Den gamle kone mener:

Jeg fatter virkelig ikke de piger, der voldbleger deres hår og gør deres hud  orange. Mødte lige én i Frederiksbergcenteret og hendes hud var måske ikke helt i samme nuance som en appelsin, men alligevel tættere på citrusfarvet end på hudfarvet. Hendes hår var også bleget kridhvidt og skal jeg vise mig fra min absolut mest rummelige side, så lad os se gennem fingre med det. Det giver jo en slags mening at fucke sit hår op. Lige som det giver en slags mening at fylde sine bryster op med silikone. Der er en logik i tankerækken: Mine bryster er fesne, jeg fylder noget i dem.

Men hvor er det jeg mister tråden med den orange hud, er der nogen, der kan fortælle mig det? Hvad er det for en film de piger har set, hvor verden lækreste hunk, hvisker: Oh you are so orange, it turns me on … ?

På den anden side fatter jeg stadig ikke det med de bukser der skal hænge under ballerne, hvilket straks stempler mig som tabt for trendy typer under 30. Og muligvis fratager mig retten til at mene noget som helst om unge pigers hudfarve.

Reklamer

22 responses to “Den gamle kone mener:

 1. 😀 Oh yeah, har også tit undret mig over det orange grillkyllingelook, som er fremherskende i visse segmenter af ungdomskulturen. Fatter heller ikke bukser, der ikke dækker ballerne, men det har dog både et praktisk og underholdende aspekt. Praktisk, fordi man som gammel moster kan holde sig opdateret i, hvilke undertøjsmærker de unge mænd foretrækker – hvis nu man skulle købe en kedelig gave til nevøen – og underholdende, fordi det sgu da er sjovt, når de glider ned og skal hejses op over rumpetten.

 2. Jeg ville godt have sagt noget om fritsvævende baller og møntbokse, men jeg ska lige ha fat en cerut og noget portvin først…

 3. Min yndlings-aversion er de meget blege (hudfarvede) læber, kombineret med den yderst (kunstigt) solbrændte hud.
  Måske kan det forsvares med, at der i det mindste er NOGET der er hudfarvet, når huden nu ikke er det?

 4. Maren my man, får jeg lyst til at skrige. Det er nemlig præcis den hudfarve, jeg gerne vil have aflivet. I Jylland breder den sig nemlig også til voksne. Der er dog forskel på, hvordan de opnår farven. Nogle griller sig til den i solarium. Andre smører sig til den som pædagogen (35+) i min søns børnehave for nogle år siden. Hun beholdt den orange maske på, selvom alle ungerne dagligt forlangte i skingre toner, at det var SÅ uretfærdigt, at hun måtte knalde ansigtsmaling i fjæset hver dag, når de kun måtte om fredagen.

 5. ‘Oh you are so orange, it turns me on … ?’ ha ha ha ha dagens kommentar 🙂

 6. Da jeg for mange år siden var i de-unge-mødre-alderen, smurte jeg hver morgen en regnbue hen over øjnene. Hvid. Lyserød. Lilla. Mørkelilla. Og hvad var det lige, der manglede? Jo. Blå mascara. Og PINK rouge. Sæt lidt lyd til med store, raslende gadesælger-øreringe og prik i’et med en voldsom perma. Så var jeg klar. Indtil spisefrikvarteret, hvor næsen nok skulle pudres lidt.

  Men de orange. De er dumme. Den er jeg helt med på.

 7. Hørt! Kan dog godt nogen gange føle mig lidt gammel, når jeg kigger på de unges udklædningsvaner, og ikke fatter en bjælde.
  Og seriøst, man er vel ikke gammel som 33 årig?? :.-)

 8. Jeps – jeg forstår det altså heller ikke… Generelt forstår jeg ikke foundation – i hvert fald ikke når man kan se det. Er det ikke meningen med foundation – at man ikke skal kunne se, at den er der???

  Konceptet bliver i hvert fald misforstået.

  Eller måske har de ikke nogen lampe, og så er det mørkt når de ser sig selv i spejlet, og tror det ser almindeligt ud???

  Desuden ødelægger det huden….

 9. Hanne Eriksen

  Du er hørt! Det er der bestemt ikke meget logik i.

  Hverken de hvide lokker (de kan tids nok arrivere) eller den orangefarvede hud (med mindre det er fordi man har spist for mange appelsiner). Hængerøven lader jeg være for en stund. Heldigvis kan det jo laves om in no time. I modsætning til ødelagt hud, hår og bryster! May they rest in peace!

  Tak fordi vi må være lidt grimme og pege fingre af de andre sammen med dig på bloggen. Det varmer så dejligt om hjertet!

 10. Heldigvis er det oftest creme og ikke solarier der giver det orange look. Så der er de da lidt fornuftigere end mange af os var, da solarier blev mode…
  Hængerøven? Jeg troede det var et forbigående fænomen for år tilbage, men den lever i bedste velgående – og bare de har renvaskede Bjørn Borgere på, ja så må vi vel leve med det som en fase. Jeg har da endnu ikke set kollegaer på arbejdet flashe underhylere, så det går jo over engang, heldigvis.
  Til gengæld kan jeg ikke med piercinger i ansigtet, og har også garanteret min femtenårige datter død, bål, brand og tre års indespærring, hvis hun nogensinde så meget som tænker på at få jaget en nål i øjenbrynet, læben eller næsen!!!

 11. Jeg forstår virkelig heller ikke det der koncept med det orange hud og det afblegede hår. Det er så ulækkert. Men det fik mig til at tænke på den her sang:
  http://www.youtube.com/watch?v=lp3SHXoIwBM spol evt hen til 0:27 – bvadr! 😀

 12. Jeg er ret sikker på at det er et Frederiksbergsk fænomen den der Orange teint … jeg har selv mødt den ved utallige lejligheder, da jeg selv har min daglige gang på FB.
  og de der hængeunderbalderne bukser … er vis ved at være passé igen!

 13. Jeg tror den helt afblegede udgave, er erstattet af den ålborg-blonde. Læs blå-sorte – gerne med nylon extensions. For dem under 25. Og sammen med den orange hud, har du bare et meget … eksotisk look.
  De orange over 25 går gerne over i en tofarvet frisure i en frisk klip.
  Det er flot.
  /Helle

 14. Jeg er da fuldstændig enig – det mærkelige hår og den mærkelige hudfarve er da noget da det mest forunderlige, jeg nogensinde har set…….. Gud vide hvad det nlste bliver????

 15. Hahaha – hvor KAN man bare høre at vi er over 30 allesammen 😉 Ungdommen af i dag… Men jeg fatter det nu heller ikke (det er da ikke for alvor SMART, vel? Som altså i “noget-en-trendsætter-ville-syns-var-SÅ-meget-2011”??? For så vil jeg gerne helt officielt koble min vogn af mode-toget!) Troede i øvrigt kun det med det tofarvede hår i en smart klipning var noget “vi” brugte i Grenå når “vi” var over 35… ak-ak-ak – verden er fanedeme af lave, sir jeg bare!!!

 16. Hej Maren 🙂

  Er forvirret, var der ikke et indlæg om billeder tidligere?! eller er det mig der er træt? 🙂

 17. Jeg må indrømme at jeg er temmelig ligeglad med hvordan folk går rundt og ser ud (selv om jeg jo nok alligevel dømmer dem på det), men jeg har nu alligevel svært ved at holde masken når knægtene går som om de har skidt i bukserne, for at holde bukserne på plads lige der under ballerne, hvor de absolut skal sidde.

 18. Har faktisk en orange svigerinde.
  Hun er jurist!
  Vurderer umiddelbart at det er en sjælden kombi.

 19. Jeg er 27 og arbejder som lærer på en efterskole i det sjællandske. Vi har på denne årgang ikke nogle helt orange piger, selvom nogle af dem altså går i solarium (jeg troede det var utrendy…) men masser af drenge med “buks under balle” og det er jo ikke som dengang for 10 år siden da jeg var teenager, hvor det var de der skatertyper og bukserne var gigantiske. Næh nej det er stramme jeans der bare sidder under ballen. Mystisk. Og jeg HADER at de på knægtenes underdrenge i spisesalen (jeg ser dem rigeligt når man går rundt og siger godnat – der er åbenbart gået mode i at flashe den unge lærerinde) Men anyways jeg har jo en vis magt qua min stilling, så jeg må gerne sige til dem at de skal trække bukserne op. Og så gør det det sgu! Og jeg kan også rynke brynene og sige at de ikke skal gå og spytte, for det er ulækkert.

  Det er fantastisk at have sin lærerkasket på! Jeg er jo stadig en lille ræd pige der der er bange for de store drenge, når jeg altså ikke er på arbejde.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s