Hvad arbejder mor mon med?

Mens vi venter på, jeg finder afstemningen om ”hvad-vil-du-høre-om”, så lad os lige dvæle lidt ved, hvad mine børn svarer, når man spørger dem om, hvad jeg og Smukke Allan arbejder med.

Hvad arbejder far med?

Barn1: Han tegner

Barn 2: Han tegner

Barn 3: Han tegner

Hvilket er fuldstændig rigtigt. Han tegner 3D modeller og mærkelige rumskibe fra fremtiden til steder som for eksempel Illustreret Videnskab.

Hvad arbejder mor med?

Barn 1: Hvad?! Arbejder du?

Barn 2: Dit job er at læse bøger.

Barn 3: (Laaaaang tænkepause) Dit arbejde er at skrive sms’er.

… meget tæt på at begynde at lave store fagter med armene og ufrivilligt krænge stemmen op i det skingre leje, mens jeg forklarer dem, at jeg rent faktisk arbejder. HÅRDT. Og tit. Nærmest hver dag. Jo, jeg gør så. Fik lyst til at fortælle dem et par sandheder om, hvem der rent faktisk tjente mest sidste år. Til jeg kom i tanker om, at det nok med al sandsynlighed var Allan. Men året før, der kan I tro, mor tjente godt. Vil I se kontoudtog fra perioden? Hvad, vil I ikke? Jamen jeg er også vigtig! Ikke kun til at smørre madpakker.

I eftermiddag tager jeg fandme print med hjem fra de to reklamekampagner jeg har lavet i januar måned, så kan de lære det, kan de.

SMS’er … pffff. Sender da max syv i timen.

16 responses to “Hvad arbejder mor mon med?

 1. Hehe.. God arbejdsdag 🙂

 2. Aha, det var derfor det var et godt valg at blive sygeplejerske. Min datter på knap 2½ ved godt at “mor er sykeplejeske og passer syke mensker på sykehus”. Det giver klapsalver og anerkendende blikke fra de fleste i køen i Netto 😉

 3. Haha, nogen gange handler det også om, at man skal huske at fortælle dem hvad man laver. Og ikke bare køre “på arbejde”. Da min yngste var helt lille, havde vi engang besøg af en talepædagog, som spurgte ham, hvad hans far lavede. “Brandmand”. Og hvad laver din mor? “Kører bil – væk!” Æih. (Mor flygtede ikke hver morgen, arbejdede bare i en anden by. Og far var sådan set kun tilkaldebrandmand, og havde fast job i en butik..)

 4. HA!! Kæft børn er sjove altså. Her havde vi balladen for 1 1/2 år siden da ældste skulle sige farvel til børnehaven og i den forbindelse interviewes af “TV”
  Hvad laver din mor og far?
  – hmmmm… Min far spiller kort på computeren og min mor?? Min mor – hun er sådan en som skifter arbejde hele tiden, så det er svært!
  Møgunge! Husarrest blev indført i meget ung alder herhjemme!

 5. Ha, den har jeg også været på (søn mente at jeg spillede computer, men han ved jo heller ikke den kan bruges til andet). Har tilgengæld fået sygt mange point hos unger efter jeg er startet på Christiansborg. Nu går de rundt og siger “mor arbejder på et slot”…. Det tager altså stik hjem i prinsessesegmentet i sønnens børnehave!

 6. Børnene nede i børnehaven kravler op på skødet af undertegnede (pædagogen) og siger “min mor arbejder på et stort kontor, hvor hun rydder op efter alle de andre – hvad arbejder du med?”. Jeg forsøger forgæves at forklare de søde små snut, at DE jo er mit arbejde, hvorefter de kigger vantro på mig og dernæst flækker af grin – øhm okay?

  Mine egne børn nægter at acceptere, at jeg både arbejder og “går i skole” og de sker ikke sjældent at de kræver, at jeg beslutter mig. Altså mor, går du i skole eller på arbejde??? (underforstået – hvordan skal vi kunne finde ud af det, når du skifter beskæftigelse tre gange om ugen!!!)

  De er gode de små – rigtigt gode!
  Alt det bedste
  Linda

 7. Jeg kunne da også godt tænke mig at se de 2 kampagner, når nu du er i gang med bevisførelse 🙂 Ren faglig interesse – og OK, lidt barnlig …

 8. Prilla og Grete

  Vi vil også se!!!!

 9. Da jeg hentede Rebekka på 8 forleden hos en legekammerat, sagde faren: “Jeg er egentlig lidt nysgerrig efter at vide, hvad Mikkel (altså min mand laver), for Rebekka siger, at han arbejder med at redde verden. Det lyder da ret interessant.)

 10. hihihi – det er prisen for at kæmpe-multitaske sig igennem en travl hverdag! Du må lade være med at få al dit arbejde til at se så nemt ud:-)

 11. Vi har lige haft snakken om hvad mor og far laver herhjemme.
  Alma på 5 år; “mor er sygeplejerske, så hun ved alt. Far; han laver ingenting, han sætter de andre til at arbejde”. Og hun har egentligt ret, for han er værkfører, og får jo egentligt dagen til at gå med at sørge for de andre har noget at lave, plus det løse 😉
  William på 2 er kun nået til at mor går på arbejde…!

 12. He-he…
  Min datter skulle forklare hvad vi lavede, og svarede: Min far en en nørd, og det er min mor også – bare på en anden måde! Logisk nok 🙂

 13. Jeg går selvfølgelig ud fra det er noget sms-reklame-kampagne du arbejdere med, så er 7 i timen ikke lidt sløjt?

 14. Hahahaha!
  Og apropos Lindas kommentar: Min søn på to har en idé om, at når voksne går, så skal de på arbejde (noget, vi udnytter skamløst, når f.eks. en af os skal i byen: “Ja, skat, nu går mor så på arbejde. Med tante Anne og tante Sara. Vigtigt arbejde!). Så han mente da også, at når pædagogerne i vuggestuen går, så er det fordi de skal på arbejde?
  Til det kan man jo kun sige: dyb respekt herfra! Det bliver sgu hurtigt en lang dag, når man både skal tage sig af andres børn, OG have et arbejde ved siden af…

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s