Jylland?

 3. Rigtig god fornøjelse i aften. Jeg sidder på kanten af sofaen og afventer i morgens indlæg!

 4. Ha ha… Min mand er astropartikelfysiker (?!!) og han har også længe prøvet at forklare mig hvad han laver. Det er noget med varme i universet og noget en computer skal regne meget længe på…

 5. Ville ønske at jeg kunne være med i aften, for jeg må møde dig live 🙂

  Og har du flere bøger i overskud efter i aften, så skriv til mig. Måske kunne vi lave et godt tilbud til brugerne af skilsmisseraad.dk og få solgt resten.

  Held og lykke herfra

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s