Klumme, Vi forældre

KLUMME FRA VI FORÆLDRE

Man ved, ens forhold er kommet ind i en ny epoke, når man tænker: ”Æj, jeg behøver da ikke vaske hår i dag, jeg skal jo bare være sammen med min kæreste”. ”Men det er jo bare en periode, med det hår”, tænker man videre, når det har stået på i et halvt år, ”for om lidt får jeg jo mere overskud, og så falder livet, lårkorten og frisuren på plads igen”. Det kan godt være, det sker for nogen, men her i huset er vi, i takt med at børneflokken er vokset, dalet til et endnu lavere niveau af fedtethed.

Jeg husker engang, vi var i Tivoli, Allan og jeg. Vi havde kun kendt hinanden i et par uger og var så forelskede, at de fleste af vores venner ikke orkede at være sammen med os. Mens vi slentrede af sted arm i arm, blev vi pludselig overrasket af en heftig sommerbyge. Vi prøvede at løbe i læ, men nåede ikke langt, før vi var fuldstændig gennemblødte. Vi stoppede midt i regnen og kyssede hinanden længe og lidenskabeligt. Jeg husker, jeg kiggede på ham, som han stod der med sit pjuskede våde hår og sine varme brune øjne og smilede til mig. Den våde stramme t-shirt klæbede nu til hans perfekte krop, og jeans og god røv havde han også. Jeg syntes, han var så gudsjammerlig lækker, jeg nær var dånet lige der midt i vandpytten og kunne slet ikke fatte mit svineheld over at have scoret denne godte.

Jeg er stadig, fem år senere, lige så håbløst forelsket i ham. Også selv om han nu ligner noget, der er løgn. Det opdagede jeg pludselig  for noget tid siden, da han, jeg og den mindste var på tur til London.  Hans sexede surfer-dude hår er gået hen og blevet lidt for langt på det sidste, så han trækker det gerne bag ørerne. Hvilket får ham til at ligne Poul Kjøller på en dag med en særlig bred midterskilning. Hans skægstubbe er ikke mere et ekstra lille maskulint touch, men nærmere eksploderet i hovedet på ham. Og fordi det er gået hen og er blevet lidt køligt på det sidste, har han allieret sig med sin gamle, totalt udskidte Tensonjakke, hvis bedste side er, at den dækker hans tyndslidte t-shirt, hvor gylpplamagerne driver ned af skuldrene. Efter vi havde talt lidt på fingrene, gik det op for os det var over tre år siden, han har købt nye bukser. Hvilket også er tydeligt at se både med størrelsen af ”knæ” i hans jeans og ikke mindst antallet af huller. Nogle af dem på meget kritiske steder, når man har børn på 1 meter og 10.

Selv står jeg vist heller ikke lige så skarpt, som jeg gjorde, da vi kyssede i regnen. Dengang behøvede jeg i hvert fald ikke lave alle mulige camouflage-anordninger med trøje og sjal, hvis jeg havde i sinde at sætte mig ned, når jeg havde bukser på. Min reaktion på at have flået min trøje på et søm, som jeg gjorde forleden, ville dengang have været at tage en anden på, og ikke som nu: At tage en cardigan over og gå med den resten af ugen. Og jeg bød helt sikkert ikke vinteren velkommen af samme årsager som nu, hvor jeg som freelancer glædes over, at jeg bare kan trække en pelshue over mit morgenhår, når jeg henter børnene om eftermiddagen.

Nå, men der stod vi så, midt på Oxfordstreet og kiggede for første gang i alt for lang tid grundigt på hinanden. Og grinte højt. Næste skridt var at marchere ind en G-star butik og ekvipere Allan fra top til tå. Selv midterskilningen syntes ikke så bred, efter han fik en jakke på med et snit, der matchede dette årtusinde. Selv gjorde jeg også et bravt forsøg på at lave en lige så vellykket ”før og efter”, men måtte sande, at bare fordi jeg havde besluttet at få mig et par smarte diesel-jeans, betød det ikke, de pludselig lavede dem i størrelse 44. I stedet købte jeg et par løbesko og drømmen om snart at kunne sidde ned i et par bukser igen. Mens jeg venter på, at det sker, har jeg jo heldigvis noget lækkert at se på – klædt i et par bukser, hvor røv og knæ ikke er ved at give efter for tyngdekraften. Men hvis det er meningen han skal rende rundt og se sådan ud fra nu af, kan det altså godt være, vi skal begynde at tage det med præventionen lidt mere seriøst igen …

4 tegn på du bør stramme dig lidt an

Din sove-T-shirt er blevet opgraderet til hverdagstrøje

Du er for længst holdt op med at tage hue på for at skjule morgenhår

Du bruger fodcreme i ansigtet

Din kæreste kalder dig ”pjuske” – på en anden måde end før

12 responses to “Klumme, Vi forældre

 1. Hold nu kæft hvor det hele lyder hammerende bekendt…herligt beskrevet…not so herligt ude i virkeligheden

 2. Jeg var ellers lige lige så godt og trygt lullet ind i troen på, at nussethed bare er en fase, der går over af sig selv. Godt at jeg har en tid ved frisøren i dag.

 3. Hæ, Maren, knivskarp beskrivelse, dér! Skidesjovt. Tillykke med godten 😉

 4. …… hvad er der nu forresten i vejen med fodcreme?!

 5. I lørdags havde jeg endelig indviet i min kærestes ønske, om at smide joggebukserne ud, og anskaffe nogle nye lidt smartere (som om, hvem har nogensinde set smarte joggere), men da jeg shoppede synes jeg de var for dyre (180kr.), min kærestes reaktion, da jeg fortalte ham om min nye sparebeslutning, var: jamen du går jo i dem hver dag!! (there you said it)

 6. Min sovetrøje bruges til at sove i, træne i, til hverdag og gud døde mig om jeg ikke også havde den på, da jeg var med veninderne på restaurant forleden. Den er så rar, at jeg har købt 3 af den samme.
  Men jeg ser nu, at den er helt gal…det har jeg jo egentlig hele tiden været klar over, jeg har bare ikke taget det alvorligt…fra nu af må den kun soves i…

  Tak for den øjenåbner!

 7. god blog du har, dejlig nem at finde rundt i 🙂 jeg har selv en, tjek den ud:
  http://8klblaabjerggaardskolen.wordpress.com/2011/02/06/hva-sker-der-for-folk/

 8. og når din kæreste siger til dig (3 mdr. efter 4. barns fødsel): Det er helt underligt at se dig, når du har været i bad…

 9. Jeg er faktisk ret imponeret over min mor, som ALDRIG er gået udenfor en dør uden mascara og læbestift (og da slet ikke med morgenhår)!

 10. Hjemme hos os har vi et lidet charmerende begreb: Ungpigebryster – og nej det er IKKE mine!! Næææ, det kan godt være jeg sku få min røv ud og løbe en lang tur, men min kæreste sku godt nok snart til at løfte noget jern, så han ku få brystkasse i form igen, men efter en dag i workcamp med to unger smider vi os mest på sofaen og ser Lost. Så er det godt man har sit gode humør ;o)

 11. Jeg har lige læst om de nye fantastiske spray on hårshampoo på en anden blog.
  Og det må da være et større vendepunkt i en fedtet hår fase, det har jeg i hvert fald tænkt mig at rede hele fasen med! Første problem i rednings aktionen var bare at jeg bor på landet, og at damen i butikken som de kalder matas, lignede et stort spørgsmålstegn da jeg skreg tørshampoo ind over disken!

  • Lidt sent at kommentere på det her, men Gun-britts hårpudder var min bedste julegave sidste jul. Det kan bestilles på nettet (er dog rimeligt dyrt) – søg på hårpudder eller stardust og Gun-britt. Det havde min seje 75-årige farmor gjort – tak farmor 🙂
   (Tørshampoo virker ikke for mig – kan ikke finde ud af at dosere det, ender med hvide plamager, der drysser hele dagen – very un-sexy! Kan desuden ikke li’ “duften” af det.)

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s