Børn der ikke gider sove

Jeg har to unger, der ikke gider sove om aftenen. Den store på otte som står op hundrede gange hver aften, blandt andet for at fortælle ting fra skolen – i en detaljegrad, der er tæt på at få mig til at falde i søvn. Og så den lille på to, som kalder FAR! FAR! FAR! FAR! FAR! FAR! FAR! – som en anden rytmeboks der er gået i hak. Når far så går ind til hende, kigger hun fornærmet på ham og siger: Jeg vil da ha’ mor!  

Hende i midten på fem synger fejlfrit med på de godnatsange, hun får, nulrer mine ører, siger godnat, lukker øjnene og sover. SOVER! Gæt hvem mor og far elsker højst om aftenen?

Fuck, hvor er jeg ved at blive idiot af unger, der ikke vil sove. Det æder den sidste lille bitte rest tid Allan og jeg har sammen. Og tro mig, der var ikke meget i forvejen. Vi er ude i smuler af smuler. Som nu også er væk.

I går var jeg dog lidt fiffig. For den lille lå og brølede efter flere godnatsange. Og den store var ude i, at hun var for stor til at skulle sove nu. Hvilket jeg sagde okay til – og sendte hende ind til den lille for at synge. Hæhæhæhææææææ. Der lå jeg så i sofaen og godtede mig, mens jeg kunne høre min stakkels ældste datter blive trættere og trættere i stemmen af at blive afkrævet Se den fordømte lille kattekilling fyrre gange i træk. Og syntes egentlig det var en passende pay back for dengang, hun var i samme alder og insisterede på, at jeg skulle synge Hjulene på bussen samme absurde antal gange, før hun ville sove.

Nå, men det hele gav selvfølgelig bagslag, og det endte med at begge to blev så overtrætte, at de skreg i vilden sky. Nice work mum!

7 responses to “Børn der ikke gider sove

 1. Stik dem en tegneserie om samere, måske det vil få dem på andre tanker? 😉

 2. Jeg synes egentlig selv, jeg er kommet ganske godt ud af det. Barn på 3 her vil nemlig meget gerne have sunget Peter Pedal-sangen (Jack Johnson). Eller Shrek-sangen (Smashmouth, I guess). Barnefaren har printet tekst og lært begge sange. = jeg KAN jo ikke putte, når det trækker ud. Kan jo slet ikke de sange. Og har ikke tænkt mig at lære dem. Men KAN grine i sofaen, når barn synger med på engelske sange. Og drikke kaffe. Men det giver ikke så mange flere smuler …

 3. Det lyder uhyggeligt bekendt. Bortset fra, at vi kun har én af slagsen. Og jeg synes allerede, vi er ude i smuler.

  Sys nu ellers, din taktik lød intet mindre end fremragende. Måske skal den bare testes nogle gange?

 4. Har en 2-årig stædigtryne, som heller ikke vil sove. I hvert fald ikke før man alligevel selv er så træt, at man kan gå i seng bagefter, hvis man da ikke bare falder i søvn mens man putter hende. Det giver ikke meget kærestetid med barnefaren.
  Men i går… i går så vi måske lyset. Datteren insisterede på at få tændt for væglampen igen, og da Barnefaren sagde nej, sagde hun fornærmet “Ud far! Ud i stuen med dig!”. Og så faldt hun i søvn. Selv. Så måske er løsningen bare at blive uvenner. Vi ser igen i aften!

 5. læser de selv? altså billeder? jeg har med held fået begge unger til at læse Anders And og et væld af andre tegneserier fra biblioteket, indtil de falder i søvn – giver selvfølgelig nogle gange lidt trætte børn, men til gengæld har man mere tid til hinanden om aftenen…

 6. ADVARSEL: KEDELIG kommentar
  Jeg var til sådan noget søvn-foredrag i går. Med masser af kaffe. Damerne sagde, at det ofte handler om, at de skal lægges en halv time tidligere i seng. Fordi de ikke må nå at blive overtrætte.
  Og jeg ved godt, at du tidligere har skrevet om dette emne, og dengang sagde jeg sikkert det samme. Men det handler om at være tydelig. TYDELIG. “Hvis ikke du vil sove må du kigge op i loftet, men du skal ligge her – stille- og hvile dig” Slut. Nu går du så ind i stuen og sætter dig. Og hverken dig eller SA går ind til dem for andet end for at sige: godnat.
  Og den stores historier kan sagtens være ting, som hun har brug for at snakke om, men sig til hende, at I sagtens kan forstå, at det er noget hun tænker over, men at det må i snakke videre om i morgen, fordi at hun nu skal sove.
  Ellers stemmer jeg for at fortsætte med storesøster-sange til den lille, og så kan du kramme med den mellemste i mens:)

 7. Du skal læse “Godnat Alfons Åberg” – den er så sød!

  Held og lykke med ungerne! Min har overhovedet ikke noget problem med at falde i søvn om aftenen – men står op kl. 4.30!!! Han er lige begyndt at sove igennem, men nogle gange vågner han stadig flere gange om natten…

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s