Who are you?

Jeg har lige født hende! Jamen det har jeg da! Til dem, der går op i det med at tælle, er det selvfølgelig otte år siden. Og på en eller anden måde er hun begyndt i skole og ting. Men hun er jo stadig bare lille Kamille, der gør fjollede ting og tror, jeg har svaret på alt her i verden.

Joda, hun har altid haft en holdning til, hvad hun ville have på. Men det gik mest ud på, om hun skulle have den lysepink, den mørkepink eller den pinkpink kjole på. Og om håret skulle i hestehale eller i fe-fletning ned ad ryggen.

Men så for satan da osse! Pludselig skiftede hun stil. Måske er det kommet snigende, uden jeg har opdaget det. Måske skulle jeg have taget notits af, at hun valgte at klæde sig ud sådan her til en fødselsdagsfest for et lille år siden.  

 

Det var muligvis ikke bare udklædning. For i løbet af den sidste tid, har hun givet alt det tøj hun har, der har så meget som en lille blomst, sløjfe eller ikke er sort nok til sin lillesøster. Hun går konsekvent med hat og har købt lilla clip-on striber til sit hår. Derudover smadrer hun én, hvis man siger hun er nuttet, for hun er nemlig sej! Zuperzej.

Tog dette billede i går morges inden hun susede af sted i skole. Nu var det jo bare tirsdag, så hun havde kun én stribe lilla i håret.

 

Altså, jeg mindes at jeg brugte hele min folkeskoletid på ihærdigt at prøve at se præcis ud som alle de andre i klassen?! Så vidt jeg kan se på 2.D’s klassebillede, er de andre piger i Kamilles klasse ikke kommet særlig meget længere end hvide strømpebukser og sløjfe i håret … ?!

WHO ARE YOU??

Fangede hende igen inden hun gik ud af døren og tog den moderlige stemme på. Hør her Kamille, du må gå i præcis det tøj du vil, knalde ud med striber, høj hat og alt muligt andet, men du skal huske at mærke efter inden i, hvad der føles rigtig og forkert. Og du skal huske at være en god veninde, en god søster – ja, et ordentligt menneske. (Ikke fordi hun har vist tegn på andet, men man ved sgu da aldrig med de der flippere, vel?!)

Hun kiggede på mig, som om det da var det mest åndssvage hun længe havde hørt, slog med nakken, vendte øjnene mod himlen og sagde: Ærrhj, det er da klart mor. Det er jo derfor, jeg har tænkt mig at blive vegetar, når jeg bliver ni år.

Jeg gentager: WHO ARE YOU?

Svinger lidt mellem på den ene side at synes, det er supercool, at hun allerede er så sikker på, hvad hun vil gå i og ikke (jeg har i en alder af 38 stadig ikke helt fundet min stil …). Og på den anden side, så er hun sgu da kun otte?! Altså, hvis hun skal blive ved med at toppe sig selv, og det skal man jo som regel, har hun jo tatoveret en øgle hen over ryggen, når hun bliver ni. Og piercet hele fjæset sammen, når hun bliver ti.

… Kan allerede se hendes bankmand-far tage sig til hjertet med den ene hånd. Og pege fingre af min frie opdragelse med den anden. Hm.

PS. Selvfølgelig har jeg indhentet tilladelse hos goth-girl til at skrive dette indlæg. Tør sgu ikke andet.

22 responses to “Who are you?

 1. Jeg sidder her og klapper, Maren. Tillykke med at du har en datter, det tør stå ved sig selv og har sin egen mening. Da jeg var på hendes alder, kunne jeg ikke vælge mellem lyseblå eller lyserød. Det måtte min mor klare. Jeg siger dig, at jeg har betalt tæt på en kvart million kroner i terapi, for at lære at vælge farve. Ok, indrømmet der var lidt mere end farverne jeg ikke rigtig kunne finde ud af…………..

  Pssttttt du kan være helt rolig, for hun må slet ikke få hverken pircing eller tatovering som 9 – 10 årig.

  Pssssstttttttt glæde dig tilgengæld til hun bliver 15 – 16 år, så bliver det sjovt, rigtig sjovt, fantastisk SJOVT…………..

 2. Åh… Når jeg for børn vil jeg ønske mig sådan en datter, der tør alt det jeg ikke turde – det der med at skille sig ud.

  Hun er sej – men som kommentaren ovenover skriver så bliver hun nok spændende som 14-15 årig 😉

 3. Det er sjovt! Og jeg tilslutter mig koret; hun ved da, hvad hun vil! Desuden minder hun mig utroligt meget om Politiken-Nynnes fiktive datter Bjork…

 4. Hun er for cooooool! Og bravo til dig, fordi du giver hende lov at vælge selv. Det får man selvstændige mennesker ud af. Ville være meget mere skræmmende, hvis hun bare var en lille Maren-kopi. Synes du ikke?

 5. Klap dig selv på skulderen, Maren – det er sgu’ lidt af en bedrift det der!! At have en selvstændigt tænkende datter, som allerede nu ved hvad hun står for, er da fordi hun har en mor, som på en eller anden måde har gjort noget rigtigt…Jeg venter spændt på, du afslører hemmeligheden, så mine piger kan blive lige så seje 8-årige, når den tid kommer!!

 6. Hvor er hun bare fantastisk sej!! Jeg tror jeg er lidt forelsket 🙂

  Da jeg var 8 anede jeg ikke hvad jeg havde på af tøj.. Men jeg var nok også lidt en dreng.

 7. Min Frederik er præcis ligesådan. Han har siden han var 2 1/2 protesteret over morens valg af småborgerlige Lego striktrøjer, sømandsstriber o.lign. Han nægtede og jeg blev total charmeret af hans vilje – han var jo det første barn. Siden da har han været stort set enerådende udi påklædning. Det har medført perioder (måneder!) med brune joggingbukser og en gul bluse til hverdag og fest!

  Nu er han snart 9 og meddeler jævnligt – når jeg udtrykker frustration over, hvor svært det er at købe tøj med ham, fordi han ikke kan finde noget han kan lide – at han altså har stil og ikke gider gå i det barnlige tøj, som nogle af de andre går i! Han vil have grå jeans, t-shirts med “sådan nogle prints som 50 cent går med” og sin læderjakke. Vinterstøvler nægter han – i hvert fald de praktiske fra ECCO.

  Han lyder som en hårdkogt banan, men under det seje ydre findes samtidig en smuk, følsom og meget eftertænksom dreng. Man undres indimellem…. 😉

  P.S. Mine 2 yngste børn får så vidt muligt ikke et ben til jorden, når det kommer til tøjvalg! Lidt har man da lært ;-))

 8. Siger ligesom din andre…helle for at få sådan en datter en dag!! Heya!

 9. din!? De…de….DE!!!

 10. Tror ikke jeg vil give min datter lov til at blive 8… Altså hun er kun 2 år og 9 måneder men jeg er sikker på at hun ville gå med det der lilla garn anytime. Jeg kan ikke se hende som vegetar dog… Hvis hun bestemte menuen herhjemme ville den stå på engelsk bøf og petit danone hver dag… Suk…

 11. Jeg er helt enig. Hun er mega sej. Og det kan godt være, at du faldt i med mængden i folkeskolen. Har faktisk hørt min eksmand (du ved, ham med mundvigerne) sige noget i den stil. Men for pokker, Maren. Så kom gym. jo. Længere væk fra camouflage kommer vi vil næppe, he, he … Kamille er bare lidt hurtigere end mor måske.

 12. Kære Maren
  Jeg har læst din blog et stykke tid, synes den er helt fantastisk ærlig og det er ganske skønt. Jeg tror du netop har gjort det mange forældre glemmer. Istedet for blot at passe dit barn (basale behov and all that) så har du udviklet et barn. Du har givet hende troen på at det hun tænker og mener er væsentligt og vigtigt. Det skal verden nok prøve at tage fra hende, men du har gjort det en del svære for den! Tillykke med det der ser ud til at være en helt fantastisk datter!

 13. Kære Maren
  Jeg synes også at både du og Kamille er nogle seje tøser. Hende fordi hun tør gå med lilla striber og hat i skole (det er altså ikke for sarte sjæle at skille sig ud sådan et sted!) og du fordi du trods alt hviler nok i dig selv, til at lade hende være Kamille – med alt hvad det indebærer.

  Det kan godt være du skriver, at du ikke “genkender” hende, meeeeen … jeg får nu alligevel en helt anden følelse når jeg læser dit indlæg 😉

  De bedste hilsner
  Linda

 14. Tak for alle jeres søde kommentarer. I har helt fået mig til at sidde og svulme af stolthed over lillepigen. Altså jeg er jo stolt over hende sådan helt i udgangspunktet, men pludselig kunne jeg lidt se fra et andet lys.

  Jeg kan jo sagtens genkende meget af det fra mig selv og det sjove i at stå lidt udenfor. Synes bare hun lige lovlig ung … og så får jeg den typiske mor-noia, hvor man tror, man har gjort alt muligt galt og har fucket sit barn op.

  Nå, men tak igen, synes jeg har verdens bedste læsere. Og som en special treat bare for bloglæsere, kan Mette P fortælle, at kommer man til mit hjem for at afhente en købt bog, har jeg en ganske særlig service, hvor jeg sælger bøgerne i døråbningen stort set nøgen. (Damn you dårlige tidsfornemmelse og dejlige lune bad:)

 15. Jeg er vild med Kamille. Jeg vil også være ligesom Kamille.

 16. Hun er da bare for sej 🙂
  I morgen kommer hun og spørger om hun må få en ekstra piercing i øret – og når du siger nej, så kommer hun i overmorgen og HAR fået lavet en i næsen, og når du skælder ud, siger hun, at hun ikke spurgte, fordi hun vidste, at hun ville få nej 🙂

 17. Jeg blev vegetar som 8-årig! Jeg har sgu vist mig at være helt okay 😉
  Og ja ja, så du er liiiidt for ung til det.. Men du måtte hjertens gerne være min mor!
  Inden hun går i gang med at ville have piercinger og tattoos, så skynd dig at købe falske piercinger.. De kan måske dæmpe lysten i lidt tid 😉

 18. Hende Kamille – Hun er sej!

 19. Fuldstændig som min datter – hun er så 11 nu så kan fortælle dig at det bliver MEGET værre 🙂 ej faktisk så er hun samtidig med at hun skiller sig ud og tør stå ved det, også en super fornuftig pige, som godt ved at det med tatoveringer er sjovest, hvis de går af i vask – samtidig drømmer hun om at farve håret sort (hun er grønøjet og lyshåret), når hun bliver teenager, men altså det vokser jo heldigvis ud igen. Tænker at det er super vigtigt, at hun får lov til at klæde sig som hun vil og finde sin egen vej, og jeg kan se at hun er en god veninde og alle de der ting du også siger til Kamille, så må udseendet jo ligesom komme i anden række ikk? Er til gengæld lidt irriteret over min mand som nægter hende at blive klippet fordi han synes det er for drenget med kort hår til piger altså helt ærligt håret vokser ud igen og det er da hendes hår – jeg tænker at det ender med et ordentligt bagslag hvor hun bliver klippet skaldet eller får hanekam (ønskede jeg mig forresten også brændende som 15 årig men turde ikke)

 20. Ûberrr cooolll lyder den lille tween altså! fatastisk hun tør skille sig ud fra mængde, mmmeeennn kunne forstille mig en deeellll vanskeligheder mht. de lille stilbevidste dame!!

 21. Tror ikke der er nogen grund til bekymring 🙂

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s