Malle is in da house

Som den ihærdige læser måske opdagede i går, har vi fået mus i huset. En lille fedthalemus, som ligger og snorker dagen lang i et bur på Kamilles værelse eller i hånden på en af os. Hun har ønsket sig en fedthalemus så længe og har talt så meget om det, at jeg har været tæt på at blive aggressiv, bare jeg hørte ordet fedthalemus.

Den er en lille blød og meget tyk skabning, som virkelig vinder ved nærmere bekendtskab. Selv Smukke Allan, som kun havde himmelvendte øjne tilovers for ideén om at få en mus i huset, er blevet fanget i at snige sig ind på Kamilles værelse for at nusse med musen. Hvilket har fået Kamille til at ridse nogle meget klare regler op omkring when, where and who. (Vi er et par stykker der glæder os meget til hun skal op til sin far i weekenden, så vi kan få fri adgang til det lille lodne kræ). Af en eller anden årsag er den vanvittig cute. Den ligger helt stille i ens hånd, når man tager den op. Lægger man den på ryggen i hånden, går den nærmest i coma af salighed og lader sig glad ae på sin bløde mave. (Muligvis er den egentlig paralyseret af skræk, men vi synes den er så nuttet, vi kun kan forestille os, den også elsker os).

Her ligger den i sit hus og trækker torsk i land. Jamen, hvor sød kan man være?

Den har et hverdagsmønster, man kun kan misunde den: Sove i 23 timer, spise i 45 minutter, sporadisk aktivitet i 15 minutter.

Her er den stolte stolte ejer, der slet ikke kan forstå hun er så heldig, hun rent faktisk fik sin fedthalemus. Vi har scoret så mange forældrepoint, vi godt kan tillade os at være lorteforældre i hvert fald resten af januar.

12 responses to “Malle is in da house

 1. Nåååå, den er en lille nussergøj! Man kan ikke andet end at holde af sådan en lille rundt og blød fidus – har selv haft hamstre (som voksen…). Rigtigt hyggeligt og utroligt underholdende. Tillykke med husdyret!

 2. Årh, en fin bette, fedling!
  Men hvad hedder den?

 3. Gosh, den er faktisk sød. Jeg hader ellers mus! Og så er den jo fuldstændig ligesom vores kat Verner, -både i hverdagsmøntster og sovestil. 🙂

 4. Den hedder Malle. Ja, længere rakte fantasien ikke.

  • Ja, så var det jo, jeg genlæste overskriften og kom i tanke om, at min første association ved den var “Ih, det er da musen fra bogen!” Flot, at jeg så ikke helt indså det alliwl.

 5. Har ingen kommentarer til… fedthalemusen. Udover at ordet minder mig om Lund Madsen-brødrenes Gæster fra Rødby på Bellevue, hvor Anders i ti minutter stod og stirrede stift ud over publikum i kostumet “nøgenrotte”.

  Nå. Ville egentlig bare beundre jeres sildebensparket. Fuck, det gulv er nice. Ville også sende dørdrømmen på standby, hvis jeg kunne få sådan et gulv. Imponade!

 6. *stivner* jeg er så bange for mus! Og du holder den i hånden? *skriger*
  men flot gulv! fin neglelak!

 7. da jeg så overskriften, tænkte jeg først at du havde fået dig et cool nyt rapper-navn….
  og så kom jeg i tanke om musen malle bogen, og fældede næsten en tåre ved mindet.

  et lille OT råd om fedthalemus: de skal have noget sand at rulle sig i, ellers bliver deres pels møgfedtet og ulækker – seriøst.

 8. Jeg blev ivrig for selv at få en lille b-menneske-egnet pelskugle, at jeg googlede fedthalemus, da jeg så jeres Malle. Til min skræk læste jeg, at man skal fodre den nuttede skabning med insekter som melorme eller græshopper hver dag, hvis den skal være sund og glad.
  Hm, jeg skal så ikke eje en fedthalemus alligevel. Hvad fodrer I med?

 9. @superheltemor: Ja, ved det med sandet. Og Kamile sir det hver dag – i min te-si!! Mental note to self: KØB TEPOSER!

  @Eva R: Den skal også have små hvide melorme, som lyder værre end det er. Det kan man godt leve med. Hvad man ikke kan leve med, er de orme JEG fik med, som den også kan få. Æj, fuck. Jeg kan faktisk ikke engang tale om det. Vil tage tilløb til et blogindlæg om det, måske. I hvert fald har jeg mødt en GRÆNSE!

  Det er kun en gang om ugen den skal have andet end lidt grøntsager og en kornblanding. Så det er til at leve med.

 10. fedthalemus med mel-orme – det er da en ny variation til de sædvanlige marsvin – kat -fisk, som jeg har ladet mig forlede til ! Jeg er glad for at min fr¢ken endnu ikke surfer og finder videre sk¢nne-sk¢re-skabninger….
  Indti da lader jeg mig inspirere … også af dig! Tak for din sk¢nne skrivestil.

  Sol

 11. Hvor er den cute:-)

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s