Hjemmegnisk

OPDATERING

Den lille hjemmegnisk græd meget højt her til morgen, da det gik op for hende, hun igen ikke skulle i vuggestue. Nu har hun linet alle sine små ponyer, trolde og fe-figurer op på en række og har givet dem navne efter børnene og pædagogerne i vuggestuen.

Jeg ved godt man siger, intet slår at være sammen med mor, når man er lillebitte, men lige nu ved jeg nu ikke helt …

Kan dog høre jeg også har fået en rolle.  “Mor” er den lille brednæsede trold med fucked up hår. Hey, hvad er der nu i vejen med Barbie??

HJEMMEGNISK

Anemone er blevet hjemmegående. And so am I.

Det er noget med nogle regler, der går ud på, at man kun kan modtage støtte fra kommunen til en dagplejeplads til barnet er 2 år og 10 måneder. Og det blev hun forleden. Hun har først børnehaveplads fra 1. december. Det var ikke fordi, hun ikke måtte blive i dagplejen, men det ville koste mig cirka 7000 kroner at få hende passet i november måned i stedet for 3500 som ellers. Jeg kiggede i lommerne, der var ikke nogen penge, så vi hev hende ud og har hende nu til at tulle rundt hjemme hele måneden.

Årh jo, jeg synes da også det var ufleksibelt af kommunen ikke at give køb på den ene lille ekstra måned. Årh jo, jeg gad da godt klage og skabe mig. Men det virkede alligevel både nemmere og hyggeligere bare at tage hende ud. Ja, det er jo heldigt, jeg har den mulighed, når jeg nu arbejder hjemmefra. Men vi skal lige være enige om, at jeg nok ikke arbejder så meget i november så.

Tipper i hvert fald, at der ikke bliver skrevet specielt lange og dybe tekster i løbet af måneden.

Tipper også at dem, der bliver skrevet, nok kommer til at handle om Gnisken. Ja, for det hedder hun altså i virkeligheden. Hun er døbt Anemone, men det virker bare for posh til én, der er så gnisket som Gnisken. Jamen alle kan jo se det med det samme de møder hende. Èn, der har pjusket hår og en  rund topmave, som hun går rundt og strutter med – med vigtig mine, hun ligner én, der hedder Gniske. Nej, det giver ingen mening. Har vist allerede været for meget hjemme …

10 responses to “Hjemmegnisk

 1. Jeg startede mit hjemmegående liv med en “100. dages ferie” og blev så forelsket,det startede for 8 år siden. nogle dage føles det som 800 år og ind i mellem som 8 dage.
  Jeg har lært “lige om lidt skat” og har forlængst tilgivet mig selv når jeg sætter Findus og Pedersen på igen igen. I morgen flytter de jo hjemmefra,
  så kan jeg sidde og mindes de skønne travle dage som hjemmegående.

  Et lille tilbageblik. en dag gik jeg en tur med mine 2 yngste børn. da vi kom forbi børnehaven i nabolaget stod en dreng ved hegnet. Drengen derinde udbrød “HVORDAN ER DU KOMMET DERUD” Svante min lille gut kiggede forudret og spurgte “hvad laver du derinde, kom da herud”

  Gniske lyder mget klog og jeg er sikker på at du får meget inspiration her i november:-) jeg vil glæde mig til at følge med på din blog.

 2. Pingback: HOXIE.dk » Blog Archive » UANSVARLIGT

 3. Gløder mig til at høre mere om din Gniskepot 🙂

 4. 7000,- er alligevel så også 14 af de helt store sedler før skat, auvv! Jeg håber, I får en fantastisk måned – der må være basis for både symbiose, skænderier og fantastiske indlæg her!!

 5. Det er da dybt forargeligt at det skal gå ud over jeres pengepung, at der først er en børnehaveplads om 1. måned.
  Vi er da vel trods alt nogle stykker, der får en månedlig sum penge for at møde op et sted i hverdagene.
  Hvad gør man, hvis man ikke lige har mulighed for at arbejde hjemme. Siger sit job op? Bruger al den ferie man skulle have haft MED familien?
  Jeg har en teori om, at vi alle er skabt for at hjælpe kommunerne og ikke omvendt! Vi har bestemt også haft vores udfordringer her i 2610, det er bl.a. grunden til at vores søn går i skole i Rudersdal og pigerne er placeret i 2 (!) forskellige børnehaver.
  Men ellers lyder det nu ret hyggeligt med en hyggemåned hjemme.

 6. Jeg gik i parallelklasse i folkeskolen med én der hed Gniske. Han havde bøjle i hele kæften og kunne smadre vandmelloner med hovedet. Si’r det bare.

  Lidt lissom ham her, ham her er bare bedre til det: http://www.youtube.com/watch?v=qtGcjhEj3fY

  Nåmen, der var den der tekst, der skulle skrives …

 7. @Thure: Wow, han virker klog ham der fra linket!

 8. Gnisken lyder skøn og lækker. OG I skal bare nyde det og ja, du har helt ret kommunen var nok lige liiiiidt ufleksibel der.. og ja, du har nok ret mht. arbejdet, tag en dyb indånding og nyd det. Lige pludselig er de for store og så bliver det så rosenrødt at tænke tilbage på den skønne november måned i havde i 2010;)

 9. Pingback: Tis | Marens Blog

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s