Dage som man tror er løgn

Nå, men jeg er i Alta. Det ligger i så meget Nord Norge, det faktisk ikke kan blive værre. Her er cirka tusinde minusgrader, om natten er det mørkt og om dagen er det lysemørkt. Men det knager under mine fødder når jeg går i sneen. Som det kun knager på disse breddegrader. Det opvejer det hele.

Jeg er her for at holde nogle foredrag og blive interviewet om min lille satiriske same-bog. Skal i dag hold et foredrag for tres 16-18 årige. Tough crowd. Mere om det i morgen.

Havde en fuldstændig langt ude rejse her op. Sådan hvor jeg til sidst bare måtte stå og le security personalet højt lige op i hovedet, fordi jeg seriøst troede det var løgn. Men det var det ikke.

Det hele startede med at jeg stemplede mit kort og satte mig ind i metroen for at blive fragtet til lufthavnen i København. Ved Nørreport stod der kontrollører på. Jamen dog, tænkte jeg. Sjældent at støde på den slags. Little did I know …

De sagde tak for kigget. Selvtak sagde den retskafne. That would be me. Men kun i kort tid. For et par stoppesteder længere henne, stod endnu et sæt kontrollører på. De skulle også se kortet. Værsågod, sagde jeg. Det bliver 750 kroner, sagde han. Say what? Jo, jeg skulle have klippet to gange for at komme til lufthavnen. Han gav mig ret i, at det faktisk ikke stod nogen steder og der var derfor også hobevis af turister der hele tiden fik bøder. Men det ændrede ikke på, at det var mit eget ansvar af at styr på deres regler, når jeg brugte deres transportsystem. Altså, jeg er all for regler i det offentlige rum, så vi alle kan være her og følger også gerne andres. Men SPEAK UP PEOPLE. Og 750 kroner? Fuck, så tager man sgu sig selv seriøst.

Nå, 750 kroner fattigere og med en indebrændt trang til at sparke kontrolløren hårdt over skinnebenet gik jeg gennem sikkerhedskontrollen i lufthavnen og blev hevet ud til et tilfældigt tjek. Jaja, tænkte jeg – havde jo ikke noget at skjule og gav velvilligt den hvidhandskede mand min taske. Først der gik det op for mig, at min taske nu ville blive tømt for alt dens indhold – til fuld skue for alle omkring. Jeg har en ret stor håndtaske. Fyldt med dameting = random crap fra de sidste par måneder. Allan gør altid grin med, at der ligger halve madder og døde dyr i den taske. Så jeg begyndte stille og roligt at bide negle og prøvede at joke over for den hvidhandskede om, hvor meget mærkeligt der kunne ligge i en sådan taske. Det lykkedes mig aldrig at bryde isen mellem os. Han var stadig totalt stoneface, da han hev en gammel tampon op af tasken. Altså ikke brugt velda, men af den slags der har ligget og skuret rundt på bundet siden sidste kvartal og derfor har viklet sig ud af papiret og pappet og nu bare ikke ligner noget, som man har lyst til bliver hevet op af ens taske i skarpt lys foran verdens længste security kø som en død mus i en hale. Fuckefuck, stoppede hele ydmygelsen i tasken igen og skyndte mig hen for at købe sandwich og juice før flyet gik.

Øh, jeg skal have den der med mynte og edelflower, sagde jeg til knægten. Et øjeblik, sagde han og må jeg få dit navn, så vi kan kalde, når den er blevet presset?

”EN HANGOVER HEAVEN JUICE TIL MAREN”, gjaldede kort efter gennem hele lokalet. Hvad? Hed den det? Okay det gjorde den så. Jamen, jeg var da ikke stiv i går! … var jeg?

Vinkede farvel til Danmark og håbede på, at Norge ville tage bedre i mod mig end Danmark tog afsked med mig. Og jeg levede i håbet, til jeg kom til Oslo, hvor jeg skulle tage min bagage gennem tolden. Jeg er gået igennem den told et utal af gange og har aldrig set skyggen af en tolder. Derfor var overraskelsen stor, da jeg pludselig blev mandsopdækket af toldere og hevet ind i et rum ved siden af.

Hvor skal du hen i Norge?

Jeg skal til Alta

Hvad skal du i Alta

Jeg skal arbejde

Hvad arbejder du med?

Æhm, jeg tegner små samiske tændstikmænd og finder på fjollede ting de siger til hinanden

Han sendte mig et seriøst skeptisk blik … og hev min tampon op af tasken. Vi blev aldrig rigtig venner.

Nå, videre. Til security tjek nummer to. Og det var her jeg begyndte at grine helt hysterisk, da jeg IGEN blev hevet ud til random check. Vi sagde lige alle goddag til tampon-musen igen – men havde opbrugt pinlighedskvoten over det, så spurgte ham bare om han ikke gad kyle den ud for mig.

At jeg glemte min pung, med tre dankort, hele familiens sygesikringskort og alle mine nøgler under sæde 18A da jeg løb ud af flyet for at komme ud til sneen, der knaser så velsignet under ens fødder, er en helt anden sag – og vi gider heller ikke dvæle ved, hvor meget flypersonale der måtte stæse så meget rundt, at deres pander til sidst glinsede af sved for at redde min røv. Fik den igen. Tænker det er universets måde at fortælle mig, at det ikke hader mig alligevel. Det var bare sjovt at tage pis på mig en hel dag …

24 responses to “Dage som man tror er løgn

 1. Hold da op for en anstrengende rejse. Den kan da kun skyldes ned med en ‘Hangover Heaven’.

 2. Det der kan kun toppes af min 33 timers rejse fra Dk til Australien. Inklusiv opkast og bevimelsesanfald i midtergangen… Nej da, ikke den mindste smule akavet.

 3. Haha – Hangover Heaven til Maren, det er fanme sjovt. Det er alt det andet også.

  KH
  Carina

 4. Haha skraldgrine sjovt (undskyld det er kærligt ment).

 5. Wauw what a day ! Jeg fik mig godt nok et godt grin over den fortælling 🙂

  Synes også lidt humor hos nogle offentlige autoritets-personer ville være klædeligt 😉 – sender også smil afsted til dem, selvom der er stone-face.

 6. Lige præcis dét der punkt, hvor ens taske for hvilken gang bliver kastet op til fuldt skue, og det er umuligt at alliere sig med humor hos betjenten – det fostrer terrorister! Fuld medfølelse og bedre dag idag-ønsker 😉

 7. Jeg grinede højt over Hangover Heaven! Det må prøves 🙂

  Håber du trods alt hygger deroppe i vintermørket og at turen hjem igen, bliver en smule lettere!

  Linda

 8. Hvorfor er security så sarte med Nordnorge?
  Håber, at det ikke er dig, der har trukket Murphy-kortet idag.

 9. 😀
  Håber din dag bliver bedre herfra, men det var godt nok sjovt at læse om.

 10. En gang ble jeg stoppet i sikkerhetskontrollen etter at de hadde scannet min veske og oppdaget noe som i form til forveksling lignet en liten håndgranat. “Hva er dette…??!” “Å, det er jo Prilla, ser du ikke det….”

 11. Haaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa hahahahahahahahahahaha. For fanden mand. Du er i sandhed et gudsbenådet videreformidlings-unikum. Mangler derudover ord.

 12. I LOVE YOU!!!!!
  Søde Maren vil det sige, at vi snart får bøger og t-shirts??? 🙂

 13. Det krævede vidst en Hangover Heaven, Maren. En stor een.

 14. tarvelige univers, sådan at tage pis på dig en hel dag… håber resten af norge er veligtsindet?

  hvis det kan trøste dig, er jeg engang blevet stoppet i london lufthavn, med en gigantisk piklignende dildo, nogle venner havde givet mig for sjov – slår det ikke tamponmus?

 15. Ságer somá leat sápmelaš!!! Din blogg er jo som et nytt kapittel til boka!

 16. Jeg får plukveer af grin nu! Har siddet i møde hele dagen og er totalt blæst af træthed – og du er da bare dagens redningskvinde! Jeg vil grine af dig hele dagen…altså på den gode måde!

 17. Kristine Thorn

  Jeg vil også sige tak for grinet. Kan lige sige det minder mig lidt om at løbe rundt på enten en lufthavn i Paris, eller en lufthavn i Amsterdam med bukserne rundt om fødderne fordi bæltet skulle jo af. Jeg troede vi havde travlt, det havde vi så ikke. Jeg er bestemt ikke lavet til at flyve.

 18. Haha, utroligt hvad universets modvilje kan udrette når den rotter sig sammen med lufthavns security-personale og drengene i den der sandwich-smoothie-cafe i lufthavnen. De laver nogle gode latter, i øvrigt. Og flirter helt gratis selvom man er 15 år ældre end dem…

 19. En lille nuttet tamponmus, der bliver hevet frem til offentlig beskuelse. Du ska’ ikk’ være pinlig over det. Bare tænk på, at alle ordentlige kvinder har sådan en eller måske en helt lille familie i tasken.
  I Cairo’s lufthavn 1992 havde jeg min kamerataske foret med bind fra king size til “de sidste dages hellige”. De blev – hver og en – hevet frem og finddelt, så sikkerhedskontrollen lignede fundamentet til det årligt tilbagevendende nisselandskabet på mine bedsteforældres skænk.
  Tilbage stod jeg uden bind. Ved du, hvor svært det var at finde sådan nogle utensilier i Cairo i 1992. Lige der ville jeg faktisk have været lykkelig for en nok så gusten tamponmus :-S

 20. Enhver rejse er en oplevelse – men denne da hel særlig – Har selv været på den. Hvor ville et smil nogen gange hjælpe –
  Det ville klæde DSB at forklare zonesystemet på maskinerne på enkelt sprog og engelsk når vi nu fortsat har så oldnordisk system. Vi er håbløst bagud . tænk blot hvor nemt det er at bevæge sig med de offentligt i London, Paris, NewYork, Singapore og Bangkok .

 21. Lærte det for længe siden ved et tilfælde.
  Lufthavnen er IKKE “en station i Hovedstadsområdet”!
  Så når os bønder skal flyve, er det ikke nok med en billet til en station i hovedstadsområdet! Bare så I ved det. Lufthavnen ligger lige udenfor….

  … men fed tur, du glemmer den da ikke lige…

 22. Woeøw, håber ikke din tur til Aalborg på torsdag bliver ligeså kaotisk.. Jeg er meldt til og kan slet ikke vente!

 23. Seriøst svært at ligne en der arbejde når man er ved at flække af grin!!

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s