Mig og mine neuroser

I dag flyver jeg til Tromsø for at lancere min samiske satirebog. Og jeg kan ikke lide det. Altså det med bogen er jeg helt med på. Det er det med at flyve, der tricker mine neuroser.

Der var engang, før jeg fik børn, hvor jeg var så skide supercool, at jeg kun havde et pffff til overs for dem, der mente, det var farligt at blaffe tværs gennem Europa, flyve til verdens ende eller sove midt på motorvejen. Men i det samme øjeblik jeg blev mor, blev det pludselig skide farligt bare at køre til Køge. Og skal ungerne i bil til Nordjylland med Smukke Allan, som de skulle sidste weekend (uden mig), tricker mine neuroser mig i den grad, at jeg begynder at overveje om det muligvis ikke er bedst, jeg tager med alligevel – udelukkende for hvis de nu kører galt og dør, så er det bedst jeg også er i bilen. Så jeg også dør. Men går alligevel i stå midt i tanken, for hvad nu hvis det ikke er dem alle tre, der dør, men Smukke Allan dør, så er det jo bedst, jeg lever, så jeg kan tage mig af dem, der ikke dør … (sagde jo, det var sygt).

Nå, men vi har en aftale, neuroserne og jeg. Som går ud på, at de godt må være der, men at jeg ikke reagerer på dem. Hvilket betyder, at jeg lader mine børn køre til Nordjylland uden mig. Endda i en bil, der ikke er verdens sikreste. Og at jeg flyver til Nordnorge – selv om mine neuroser ti gange om dagen fortæller mig, hvor hårdt det bliver for mine fine små blomsterpiger at vokse op med sår på sjælen, fordi mor faldt ned med et fly og døde.

De hader mig virkelig, neuroserne. De synes jeg er den mest skide irriterende, stædige og bedrevidende mokke på planeten. Men det kan ikke hjælpe noget. Sådan er det bare, for det er mig der bestemmer. Endnu …

12 responses to “Mig og mine neuroser

 1. Præcis på samme måde arbejder mine neuroser! Specielt dem der er med på køreturen til Nordjylland bor også inde i mit hoved… Min kærester synes, at jeg er syg i hovedet, når jeg fortæller om mit dilemma:

  1. Jeg vil altid gerne hjem til Nordjylland med lækkerbarnet for at besøge mine forældre
  2 Jeg er altid bange for, at vi skal dø af at køre hjem for at besøge mine forældre
  3 Vi tager chancen gang på gang, fordi det er vel bedre at dø i forsøget…
  4 Vi tager det med ro og trækker vejret dybt og begiver os ud på de 113 km…

  Ordentlig sygt der…

 2. Åh ja, husker tydeligt første gang jeg fløj alene til København til en hyggeweekend med min søster og lod mine 3 unger blive alene hjemme med min far. Jeg sad med tårer i øjnene hele vejen og tænkte på mine stakkels små moderløse børn!

 3. Ja, det var så ikke min far med deres egen far, de var hjemme hos. Hvad jeg for øvrigt først fik at vide senere var, at han stoppede alle ungerne i bilen og drønede til Tyskland (bor i Himmerland) og slap dem løs i fri dresur med store indkøbsvogne og frit slag på alle slikhylderne. Behøver jeg at sige, at de havde haft den fedeste weekend!

 4. Sådan har jeg har også. Shit, det kan være hårdt at være forældre. Min mand cykler altid op og afleverer vores dreng i vuggestuen. Jeg har tvunget min mand til at sende en sms, når bøllen er afleveret, for tænk hvis der skete dem noget på cykelturen derop… Der er 2 km og de cykler igennem en sti og skal aldrig krydse en vej…

 5. Godt at høre man ikke er den eneste neurotiske kvinde. Min mand mener også jeg er dybt mærkelig, men har accepteret at kvinder bare er anderledes end mænd

 6. Story of my life. På en prikkeste prik.
  Skænkede ikke fly- eller biltrafikkens farer en tanke, før jeg pressede mine tre drenge ud. Nu lever jeg i konstant, men dog kontrolleret rædsel for trafikkens farer – er lige pt. ved at skide grønne grise ved tanken om, at jeg snart skal ud og flyve – og hvad skal der så ske med mine stakkels moderløse børn, som godt nok har en far, men han giver dem jo ikke grønsager og godnathistorier, som jeg gør, og som børn jo SKAL have for at vokse op og blive sunde voksne mennesker. Det ved enhver.
  Og de gange jeg har sendt dem af sted på langfart i en bil uden mig, har jeg også altid tænkt, at det var bedre, jeg tog med, så vi kunne dø på motorvejen sammen. Jeg har dog også besluttet mig for, at de skal have lov til at køre i bil og flyve uden mig, og jeg uden dem, men jeg ville alligevel ønske, jeg kunne have det mere roligt med det … kan jeg ikke. Men rart alligevel at man ikke er den eneste neurosemor.
  God promotur til Tromsø.

  /line

 7. Welcome to my world! Rigtig god tur Maren! Jeg håber, at du bliver modtaget i flyet med klapsalver og kransekage. Glæder mig til at høre fra dig, når du atter er retur i et helt stykke 😉

 8. Uuuhh, så er jeg ikke den eneste. Vi må lave en klub eller måske en bog – Neuroser for mummies. Ej, jeg er dælme ikke stolt af lige netop det karaktertræk, det er jeg ikke. Men jeg står ved det !

 9. Jeg prøver osse at bestemme over mine neuroser – selv om min egen mor endda døde langt før tid, så jeg irl ved, hvor slemt, det er, at blive stakkels og moderløs.
  Den eneste regel, mine neuroser sætter for mig, som jeg retter mig efter, er, at begge forældre ikke kan flyve uden børnene – dét er trods alt at udfordre skæbnen for meget…..

 10. Nej Nej Nej … hvor er i alle sammen vilde … i gør forsøget, i kommer ud …. tæk lige på os … jeg mener tænk lige på de det superneurotikere som ingen steder kommer fordi man … fordi je …. fordi de ikke tør en et skvæt varm luft!
  fandens til hundeli ….. de må have et fandens hundeliv … eller det der!

 11. Dejligt at vide at der er andre 🙂 Eller det er måske lidt tarveligt, for hold da op, hvor kan man få ondt i maven af sindsyge tanker! Du skriver det præcis som det er – TAK 🙂
  P.S. Jeg skal hele tiden kunne se mine børn, når vi er ude og handle. Har de skrækkeligste forestillinger om at de bliver kidnappet af pædofile inde i mit hoved! For meget Criminal Minds, CSI … I don’t know, men de er der, de der tvangstanker så snart vi rammer Føtex!

 12. http://jp.dk/rejser/andet/article2211602.ece
  – se bare her! Ikke fordi jeg ikke selv havde regnet ud, at det nok var sådan, det hang sammen – men nu har vi det in writing!

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s