Nusser med sten

Vi mediterer om aftenen. Det var noget jeg fandt på for et par uger siden. Vi gør det alle fem. Bare i syv minutter. Vi startede på tre minutter, hvilket i begyndelsen var rigeligt til at få de to små til at løbe rundt på væggene og skrige ”keder mig keder mig keder mig”, men efterhånden er vi krøbet op på syv minutter, hvor alle ligger eller sidder i hver sit hjørne og lytter til musikken. Det er skide hyggeligt – og den flyvske af ungerne, den ældste, har fundet en salig ro i stillestunden. Aldrig har jeg noget så højtflyvende falde meget til ro!

Nogle gange sniger jeg mig rundt og giver lidt hovedbundsmassage eller stryger dem under fødderne (jep, det er lige præcis så idyllisk, som det lyder, og er derfor også blevet vores alle sammens favoritstund på dagen – resten af tiden løber vi rundt og opfører os præcis lige så røvhulsagtigt, som vi plejer).

Nogle gange vil ungerne gerne være dem, der nusser. Og så slås de om, hvem der skal have lov til at nusse mine fødder. Ja, tjek lige den, hva’! Når ens børn står og skændes om, hvem der skal have lov til at give én fodmassage, så har man fandme fået en god idé!

Mynte My nusser kun med sten. Hvad mener du med, det lyder mærkeligt? Det er jo selvfølgelig hendes kælesten. … okay okay, hun er en freak. Men det er altså nogle meget glatte sten, hun fandt på Gran Canaria, som hun stryger blidt hen ad vores hud. Hun er nogle gange lidt hurtig i vendingen, så jeg har mest lyst til at have hjelm på, når hun nusser mig, men siger ikke noget, for ved, hun mener det godt.

Hvis man skal pusle omkring hende, er hun meget insisterende på, at det også skal foregå med sten. Og helst vil hun stryges på indersiden af foden. Se, det er det, der gør det så vanskeligt (og underholdende) med børn. Når man får dem, kan man umuligt regne ud, hvad de bliver for mennesker og hvilke præferencer de får i livet. Tænk lige hvis jordemoderen havde rakt mig hende lige efter jeg havde født hende og havde sagt: Ja, dette er så Mynte My, hun er den type menneske, der kysser bænkebidere og foretrækker at blive nusset med sten.

Godt det ikke er sådan, for så havde jeg muligvis spurgt, om jeg kunne få den byttet. Og så ville jeg være gået glip af verdens fineste Mynte My.

9 responses to “Nusser med sten

 1. Verdens FEDESTE indianernavn! Nusser Med Sten!

 2. Skønt…..hvilken musik hører I?

 3. Så lige et program i går aftes på DR2, der faktisk plæderede for 10 minutters daglig afspænding- det kunne ses helt ind i generne, når man gjorde det, så I gør det helt rigtige – med eller uden sten 🙂

 4. Nååå, jeg bliver helt varm i kroppen oven på den lille historie. Jeg tror, vi skal vende tilbage til også at afholde stilletid før puttetid. Der er meget godt at hente der, og mine unger kunne godt trænge til at geare ned – OG de voksne kunne godt trænge til det også, altså at de gearede ned… og lidt fodnusning.

 5. Nej, hvor lyder det hyggeligt. Og at man faktisk kan meditere lidt og have stilletid sammen med børn.
  Skønt, når man kan droppe forventningerne og tage imod lige det, der er – om det så er at blive nusset med en glat sten 🙂 Yndigt navn by the way !

 6. Det havde jeg ikke lige forestillet mig om dig, men sejt:-) Total zen:-) Hvor gammel er det dine børn er, overvejer om jeg kan få den 2 årig til det.?

 7. Prøvede at efterligne din ide her til aften: ældstebarn og yngstebarn nød det, næstyngste barn lå og fantaserede højlydt om kage hele tiden, og næstældste lå og brølede:”det er keeeeedeligt, hvornår sker her noget, jeg keeeeeder mig…” tror vi er ude i noget med valium her?

 8. Jeg sagde til min “brøler”, midterbarnet, at hun ikke behøvede være med, hun kunne bare gå ind ved siden af og lege – eneste regel var, at hun ikke måtte forstyrre os. … dagen efter var hun med til at ligge og flyde.

 9. Det prøver jeg så – Før jeg tyr til valium

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s