FairTrade!

I dag er det FairTrade dag. Og Urtekram sendte mig derfor nogle dadler, nogle figener og en pose med de fineste små kanel-hjerte-småkager. Alt sammen gevaldigt fair-tradet og så økologisk, som det kan blive. De spurgte mig pænt, om jeg kunne tænke mig at skrive noget om FairTrade lige præcis i dag. Selvfølgelig vil jeg det. Også selvom jeg ikke ved en kæft om FairTrade. Jo, ved at det er noget med, at bønderne får en ordentlig pris for deres varer, så de kan sende deres børn i skole og give de fleste af deres koner mad. Og at der er nogen, der siger, at det der FairTrade er totalt snyd og bare opfundet for at score flere penge fra naive byboere. Måske har de ret. Men tænker alligevel, at hvis jeg køber FairTrade, er der faktisk en reel mulighed for at dem, der står og sveder i marken, rent faktisk får en fair mønt for deres varer. Køber jeg noget andet, ved jeg med sikkerhed, at bonden får den røven.

Ville rigtig gerne have taget nogle billeder af de lækre varer, jeg fik tilsendt, så jeg rigtig kunne vise frem, hvor lækre sager man kan få samtidig med, man gør verden et lille bitte my bedre sted at være. Men mine unger æder som havde de været strandet på en øde ø uden at se mad i fire måneder, så da jeg endelig havde fundet kameraet frem, var denne tomme pose det eneste, der var tilbage at fotografere

Kan ikke engang finde poserne til de andre snacks?! Hvor sulten kan man være?

Læs meget mere om Urtekram her. Og se alt andet, der også kan købes både økologisk og FairTrade.

4 responses to “FairTrade!

  1. At børnene har gjort rent bord, er jo i sig selv den fineste anbefaling 🙂

  2. Urtekrams produkter er de bedste – især også deres aprikoser, mmm.. 🙂

  3. Jeg var i fairtraidens tidlige morgen skolekonsulent hos FDB, og vi lavede en stor konkurrence, hvor skoleelever kunne vinde en rejse ved at lave det bedste info/reklamemateriale om Max Havelaar-kaffe. Jeg husker ikke, hvem der vandt, men jeg husker den bornholmske skole, der indleverede det fremragende slogan på en stor plakat: “Hvis du vil have en kaffetår, er det bedste du kan købe fra Havelaar”.
    …. fniser stadig … 12 år efter.

  4. Forslugne unger er bare bedre en kræsne unger!
    Også selvom det betyder, at man ikke selv fik smagt:-)
    Fortsat god Fairtrade dag….med hjertet

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s