Det med at få flere børn

KLUMME VI FORÆLDRE

Da jeg fik mit første barn, havde jeg ikke tænkt mig at få mere end ét. For jeg skulle i hvert fald ikke være sådan én, der var nødt til at tage på svedige bilferier med bagsædet bugnende af unger, fordi budgettet ikke lige var til dyre eventyr i fjerne verdenshjørner. Faktisk kunne jeg slet ikke se nogen fordele ved at få flere børn.

Jeg tænkte meget over min vildfarelse i sommers. Især mens jeg sad i lange varme bilkøer på motorvejen med bilen fyldt til randen med egen avl. For det holder på alle måder at få flere. Også selv om jeg havde glemt, hvor ondt det egentlig gør at amme når ens brystvorter bløder, og at man tisser i bukserne, hvis man hopper for meget op og ned af begejstring over babys første smil. Også selv om jeg til min egen store overraskelse blev lige så grotesk fed både anden og tredje gang, jeg var gravid. Også selv om jeg heller ikke har kunnet få nummer to og tre til at sove igennem med et trylleslag. Og at det i det hele taget ofte føles, som om jeg har fået 1000 børn mere, hver gang jeg har opgraderet børneflokken med et enkelt lille bitte knirkende medlem.

For når nummer to bliver så stor, at den kan lege med den førstefødte, er det bedre end at have fået au pair. Nu slipper du for at lege alle de åndssvage ”skal-vi-ikke-sige-lege, som du egentlig aldrig har gidet lege, men alligevel pligtskyldigt har gjort af frygt for, at dit barn enten vil blive understimuleret, traumatiseret eller bare ikke kan li’ dig mere, hvis du siger nej. Du behøver heller ikke spilde tid på at bekymre dig over, om du mon har fostret en neurotisk psykopat, når nummer to når alderen, hvor hun pludselig insisterer på, at al mad skal ligge i snorlige rækker på tallerkenen, at tandpastatuben skal vende på en bestemt måde eller at helvede er løs fordi man kom til at hælde mælk op til ørerne på hello-kitty-koppen og ikke kun til snuden, som der åbenbart står med store bogstaver i de uskrevne 3-års-regler. Denne gang ved du, det snart går over og kan derfor med sindsro sige: ”Det er helt ok, du har det sådan skat, men du må sgu selv træde rosinerne på din imaginære snor”.

Samtidig har toeren sjovt nok ikke nær så svag ryg som etteren og kan tåle at sidde meget længere tid i både bæresele og vippestol. Desuden er man allerede én gang faldet i opdragelsesfælden, hvor man bestikker sit barn med chokolade – så man behøver ikke også skamme sig, når man stikker toeren en Milchsnitte for at få fred til søndagsavisen. Man skal heller ikke underkende al den tid man sparer på, man i forvejen har alle de bedste argumenter på hånden, hver gang man ruller sig ud i et af de sædvanlige ”hvem er trættest”-skænderier med kæresten. Han er selvfølgelig lige så trænet i disciplinen, men om ikke andet kan man blive hurtigere færdig, så den ene kan komme ind og sove.

Jeg skal være den første til at indrømme, at der er visse kropslige udfordringer ved at få flere børn. Især lader det til at min mave har droppet det med at trække sig ind igen. Men man skal faktisk ikke kimse af fordelen i, at ens bryster bliver længere for hvert barn, man spytter ud. Personligt var jeg nemlig tæt på, bare at kunne smide dem over i vuggen til treeren, da hun var spæd.

4 responses to “Det med at få flere børn

 1. Tak for det! Jeg er gravid med toeren og fortrød næsten efter at læse bloglands advarsler mod at få mere end et barn… Nu ser jeg frem til god (eller i hvert fald moderat bedre) samvittighed og mere laissez faire.

 2. Sikke et fantastisk skønt indlæg at læse, når jeg nu er sådan ca. 2,5 måned fra at få barn nummer 2 😀

  Jeg elsker at læse dine velskrevne og humoristiske indlæg!

 3. jeg hører ofte ” er det ikke lidt hårdt med 4″
  faktisk synes jeg nr 1 var altopslugende hårdt arbejde. nu er der så mange børn at ingen opdager at vi også bor i huset. befriende.
  som en anden forældre sagde i sidste uge “der bliver tale om forældre erodering”
  Glæd jer til nr. 2,3,4…

  Tak for mandags smil og dejligt blogindlæg

 4. Kære Maren,
  Tak for et godt grin her til morgen! Du skriver vidunderligt. Jeg har selv tre børn og nikkede begejstret under læsningen af dit indlæg. Da jeg fik den første, var jeg i mødregruppe med to mødre med tre børn hver, og jeg tænkte, at de var sådan nogle supermødre med al det, de kunne overkomme. Men så gik det op for mig, at man bare udvider sin verden med flere børn, og ja, kører mere på rutinen. At man så i en periode var ca. 3 år bagud med nattesøvn, det er så en anden sag…
  Mange hilsener Lise

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s