INTO ETERNITY

Jeg har lige set denne film. Som var sjældent interessant. Det er en dokumentarfilm om en problematik, der får én til at undres over menneskets natur.

For at gøre det kort, handler den om, at man i Finland har bygget en gigantisk underjordisk konstruktion til atomaffald – fordi det hober sig up, og hvad fanden gør man med det, så det ikke skader mennesker og natur? Nå, men hele konceptet i at lave sådan er konstruktion er slet ikke det filmen handler om. Den handler om, at når man er færdig med at fylde ”hullet” op, skal det forsegles og må så ikke under nogen omstændigheder åbnes før om 100.000 år.

Spørgsmålet og filmens problematik er så, hvordan man holder mennesker væk fra stedet? Vores generation forstår uden problemer skiltet med ”Danger ahead” og skal nok holde os væk. Vores børnebørn og oldebørn nok også. Men hvad med tyve generationer frem i tiden? Hundrede? Der er til dags dato intet, der har kunnet få mennesket til at holde næsen for sig selv. Pyramiderne (som til sammenligning kun er et par tusinde år gamle) har vi for eksempel splittet til atomer indvendig – og det til trods for at datidens egyptere havde gjorde sig møje umage med symboler og skidt for at forstå, at dette altså var private property.

Og kan de mennesker, der lever om 100.000 år, overhovedet afkode de samme symboler som os? Jamen tænk på, hvor meget vi har udviklet os på de sidste 100.000 år, hvad kan der ikke ske på 100.000 år mere? Der kan også komme en istid og udrydde mennesket, så vi må starte forfra som fisk – og hvor meget fatter vi så af ordene ”Åbn ikke denne dør”, når vi falder over atomaffaldshullet.

Jeg aner ikke hvor man får fat i dokumentarfilm, hvis man ikke låner dem af sine venner (man må gerne fortæller mig det) – men hvis du falder over denne film, så den se den. Den er god! Tjek traileren:

9 responses to “INTO ETERNITY

 1. Filmstriben.dk er en gratis side hvor man logger sig ind med det login man bruger på biblioteket. Her er en stor mængde af spillefilm og dokumentarfilm, frit tilgængelig og ganske gratis. Den finske film du omtaler er der også. Den må jeg hellere få set.

 2. Cinemateket – og måske har de endda stadig deres små 2-mands-filmkabiner med røde plyssofaer, sådan som vi havde det i Århus, før det blev lukket.

 3. Hvis du skal se den i Cinemateket, er det i det nye lækre Videotek, som er i biblioteket – der er der en 40 tommer skærm og en flydesofa samt 4 computerpladser og fri adgang til filmstriben.

  http://www.dfi.dk/Filmhuset/Videoteket.aspx

  Længere klamamse følger her – så er i alle advaret 🙂 :
  Into Eternity er støttet af Filminstituttet, og tanken er, at alle film, som DFI har støttet, og/eller har rettigheder til, skal være tilgængelige for den danske befolkning, og Filmstriben er den “kanal”, som det bliver tilgængeligt igennem.

  Men det er en langvarig proces, da der er en voldsom mængde materiale, som kun er på 16 eller 35 mm film, og som derfor skal digitaliseres først…argh, sorry jeg nørder, jeg arbejder i Filmarkivet, så det er en sag, der er tæt på mit hjerte 😉

 4. @Aevilja: Åh, har lyst til at se dem alle. Men man kan kun se dem på stedet?? – altså hvornår var det lige jeg havde tid til at daffe hen og se en dokumentar? Hvad som helst der foregår på en skærm er jo kun noget der foregår, når børnene er lagt i seng … !!

 5. Yes, tell me about it 😀

  Som Lene2 skrev, så kan du streame alle filmene gratis på din computer, hvis du har et login til bibliotekernes fjernadgang, desværre skal man indtil videre have en Windows PC. Der er dog ved at være Mac adgang på trapperne, jeg kan ikke helt huske hvornår, vil lige prøve at finde ud af det.

  Læs mere om fjernadgang her:
  http://bibliotek.kk.dk/node/718

  Og da du jo er så flittig en bruger by proxy af bibliotekerne, så er det jo bare med at komme afsted 😉

  P.S.: Der er ingen undskyldning – for nu kan du se klassikeren “Sex – en brugsvejledning for unge”!!!

 6. @Lene2 og Maren: filmstriben kan kun bruges med windows mediaplayer og PC – så vidt jeg ved, har Maren vendt sig mod den store æblegud og kan derfor ikke bruge filmstriben.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s