Langbenet familieforøgelse

Jeg har lige været i bad med 13 edderkopper. Inden jeg tog til Norge var der kun 9. Men der er da vist én, der har fået et par unger, for nu er der kommet fire bitte små edderkopper, der hænger i et usynligt spindelvæv i hjørnet af min bruser.

Måske skal jeg lige forklare, at vores badeværelse ligger i kælderen og det er et af de steder, vi ikke er kommet til at fikse op endnu. Faktisk har vi bare hærget det yderligere ved at banke hul i en væg og noget med nogle rør, jeg ikke har fattet finten med og glemte at høre efter, da Smukke Allan forklarede mig, hvorfor de nødvendigvis skulle hænge der. Derfor skal man ikke røre ved noget der nede, når man har været i bad. Så bliver man bare beskidt igen. Og derfor lader jeg også bare stå til med de ottebenede venner. Eller har de seks ben? I hvert fald har de nok ben.

Engang var jeg rædselsslagen for edderkopper. Noget med at hvine højt og hoppe op på en stol, mærke panik i benene og kulde ned ad ryggen. Men så rejste jeg til Afrika og syntes da det lød drøn eksotisk med åbne bungalows. Muahaha. Ja, præcis så åbne, at hvad som helst af kryb kunne kravle op i ens seng. Og skulle jeg tisse om natten, var det noget med mørke stier, en fakkel og en kæp man brugte til at lave lidt larm med, så alt, der kunne finde på at kravle rundt på stien, fortrak sig. Efter et par dage på grådens rand, besluttede jeg mig for ikke at være bange mere. Blev ved med at minde mig selv på noget, jeg engang havde hørt en psykolog sige om fobier: At man var bange, fordi man lavede loops i sin hjerne. Altså, man startede med at være bange for noget og fortalte sig selv, det var farligt. Så blev man endnu mere bange. Så virkede det endnu farligere. Så blev rædslen endnu mere levende. Og til sidst virkede faren uendelig stor. … uden at det nødvendigvis var en skid farligt.

Ja, den slags lå jeg og messede for mig selv noget tid – og indtog derefter Afrika med mindre hjertebanken.

Jeg vil ikke sige, jeg endte med at klappe en tarantel eller noget. Men jeg kan bare slet ikke hidse mig op over husedderkopper, stankelben og andet hvirvelagtigt hejs mere. Derfor tæller jeg bare edderkopperne i bruseren hver morgen uden at overveje at smadre eller flytte dem – tænker de nok synes, det er et fint sted at hænge, med alle de rør, hjørner og vand i nærheden. Havde godt luret, den ene havde gang i noget, der kunne minde om et æg. Smukke Allan og jeg har også snakket om det. Og det er da lidt hyggeligt sådan at sludre om at vores edderkop har fået unger. Eller også er det bare top mærkeligt, pisse klamt og nogen burde da seriøst se at få gjort rent nede på det badeværelse …

13 responses to “Langbenet familieforøgelse

 1. Ingen burde seriøst få gjort rent på det badeværelse. Jeg har ikke været i Afrika og stået skoleret overfor min araknofobi. Vi har derimod bare købt en villa fra 1950 uden en krone til at renovere for. Vores badeværelse ligger på 1. sal, men ellers passer beskrivelsen rigtigt fint. God dag til dig og dine husdyr 🙂

 2. Det er jo også rart med noget selskab, når man står nede i en kold kælder. Jeg voksede op på landet, så edderkopper har jeg aldrig rigtig været bange for, men der er da et par andre kryb, som jeg ikke er helt vild med. Min historie er fra asien: Har prøvet at overnatte i et shelter på et bjerg i Vietnam, og kunne mærke de kryb, der gerne vil ind under mit tæppe, heldigvis kunne jeg ikke se dem! For så havde jeg nok ikke sovet overhovedet!

  God dag til alle!

  Hilsner fra
  Hanne

 3. Respekt for at du ligefrem går i bad med edderkopper. Jeg har ikke noget imod de mindre af slagsen, men de små 10 cm store krabatter, jeg den sidste tid har tisset i selskab med, de giver mig nu stadig kuldegysninger. Og selvom jeg smadrer dem, for det gør jeg, så har de altså mange brødre, for der kommer sgu hele tiden en ny. Måske jeg skulle tage til Afrika og blive kureret!

 4. Ok, det synes jeg så er sejt!
  Jeg er nemlig en af de hysteriske. Har virkelig prøvet det der med troperne. Har boet i Florida og der trives de virkelig de der 8 benede (eller er det 6??) Men sku måske øve mig lidt på det der psykolog noget, så jeg kan komme af med den frygt. Gider jo ikke smitte mine unger og være den der sidder i sofaen og hyler til manden kommer hjem og fjerner krybet…
  – så måske bare op på hesten med mig!

 5. Du kan jo overveje at slå pjalterne sammen med en psykolog og lave slip-af-med-fobien-kurser i din kælder. Det lyder til, du sidder på en ren guldgrube.

 6. Det er virkelig godt at læse, at det ikke kun er mig, der er underlig på den måde!

 7. Engang var jeg ikke bange for edderkopper, men så blev jeg gravid og blev paniskangst for dem, og de forfuldte mig. Jeg kunne ikke åbne en dør uden at der hang en ned i hovedhøjde, heldigvis viste vores fantastiske hund at være en famidabel edderkoppejager:-)

 8. Totalt hygge – der bor også nogen i min brusekabine! Kender ikke så meget til edderkoppers natur, men de må klart kunne lide noget med vand, rør og hjørner.

 9. Husk det bringer lykke resten af dagen, at se en edderkop. God gammel dansk folkeovertro kan vel også bruges af en halvsame?

 10. Jeg vil til hver en tid foretrække at leve med en edderkop frem for en hund!

  • ej Hanne jeg er bare så enig…hvorfor er det folk med hund bare ikke forstå at det korrekte urinstinkt er at sparke hunden væk? Og det kan godt være den ikke bidder andre, hvem garanterer den ikke bider mig?

 11. Har ligget i telt i Kalahari ørkenen hvor der er wienerpølse tykke og lange tusindben der om natten kravler ind under teltdugen og skubber til liggeunderlaget 🙂 men altså danske husedderkopper er da bare en hjælp til at skaffe sig af med irriterende stuefluer og myg (og så har rigtige edderkopper 8 ben og 1 krop, mens de ligeså almindelige mejere som også kaldes stankelsbensedderkopper, fordi de er så tynde og med meget lange tynde ben hvis krop er 2delt og kun har 6 ben (og derfor helt officielt ikke er en edderkop men et andet slags insekt.)

 12. Hvor cool, altså med info om edderkopper. Og det er jo derfor vi er forvirrede, fordi der er nogen der har 6 ben og nogen der har 8. Måske er de ikke rigtige edderkopper, men altså tomato potato!

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s