Jeg købte kun ÈN!

…. Altså én BUNKE.

Bøger, that is.

Jeg var af sted i to dage, anden dag i en kjole så kort, at Allan ikke mente, der var en chance for at nogen tog mig for at kunne tænke to sammenhængende tanker. Og at jeg i øvrigt skulle være påpasselig med at gå efter bøger på nederste reol.

(Denne lille skitse lå på bordet, da jeg kom hjem  – og læg i øvrigt mærke til, at han åbenbart meget sjældent ser mig samle noget op, for han  har slet ikke opdaget at min krop er begyndt at lave slime-effekten).

Nå, men vel hjemme igen, lagde jeg alle de bøger, jeg var kommet til at købe på bordet og  så kiggede vi på dem. Mig med skam i blikket. Smukke Allan med opgivelse.

MEN ALTSÅ! Det var de store der holdt mig. Eller noget.

I det mindste købte jeg ikke denne her:

Og jeg spyttede heller ikke på hverken plakaten eller bogen, hvilket om ikke andet vidner om ét godt karaktertræk hos mig – for tro mig, der var INTET ved Hele Danmarks Birthe, der ikke gjorde mig aggressiv.

I hvert fald er det nogle fine fine bøger, jeg nu har liggende her ved siden af mig. Ud over alle dem, jeg købte som gaver, høstede jeg selv disse:  

Teser om Eksistensen af Kærlighed af Torben Guldberg. Alle siger at bogen er virkelig god og sad engang ved siden af ham til et kursus, så hvordan kan jeg ikke købe bogen?

Din Næstes Hus af Jette a. Kaarsbøl. Hendes debutroman Den lukkede bog fik slæbt mig smooth igennem min sidste influenzaweekend, så jeg syntes jo lidt, jeg skyldte hende noget. Ikke sandt?

Den flyvende Troutmans af Miriam Toews. Jeg elskede hendes tidligere bog Livet som det kunne have været, den var intet mindre end fantastisk. Og da jeg så stod hos Tiderne Skifter og kiggede på deres udvalg, faldt jeg i snak med hende, der oversætter Miriam Toews bøger til dansk, og da jeg ikke tidligere har mødt nogen, der også har læst den første, faldt vi i en lang snak og endnu længere lovprisning af frøken Toews og endte nærmest ud i en krammer og udveksling af telefonnumre, så hvordan kunne jeg lade denne bog ligge?

Praktisk Retorik af Kurt Johannesson. Jeg snakker jo alligevel hele tiden, så hvorfor ikke også give mening, mens jeg gør det?

Den Maskuline Dominans af Pierre Bourdieu. Jeg er en sucker for mænd, der deltager aktivt i kønsdebatten på en ikke-flæbende og ikke-hadsk måde (dette gælder selvfølgelig også for kvinder, men mænd er endnu dårligere til det).

Til sidst men ikke mindst købte jeg Sandheder fra en løgner af Julia Lahme, som jeg nødvendigvis måtte have, fordi jeg havde hørt et rygte om, at jeg selv figurerer i bogen. Og se nu bare her, på side 76 står noget om en Maren, der har tre piger med blomsternavne (that would be me) – og at jeg er en kunstnersjæl.

Hm, kunstnersjæl? Altså, nu sidder jeg for det meste bare hjemme i et par fedtede joggere og tegner tændstikmænd til et samisk forlag – og hvis jeg skal være helt ærlig, så føles det som regel bare lidt taber-agtigt. Derfor virker kunstnersjæl som at tage munden lidt for fuld. Alligevel vil jeg da ikke skynde det helt i sænk med det samme, og i hvert fald takke Julia for dagens skud selvtillid. Det er lidt lige som at få hevet sit selvbillede en tur gennem photoshop. Not bad at all.

12 responses to “Jeg købte kun ÈN!

 1. Kunstnersjæl med blomsterbørn er da den skønneste menneskebeskrivelse, jeg har hørt længe 🙂

 2. Ikke et ondt ord om at deltage aktivt i kønsdebatten – men er Bordieu ikke rimelig død? Altså sådan helt bogstaveligt?

  ps: det der med kunstnersjæl… hvis det står i en bog, er det sandt. sådan er reglerne. så det skud selvtillid kan du godt beholde længe endnu 🙂

 3. Din Næstes Hus kunne du have fået gratis af mig. Jeg slugte også Den Lukkede Bog, men efter at have kedet mig igennem halvdelen af Din Næstes Hus gav jeg op, der sker absolut ingenting. Som i slet ingenting.
  (“..han fyldte omhyggeligt 4 skefulde kaffe på stempelkanden hvorefter han overhældte den med kogende vand. Jeg tænkte om jeg skulle fortælle ham at han skulle have ventet til vand-temperaturen var faldet til 90 grader for…”)
  Eller også er jeg ikke intellektuel nok… Skriv lige om du fanger meningen

  Pft

 4. @Maya: http://rpmedia.ask.com/ts?u=/wikipedia/commons/thumb/e/ec/Tombe_Bourdieu.JPG/90px-Tombe_Bourdieu.JPG … jo.

  @Betthina. Oh no. Jeg skal vende tilbage til dig om jeg også keder mig ihjel. Muligvis kræver bogen bare endnu en influenza, hvor jeg har brug for dyb søvn …

 5. Assååerh? Hvorfor har de stavet Danmark med småt på “Hele danmarks Birthe”? Er det fordi Birthe bare lige er dét større end nationen?

 6. Det lyder da som om du kun har købt de allermest nødvendige bøger. Og til de priser de havde derude, skulle man da også skamme sig hvis man ikke købte så meget man kunne bære.
  …Memo til mig selv; næste gang skal deltagelse i Bogforum ske uden datter (men muligvis stadig med hendes klapvogn), så bærekapaciteten forøges og fokus bliver flyttet en smule fra pap-bøgerne, som desværre fyldte det meste af min bunke i denne omgang. 😦

 7. Aw snap bette Dines!

  Og uh, gaveønsker til julelisten der! Både Bordieu og praktisk retorik! Fabelhaft.

 8. @Dines: Birthe K er større end os alle. That’s why. Ærhj, hun har altid irriteret mig, det lyser bare langt væk hun har brug for så meget pik. Jamen, sorry – men har jeg ret eller har jeg ret?!

 9. Pierre og jeg var rigtig gode venner, både igennem pædagogstudiet og også på uni. Og Julias bog *thumps up girl!*
  Nu du siger samer, mener du så de der, der ikke fungerer i samme tidsregning som os?
  😉

 10. I tegner sgu godt i jeres familie…. 😀

  /Lene K

 11. PS. 4 gratis lydbøger på http://www.dr.dk/nyheder/kultur/laeseklubber/lydbog/
  De skal bare downloades (alle kap.) inden på fredag 19. nov 🙂

 12. Jeg synes, du har gjort et kup. Nederdel inklusiv.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s