KLUMME VI FORÆLDRE

Om at byde sine deller velkommen tilbage!

Klumme fra Vi Forældre

Det er med stor begejstring, jeg netop har mødt en længe savnet ven: Side-dellen. Altså den der delle, der falder ud over kanten på buksen, og får éns hofter til at ligne en muffin med for meget glasur i kanten. Grunden til, at dellen vækker begejstring og ikke frustration, er, at det betyder to ting: For det første at min ihærdige løbetræning nu har givet så meget bonus, at den stolpe af hård fedt, der siden fødsel nummer tre har omgivet min torso, nu er ved at opgive ævred og er ved at transformere sig til løse deller. Og løse deller er bare en mellemstation til ikke-deller. For det andet betyder det, at jeg igen kan være i den slags tøj, som netop laver sidedeller: Bukser. Hvilket er en kæmpe optur, for jeg har i løbet af de sidste par år helt sikkert opbrugt min kvote af kjortler med gamacher under. Som jeg selvfølgelig har dimset op med både tørklæde og høj hæl, for at prøve at stjæle fokus fra, at jeg egentlig lignede barba mama.

Mine nye bukser er sorte og stramme. Altså stramme til mig, nok ikke til så mange andre, for det er størrelse 42. Ja, jeg sagde 42. Det tal som giver de fleste kvinder hedeture, bare ved tanken om at der findes røve, der er så store. Personlig synes jeg ikke 42 er særlig stort. Når jeg har været tyndest, har jeg brugt 38, som jeg sammenlagt har kunnet passe seks måneder ud af 20 års voksenliv. Resten af tiden har jeg hygget mig med mine børn, en pose Hanutta og størrelse 40.

Producenten – som har lavet de bukser, jeg har kredset om i over to år, men fordi jeg under graviditeten kom til at spise firs hindbærsnitter i timen, ikke har kunnet presse mig i – har heller ikke kunne forestille sig, at der findes mennesker, der er så bredrøvet, som jeg har været de sidste to år. 42 er nemlig den største størrelse i deres sortiment. Eller også er det fordi, de ikke kunne opdrive så lange lynlåse, som der skal til for at komme hele vejen fra balle til balle på en 42’er, for der er lynlåse på baglommerne. Hvilket er hele finessen ved de bukser. Jeg elsker dem. Og jeg føler mig fiksere, end jeg har gjort i årevis. At man så kunne ønske sig, der var nogen, der igen fandt på at lave bukser, som rent faktisk var lavet til en almindelig krop – altså at de ikke stopper lige præcis der, hvor dellen begynder, men at taljen gik ti centimeter længere op og derfor ville indkapsle fedtbræmmen, er en anden sag.

Åh jo, jeg har da set de moderne tiltag med bukser, hvor taljen går helt op under brysterne. Men de designere har heller ikke fantasi til at forestille sig, at en kvinde, der er kommet til at indtage alt der findes på markedet lavet på hærdet fedt, også har brug fikst tøj.

Jeg ved, det er en gammel slidt sang, når os, der er lidt runde i kanten, brokker os over, at tøjet ikke passer os. Men når vi nu har stået her og jamret de samme vers igen og igen, undrer det mig faktisk, at de fleste butikker ikke også bare fører et mærke, der kravler godt op i fyrrerne. Lingeri-butikkerne har heldigvis efterhånden fattet det og falder ikke mere ned af stolen, når jeg kommer slæbende på min balkon. Jeg kan stadig ikke vælte mig i blonder og farver, men jeg kan få en pæn, hæderlig bh, som ikke også ville falde i min mormors smag. (Noget kan vi da takke silkone-vildfarelsen for). Sidst viste ekspedienten mig – helt ud af det blå – også det sidste nye inde for stramind-trusser. Men nej tak, mine sidedeller skal ikke kvæles i nylon, skjules og skammes væk. De skal fejres. For jeg har løbet, noget der føles som jorden rundt siden sidst jeg fødte, for at trylle dem frem igen. 

4 andre ting, man også skal huske at fejre:

 1. Når man igen kan danse og ens røv nu kun er en halv og ikke en hel takt bagefter
 2. Når man bøjer sig ned efter sit tøj og i spejlet igen kan ane konturen af en rygrad
 3. Hvor meget man rent faktisk har moret sig for at lave de smilerynker
 4. At man lever i en tid, hvor bh’en er inn igen. (Damn det kan ellers bliver svedigt under sådan en brugt ammebarm en varm sommerdag)

19 responses to “KLUMME VI FORÆLDRE

 1. Haha, du har lige givet mig mit livs morgengrin!
  Tak for det:-)

 2. Delle-appreciation-Day. Fantastisk:) Tak.

 3. Tak for dagens grin.

 4. Jeg har været en rimelig slank pige det meste af mit liv – og jeg har altid været str. 42. Jeg troede faktisk, det var en meget gennemsnitlig størrelse for danske kvinder.
  Hvad sker der?

 5. hi hi, i øvrigt alle tiders indlæg (hvis min foregående kommentar skulle lyde lidt mavesur). Efter 6 måneder uden sport er min røv faktisk ved at komme lidt i utakt 😉

 6. Jeg trøster mig med, at de moderne bukser alligevel ikke vil passe, skulle det en dag lykkedes mig at trække dem op over læggen (?!).

 7. Åh Maren! 😉
  Alletiders serviceoplysning kommer her: min veninde har cirka samme løbe/mamaprojekter kørende, og hun har lige luret, at Nørgaard på Strøget faktisk har gjort det, vi alle drømmer om: at lade en størrelse 40 være – en størrelse 40 og ikke en eller anden italiensk miniudgave af 38. På ægte detektivvis har hun sammenlignet yndlings A-form skørtet fra sidste kollektion med det nye yndlings A-forms skørt – og TA TA DA – der er lagt cirka 4 cm til i taljen!! Samme model, samme størrelse – nu opdateret til rigtige mennesker 😉
  Men anyway, til lykke med både døre og deller. Godt løbet.

 8. Hurra for en der tør sige lavtaljede bukser imod ! Og tak for et godt grin….. gad vide om vi skal start en ‘vi er str. 42’ forening, for der er godt nok mange af os og på trods af det, så ruller øjnene rundt i hovedet på de ‘jeg er 19, stanglækker og kan man være andet end str.36’ ekspedienter, hvis man tøvende og hviskende spørger om de har disse bukser i en 42?
  Nægter selv at være på evig slankekur, næ når bare jeg er sund og rask, spiser sundt (det meste af tiden) og dyrker rimeligt med motion….. så vil jeg dælme også have lov til at spise nogle lækre oliven, drikke et (eller flere) gode glas rødvin mm. Og så iøvrigt håbe på at mit charmerende væsen vil være nok i denne : ‘looks is everything’ verden !

 9. Hej Maren
  Dranella (tror jeg nok det hedder) laver nogle ret lækre jeans, der er liige de der fem centimeter højere i taljen – dem er jeg selv super glad for 🙂

  Linda

 10. Jeg ligger flad af grin.
  Du er en mester til at udtrykke dig

 11. Jeg er spændt på om det er de bukser, jeg ser dig i i Aalborg i aften 😉

 12. Ha ha, du har så meget ret og du er så hudløs ærlig, I love it!

 13. Åhhh jeg håber virkelig at du er lillebitte-ikke-særlig-høj, for her sidder jeg, efter at have tabt 12 kg, og kan endelig være i en str. 42 og jeg føler mig faktisk temmelig lækker (omend stadig lidt bredrøvet)… Men bortset fra mit sårede ego, en virkelig god klumme, især det der med røven der danser i sin helt egen takt 🙂

 14. Jeg er fuldstændig med Theresa K – har også tabt 12 kg og er også en str. 42 og lidt håbefuld i forhold til din forhåbentligt ringe højde.
  Nogle af os er jo bygget med en stumtjener af nogle skuldre, der ikke kan klemmes ned i mindre end str. 42 – det kunne de heller ikke, da min BMI var 18,7! Forskellen til nu er bare resten af polstringen.

  Men tillykke med din løse delle – hvis du bliver træt af den laver Graumann “menneskevenlige bukser”, der dog koster omkring det samme som en dør uden håndtag.

 15. Hvor er det skønt altså. Jeg er nybagt mor og en str. 42 og stolt af det!

 16. Ja, hurra for at bh’er er in! Ellers er det ikke kun røven, der danser i utakt, men hele overkroppen for og bag (kom engang til at gå i raskt tempo uden bh under blusen… jeg blev helt bange for at falde fra hinanden!)
  Dejlig klumme – en ægte Maren:)

 17. Jeanette Østergaard

  Ja, så er der lige den der med undertøjet: man kan nu heldigvis sagtens få lækre bh’er helt op til størrelse g, h og lignende, men hvorfor hulen tror fabrikanterne at underdelen ikke behøver følge med op i størrelse men godt kan stoppe ved størrelse 42/44? Det harmonerer jo ikke!

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s