It’s so kul

Man kan prakke mig virkelig mange ting på. Det center i hjernen, der skal gøre én skeptisk, når nogen begejstret prøver at sælge én noget, er ikke særlig stærkt hos mig. Derfor har jeg testet både spray-on nylons, hundrede forskellige slags kosttilskud og en shampo kun lavet af tang. (Og lad os bare sige det sådan, at nu har jeg testet det, så I behøver ikke også købe det, okay?)

Nå, men nogle gange bliver selv jeg skeptisk. Som for eksempel når nogen gerne vil have forholdsvis mange penge for et stykke kul, jeg skal putte i mit vand. Bevares, jeg er da villig til at tro på det – what do I know, det kan da sagtens være vandet bliver både blødt og sundt af kul. Men hvis jeg skal give 329 kroner for tre stykker kul, så vil jeg altså gerne have en graf eller en mand i kittel eller en regnbue eller noget …

Med mindre én af jer, har en salgstale i ærmet, der fortæller mig jeg uden tvivl bliver et bedre og lykkeligere menneske af det, for så skal I bare se min røv hvine ned til Sticks&Sushi og hive kul ned fra hylderne.

11 responses to “It’s so kul

 1. Det skulle faktisk virke rigtig godt. Jeg er skeptisk omkring mange ting, men jeg har hørt/læst rigtig meget om det der kul.

  Men jeg må indrømme, at jeg synes det var pænt mærkeligt første gang jeg stødte på det…

  Her hvor jeg bor har vi seriøst dejligt, velsmagende drikkevand, men hvis vi stadig boede i KBH ville jeg helt klart overveje det….

  🙂

 2. jeg har prøvet det der kulvand — og jeg må indrømme at jeg ikke kunne smage den store forskel …. har også prøvet et hav af andre mærkelige ting bl.a.:
  – sådan en magnet til at have rundt om sin vandflaske ….
  – eller marchmusik mod ordblindhed???
  – udrensende te af Ipe roxo træ mod eksem (gud forbyde det stads, det var som at nedsvælge en halv opblødt træfiberplade i en balje kogende vand, man skal nok være bæver i stjernetegn for at synes godt om det!)
  og meget meget mere …. og ikke alle sammen med samme held!
  Jooeee …. ideer er der nok af i den alternative verden …. spørgsmålet er bare om det er rent bedrag eller noget andet…

 3. Min svigerinde, der på Vestegnen, hvor vandet smager af Ydrk, sværger til det – hun siger at det får vandet til at smage bedre. Hvad ved jeg, jeg bor i Århus, hvor vandet smager ok, så jeg sparer de 329 i denne omgang…

 4. Lad os nu lige en gang for alle slå en pæl igennem hjertet på de små forbandede kulstykker der flyder rundt i drikkevandet på snart sagt alle serveringssteder med respekt for sig selv – de er uden effekt!
  Kun hvis en ihærdig sjæl knuser de dyrt indkøbte kulstykker til helt fint støv, lægger det i en form for filter og med største tålmodighed lader ALT vandet sive igennem vil det have en rensende effekt. Men der er et meget stor arbejde for at rense noget vand der i forvejen allerede ER rent. Danmark har en af verdens bedste drikkevandsforsyninger, hvor det vand der kommer ud af hanerne er af højere kvalitet (meget skrappere krav til kim-tal og pesticid-rester) end kildevand købt på flaske. Og bor man tilmed på Frederiksberg er vandet allerede behandlet med aktive kulfiltre…
  Så drop de dyre kulstænger og brug pengene på økologiske varer i stedt – det er det bedste vi kan gøre for at hindre nedsivende pesticider i at forurene det grundvand, som en dag skal blive vores allesammens drikkevand.

 5. Mia for president!

 6. Ville det, hvis muligt, være endnu mere økologisk og harmonisk hvis man lavede sit eget vand-kul? .. Sådan ligesom hjemmebagt brød og marmelade af hyben man selv har plukket.. Så har man sgu også lige lavet en omgang kul i løbet af weekenden – det er sguda overskud!
  (så er der jo også rig mulighed for at æde skumfiduser, og så kan man jo bare glemme det der kul lidt igen)

 7. Hanne – I like the way you think!

 8. Spray-on nylons? SKA’ DA HA’!

  Jeg købte det der kul til nogen i julegave sidste år. Det kostede ikke 329, men 99, tror jeg. I Magasin endda. Har dog ikke hørt nogen tilbagemelding fra modtageren – nok fordi jeg gav den version, der skulle hjælpe mod dårlig lugt i køleskabet. Hun havde aldrig selv talt om, at hendes køleskab skulle være specielt klamt. Det var bare mig, der syntes det. Hm. Min familie har været så heldige med mig.

 9. Det der med “glad og lykkelig”, det bliver du kun, hvis du køber det i Moshi Moshi Mind. Ellers gælder det ikke.. 😉

 10. Kære Maren
  Mia har ret, men det der med at knuse det og komme det i et filter, det er der nogen der har gjort for dig. Og de vil ikke engang have lige så meget for det som sticks.
  Vi har sådan en kande, og bruger det indimellem til drikkevand, men mest til vores espressomaskine så der ikke kommer kalk i den. Og vores espressomaskine er fri for kalk så summa sumarum det virker.
  Her er et link til den, noget billigere og mere brugbare, kande.
  http://www.helsemin.dk/pl/Non_food_Vandrensning_96.aspx
  Kh, Clarke

 11. føj siger jeg bare …. der er sgu ikke nogen der skal komme kul i min kaffe … hvad enten det er i fast eller støvet form ….
  hvad er dog det for en gang blasfemi?

  næeee jeg synes nu også der er en ganske ligegyldig ting på vores breddegrader med med frisk rent vand (kun tilsat lidt roundup)
  jeg kan se fidusen i lande hvor de ikke har tilgang til rent vand!

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s