Vissevasse

Jeg lærer det aldrig. ALDRIG. Og jeg hader det. HADER DET. At købe sko til mine børn. Det, jeg ikke lærer, er, at det er en hæslig proces. Derfor indtager jeg altid indstillingen ”Visse-vasse nu hælder jeg da bare alle ungerne op i ladcyklen og så cykler vi ud og køber den smule sko”. For vi smutter da bare lige op i butikken oppe på hjørnet, der har de fineste vinterstøvler. Og hvis de ikke lige har nogen, der passer der, så smutter vi jo bare ned ad gaden til den anden og så køber vi lidt mad og så skal vi hjem og rå-hygge, skal vi.

Jamen, visse-vasse, vi cyklede kækt af sted, pigerne og jeg, i lørdags – humøret var højt, også selv om ladcyklen sagde klonk-klonk hver gang hjulet drejede rundt. Smukke Allan var til et mandeløb, hvor han skulle løbe en masse kilometer gennem mudder og over forhindringer med ild i, men den slags skal jo passes, hvis vi gerne vil have en glad og lækker mand i familien og det vil vi jo gerne, så vi havde alle fire piger vinkede glade til ham, da han cyklede af sted klokken ni om morgenen.

Nå, men i den første butik prøvede jeg et par på Anemone, der velvilligt stak sin fod ned i en størrelse 28. Den var for stor. De havde ikke nogen, der var brede nok til hendes fod i størrelse 27. Mynte ville kun have et par sølvstøvler uden noget på, det var der ikke. Kamille fik nogen dagen før, for jeg glemte vist at sige at jeg allerede var på anden dagen vinterstøvle-shoppingmæssigt – i hvert fald var jeg one down. Også overskudsmæssigt.

Okay, videre til butik to. Den nede ad gaden. Vissevasse. De havde ikke dem, der passede til Anemone i hendes størrelse, prøvede dog alligevel et par på hende. Dårlig pasform. Der var hjerter på sølvstøvlerne, Mynte rynkede på næsen og gik ud af butikken. Jeg sukkede dybt, ekspedienten sagde jeg skulle cykle ned for enden af Vesterbrogade, der havde de helt sikkert nogen. Fint nok, men først tog jeg lige den nede i den anden ende af Gammel Kongevej. Klonk klonk klonk. 50 kg børn i ladet.

Næææ, lige præcis de brede modeller havde de sørme ikke flere tilbage af i 27. Det er klart, syrligt smil på mine læber. Vi prøvede et andet par i 27, de klemte foden. Der var også blomster på sølvstøvlerne. Klonk klonk klonk. Videre til Vesterbrogade. Vi har før snakket om at den går en lille smule op ad bakke, remember? Svedig, tørstig og med et hastigt dalende blodsukker prøvede jeg at krydse vejen, hvilket bare krævede at en lille bitte bil, der alligevel skulle holde for rødt lidt længere nede ad gaden holdt tilbage for mig. Men kællingen, ja det var hun altså, skulle fandme ikke stoppe for en vognfuld unger og nu er jeg ikke typen, der råber efter andre trafikanter og jeg ved ikke hvor den fuckfinger kom fra og råbte jeg virkelig alt det med Thanks for nothing, din sæk og andre ting? Det er jo altid et smukt syn med en mor med favnen fuld af unger, der laver skråt op og udgyder forbandelser.

Men nu var vi der, butikken på Vesterbrogade. Som, hovsada, kun havde sandaler. Nej, vi har besluttet ikke at føre børnesko mere, så det er bare resterne.

SkoRingen it is. Sidste stop på helvedesruten. Klonk klonk kl … en ny skobutik med børnesko? Med et par sølvstøvler uden pynt i vinduet. Og den brede model til Anemone! Vi brugte den sidste rest kræfter og løb ind butikken.

Sølvstøvlen i en 30, jeg kigger lige. Nej, desværre. AAAAAAAAAAAHRG! HVORFOR HAR I SKO, NÅR I IKKE HAR DET??

Størrelse 27 i den brede? Nej, ved du hvad, det har vi ikke. Men denne model er lige så bred.

Som om Anemone gad prøve flere sko. Kæft hun skreg. Og vred sig. Og jeg hørte mig selv sige ting som Sådan er livet Anemone, dumt og uretfærdigt og tag så for hulan den sko på!

Jeg fik den aldrig på hende. Købte dem alligevel. Klonk klonk. SkoRingen lukkede lige foran næsen på hos. Klonk klonk klonk. I Føtex virkede det som om solen alligevel skinnede på os, for der hang et stort banner, hvor der stod, at hvis man handlede med sine børn, kunne man få en gratis bagerbolle til dem. Vi stod i kø i fem minutter. Da det blev vores tur, sagde bagerpigen, at vi altså ikke kunne få en bolle før vi havde handlet. Jeg hævede ikke stemmen, men jeg vil ikke udelukke, at jeg muligvis kom til at spytte lidt på hende, da jeg med meget firkantede ord forklarede hende, at det for helvede var nu vi havde brug for den bolle, for det var jo nu ungerne skreg. Hun gav mig bollerne med et skræmt blik – helt uden at pointere, at det faktisk kun var mig, der var hysterisk. Ungerne stod bare mutte ved siden af og betragtede os.

Det kan godt være det var Smukke Allan, der så sådan ud, da han kom hjem.

 

Men det gjorde jeg også. I hvert fald inden i …

PS. Jeg tilbyder min ene nyre for et par forede sølvstøvler uden pynt i størrelse 30! Anyone?

21 responses to “Vissevasse

 1. p.s var også ude for at købe vinterstøvler igår, men måtte gå hjem med uforrettet sag, da ungen skreg og sparkede, selvom jeg prøvede at overbevise ham om fordelene ved de seje forede “løbestøvler”. Ikke på vilkår. suk. jeg må tage kampen op igen senere i eftermiddag….

 2. Maren, altså, du er den eneste, der kan beskrive en hæslig shoppetur så sjovt!

  Hvis du nu bare boede i Århus… Vi har efterhånden lært, at det ikke nytter at komme anstigende i Salling i oktober, for så får man den der “nej, dem har vi VIRKELIG ikke flere af i den størrelse” og kors-for-en-elendig-mor-der-ikke-køber-vinterstøvler-i-august-blikket fra en spids ekspedient. Så vi styrer nu direkte i Paw Sko og ned i deres kælder, hvor de har alle mulige modeller fra alle mulige mærker i alle mulige størrelser. Jeg ved ikke, hvordan de gør – måske bestiller de bare nok hjem?

 3. Hold da op, der er noget at forberede sig på … jeg troede virkelig at indkøb af børnesko og tøj måtte være den smalleste sag i verden. Godt at blive klogere via et blogindlæg!

 4. For fanden da!!! Sgu da også det mest modbydelige at handle de der nødvendige ting til sine unger!! Hvorfor pokker skal folk storme ud og købe flyverdragter og støvler og alt det pjat i nærmest sommerferien??!! Glor jo mærkeligt på én, når man spørger om den slags nu hvor det faktisk snart er nødvendigt? Tænker om man skulle arbejde på en lov der sagde at den slags først må sælges i efterårsferien – så der er nok til alle! – eller i hvert fald os langsomme mødre som ikke bruger sommerferien på at handle ind til vintergarderoben?
  – krydser så meget fingre for at de sølvstøvler falder ned fra himlen af og takker for et smil over din beskrivelse af indkøbsturen :o)

 5. @Louise: Prinsessen er nu sat til at vælge (hun er på ferie i Jylland og jeg har sendt mail). Hvis et par af støvlerne godtages (man ved jo for fanden aldrig), så sender jeg straks min venstre nyre. De er i øvrigt lige blevet tjekket, tip top stand.

 6. Stor respekt til dig for din vedholdenhed! Jeg har kun een str. 23-jeg-nægter-at-prøve-sko-og-har-alligevel-for-brede-fødder-til-alt-pige, så tør slet ikke tænke på hvordan man håndterer 3 tøsestøvlekøb. Jeg tør pga. andefødderne ikke købe via internettet til hende, men havde bestemt mig for pæne, lækre, økolæderstøvler med velcro i år. Endte med lilla plastik-agtige goretex, fordi det var dem der var tilbage i nogenlunde ordentlig kvalitet som hun kunne passe, og fordi jeg ikke havde lyst til at plage hende, mig og 4. ekspedient mere. De passer overhovedet ikke til hendes røde flyverdragt. Men hun kan løbe hurtigt, hoppe i vandpytter og selv tage dem af og på.

 7. Hej Maren
  Se nu de her fine støvler…
  Hvis du ikke kender den her side, så undrer det mig, men nu får du den lige.
  http://www.bykier.dk/shop/pigestoevler-43c1.html
  Der ER ikke noget bedre end at handle børnesko på nettet.

 8. P.S. Og hvis du ikke selv kan smile længere, så har de sko der smiler ;-))
  (jvf. deres slogan)

 9. Jeg ruller lige rundt på gulvet af grin!

  ‘Kommer du først nu’-kortet er da bare så råddent… Sidst sagde jeg, at det måske var en idé at bestille liiiiiidt flere hjem, hvis de allerede i september måtte melde udsolgt til alle vinterstøvler i str. 24/25 i drengemodellerne! Hun blev vist lidt sur, men hallo – jeg er ikke noget logistisk vidunder, men så svært kan det da for pokker ikke være!

  Nå men vi skal vel også snart have kigget på et par overgangsstøvler til foråret – eller hvad??

 10. Det var uden tvivl en hæslig shoppetur, men damn hvor er det sjovt at læse om! Tak for dagens grin!

  Hilsner fra
  Hanne

 11. Lille Vik på Istedgade – Linda som har butikken er det rareste menneske – hvad hun ikke har, det skaffer hun MEGET hurtigt. Handler KUN der! Har 10 år bag mig i sko helvede med den største – heldigvis fandt jeg Linda for 3 – 4 år siden og nu er det bare hyggeligt, at handle sko både sommer, vinter, forår og efterår 🙂

 12. PUHA!!
  Derfor foregår skokøb herhjemme nu sådan her:
  Vi leger en leg, hvor vi tegner rundt om hinandens fødder på papir. (Hvis barn er 10, gider de måske ikke tegne mor-fødder, men altså …)

  Barn bekymrer sig ikke mere om sko-/støvlekøb andet end at ønske farve.
  Mor surfer på nettet kl. uden-for-butikkers-åbningstid – fx Tut og Bissen, hvor der også er en fysisk butik, men der er mange mulige – finder potentielt par (man kan se på nettet, hvilke størrelser de har) og bestiller/sender far på vej hjem fra arbejde ind og hente dem.
  Barn prøver støvler hjemme i stuen = a) støvlerne passer, alle er glade! (det har været vores udfald hver gang)/ b) støvler passer ikke og byttes – røvsurt, men i det mindste ikke på ladcykel med skrigende unger …

 13. Kæft mand! Respekt for at du ikke slog nogen ihjel. Belært af de sidste 3 år køber jeg nu skal i august. !! Fuck det er latterligt, men nærmest den eneste måned, hvor man kan få alle størrelser. Og dog. Det tog mig to uger at jagte et par Hummel støvler til Kasper i en 28. Ringede til 80 Intersport, og fandt dem tilfældigvis i HELLERUP ….for fanden altså. Men nu er jeg skrevet op op i fire butikker, der får samme model til foråret, og de ringer sekundet de kommer ind af døren og så bener jeg ned for at se hvilke farver de har.
  Ellers kan jeg anbefale at få drenge. Som går i skovbørnehave. 2 x Ecco støvler med foer i en eller anden mørk farve. Så kører det.

 14. Hej Maren
  Her har de sølvstøvler, både med og uden snører 🙂
  http://www.larvefoedder.dk/bornesko.html

 15. Øhm Maren hvis dine døtre lærer ukvems ord, så har du nu dokumenteret hvor de har lært dem!
  Hvis jeg var dig, ville jeg ønske mig en motor til den cykel. Så kan du være totalt overskudsmor, smile til dumme kællinger i små biler, holde tilbage for ældre mænd i endnu mindre biler, og stadig have overskud til at gå ind i skofusringenintersportfrikadellebutikken og smile stort, når størrelse 30 lige er solgt til hende, den gamle Maren uden motoriseret cykel gav fuck fingeren!

 16. Nå hvad så Maren? Skal du så have nogle drenge (oven i bunken af hjemmelavede piger)
  Ellers kan jeg anbefale provinsen. Arbejder jo der nu. De har en anden smag – ude på landet. Såee….. Næste år?

 17. Oh hvor tak. Har udsat sko/støvle-indkøbet til igår hvor jeg ikke mente jeg kunne være bekendt overfor barn, at hun skulle gå i sandaler længere. Kom hjem med bikerstøvler med nitter, som hverken kan tåle vand eller vind, og en meget glad 6-årig. Og når vejret bliver rigtig tarveligt om 14 dage, så skal vi da afsted igen..

 18. Oh no. Skal købe vinterstøvler og flyverdragt i morgen. Må vist starte morgenen med en gibbernakker.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s