Gid man var en gnisk

Ind i mellem må jeg råbe ”ÅH MAN SKULLE VÆRE EN GNISK”, for ingen har et så fedt liv, som Anemone har (aka Gnisken blandt venner). Hun er et fuldstændig ubekymret menneske, der glad kaster sig ud i forskellige lege dagen lang. Uden at tage hensyn til eventuelle intriger eller afvisning. Gider én ikke lege – så leger hun bare med en anden. Skulle livet alligevel gå hende i mod, lægger hun sig bare ned på maven og skriger højt. Og så kommer der én ilende og indfrier hendes ønske eller skælder den ud, som har skyld i Gniskens melt down. Enten er det en af storesøstrene, der er ét stort soft spot for den nuttede lillesøster eller også er det Allan og mig, der er så stinke trætte, at vi giver hende hvad hun vil have, bare hun holder kæft – barnet kan nemlig skrige imponerende højt. (Okay okay, hun snirkler også ofte os to om sin lille nuttede lillefinger, bare hun bævrer med underlæben – selv når vi er lysvågne).

Men nu har jeg fået et nyt ønske ud over at leve livet som en gnisk. Jeg gad virkelig godt være inde i Kamilles hoved. For der foregår de særeste ting ind i mellem. Som da jeg havde prøvet at peppe mit ellers altid sorte look op med en lys trøje. Kamille kom hjem fra skole, ringede på døren og jeg gik ned og åbnede. ”Åh, er det dig mor – jeg troede det var stuepigen”, sagde hun og trampede forbi mig. Da jeg undrende pointerede, vi altså ikke har nogen stuepige, aldrig har haft det, men da gerne vil have det, trak hun bare lidt irriteret på skuldrene, for enhver kunne da sige selv, at det gav mening, jeg godt kunne have været stuepigen, selvom hun ikke findes. Siden har hun kun refereret til min lyse trøje som ”rengøringstrøjen”.

… nogle gange er det fandme svært at opbygge noget selvtillid her i huset. Altså med mindre man er en Gnisk, som består af 90% selvtillid og 10% begær efter riskiks.

8 responses to “Gid man var en gnisk

  1. Elsker børn med humor, har selv til min store fornøjelse for ganske nyligt opdaget, at min lillesøster også er en af dem.
    Hov P.s. elsker selvfølgelig også børn uden humor….eller elsker i hvert fald mine egne børn punktum;)

  2. Det kan kun betyde én ting: Du gør alt for meget rent hjemme hos jer! Og forresten: Hvornår er der nogen, der giver Nobels Fredspris til den, der fandt på riskager?

  3. Tak for endnu et godt grin – trænger til det 🙂 Er på 3. dagen spærret inde i lejligheden med et opkastende og skidende 3-årig og en baby der bliver ved med at kravle baglæns og bide i sofabordet…..

  4. Ah, en lillesøsters lod (for Gnisk er den sidste, ikk’?) at kunne sno alverden om sine små, nuttede fingre. Al magt til de mindste søskende!!

  5. “90% selvtillid, 10% begær efter riskiks” fantastisk beskrivelse, MÅ møde det barn!

  6. Har selv en Gvisk, blot i drengeudgaven! For nyligt sagde han til mig: “mor, du er fyret”, det var selvfølgelig i umiddelbar forbindelse med at jeg havde et af mine få klare overskudsøjeblikke og rent faktisk sagde nej til noget han ville!! Det fortrød jeg dog kort efter, men man er jo nødt til at holde fast – var jo i øvrigt fyret og tolkede det som en klar fritstillelse til at skulle tage ansvar for situationens yderligere udvikling!

  7. …Der skulle selvfølgelig have stået Gnisk…..har ikke et af mine få klare overskudsøjeblikke, men huset fuld af børn der hele tiden vil et eller andet….

  8. Åh haha hold da kæft hun er hurtig på aftrækkeren din den ældste, hvad?! -Haaaaa ha! Sød beskrivelse af Gnisken. Love it:o)

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s