Av øje

Hvorfor jeg ikke tegner hver dag?

Jo, ser du. Jeg ser nemlig cirka sådan her ud, når jeg sidder og tegner ved min computer:

Dette kunne endda være et lille filmklip af mig. For jeg bliver fuldstændig opslugt, når jeg tegner. Jeg bevæger mig ikke. Og blinker aldrig. As in never. Da jeg har linser, giver det mig nødvendigvis nogle problemer. De tørrer ud, mine øjne begynder at svie, linserne går i panik af tørst og krøller sig sammen oppe under mine øjenlåg og mine øjne begynder at løbe så meget, jeg til sidst ikke kan se noget.

Derfor varer det ikke længe, før mine øjne ser sådan ud:

Der findes selvfølgelig en simpel løsning på problemet: At tage linserne ud og tage sine briller på.

Men nu er der jo aldrig noget, der er simpelt, vel?!

For det første er jeg dybt afhængig af at have linser, for jeg har minus 7 i styrke – hvilket er så meget, at mine brilleglas måler 1 cm i tykkelse. Det vil sige, det ville de gøre, hvis jeg HAVDE et par briller. Det har jeg ikke, for dem kom jeg til at smadre i raseri for fem år siden. Vi er ude i, at jeg flåede brillerne af mig selv og kylede dem i gulvet, hvorefter jeg løb råbende gennem lejligheden. Det var satme dumt. Ikke mindst fordi jeg ikke engang kan huske, hvorfor jeg var rasende, så muligvis var det ikke så vigtigt, det var nødvendigt at sætte punktum for den sidste sætning med to brilleglas.

Og her kommer så hurdel nummer to. For dengang jeg købte disse briller, lavede optikeren en regnefejl, så jeg fik dem 2000 billigere, end jeg egentlig skulle. Og jeg sagde ikke noget (oh yes, see you in hell). Men jeg har helt ærlig og redeligt tænkt mig at gå ned og betale ham pengene. En dag. Når jeg får nogle. I hvert fald har jeg alt for stor respekt for KarmaTrolden til at jeg bare kan daffe ned til en anden optiker og købe et andet par briller, når jeg stadig ikke har betalt for de andre.

Så there you have it:

Jeg tegner ikke så tit, fordi det fucker mine øjne op. Og jeg kan ikke løse det, for den mulighed har jeg selv fucket op …

20 responses to “Av øje

 1. Du kan få dem fikset permanent? De der øjne altså.. Det virker, og det holder!!

 2. Jep, det er gratis at blive opereret for nærsynethed, når det er over minus 6. Og vi vil jo gerne se flere tegninger 🙂

 3. Din optiker er lidt dum. Det er selvfølgelig kun godt. Og jeg har en (halv) teori om, at det med helvede er en stor practical joke for at få folk til at opføre sig ordentligt. Der er sikkert palmer og strande med sand, der kommer ind alle vegne.

  PS: du er nydelig, når du sidder og stirrer!

 4. aah det er for ærgerligt….Det må du da gøre noget ved…
  Selvfølgelig betaler du pengene en dag når du får nogen.
  Indtil da skal du jo fungere og leve og tegne…
  få nogle ny briller, så kan du da lave en tegning til optikeren indtil videre 🙂
  Jeg tror ikke på at karmatrolden fungerer på den måde.

 5. Dorthe Jensen

  Ja for søren – få dem da fikset!! Havde selv minus 7,5 og 9,5 og efter en tur på Hamlet privathospital (det tog ca. 7 min i alt) er mine øjne tip top.
  Jeg synes egentlig ikke jeg som sådan havde problemer med mine linser før, men da jeg så ikke havde dem længere, kunne jeg godt mærke den KÆMPEMÆSSIGE forskel det gjorde.

  Så kan kun anbefale det… :o)

 6. Altså Maren… Over 6 +- får du gratis laserbehandling. Jeg har fået en henvisning engang… Men jeg tør ikke.
  Alternativt går du ned i Louis Nielsen og køber et par briller til 1500kr inkl. glas. Tit har de to par for et pars pris. Så er der ingen undskyldning 😉

 7. iben Macdonald Larsen

  Maren, Maren, Maren… I mere end halvdelen af mit liv har jeg haft i omegnen af – 5 på begge øjne, altså nærmest blind, i hvert tilfælde hjælpeløs uden linser. Kender alle generne du beskriver. For godt 1 år siden gik jeg igang med den store research på øjenoperation og endte med at få det gjort. Det tog så lige 13 min. (uden nogen former for smerte) og nu kan jeg SE. Som i, se så klart og skarpt som en ørn. Altså jeg kan se klart så snart jeg åbner mine øjne, anytime. Ingen trætte, tørre øjne til mig mere. Ingen blå mærker af at banke ind i karme og kanter, når ungerne kalder om natten, ingen paniske tanker om hvordan jeg skal finde børnene og komme ud hvis huset stod i brand osv.
  Der er ikke gået 1 dag siden, hvor jeg ikke har været taknemmelig for den beslutning, seriøst.
  Nu er det vist endda noget med at man kan betale operationen i månedlige rater der til forveksling ligner det et linse abonnement koster.
  Bare en tanke… fordi jeg ELSKER dine tegninger.

 8. Tja, en regnefejl i butikken er jo altså ikke din fejl. Så smut du bare ud og køb nye briller med god samvittighed. Og så kan jeg altså sige, at selvom man har minus 9 (og ja, det har jeg, og nej, jeg er hverken helt eller halvt blind, bare svagtsynet) så er brilleglassene altså ikke oppe på 1cm (der er sket forbedringer med materialerne).
  God fornøjelse!

 9. Maren, er du en af dem som får det lidt bedre, når du får at vide at nogen har det værre end dig selv?
  Hvis ja, så klap lidt i hænderne og begynd at smile, for jeg har -11 (linser), -13 (briller) på begge øjne, så jeg er FOR nærsynet til at få det hele fjernet ved operation!

  Og når du ikke tegner så tit, så sætter vi måske også bare ENDNU mere pris på de streger du så laver, når de kommer 🙂

  God weekend!

 10. Det hjalp helt vildt Trins. Elsker at høre om dem, som er blindere end mig.

  Og med hensyn til det med operationen – er det så kun mig der er så skeptisk og rædselsslagen for at det går galt, at jeg ikke får det gjort?

 11. Og jeg glemte lige at sige…
  Som Lykkefanten også skriver, brilleglas på -6 er ikke 1 cm i tykkelse, hvis man beder om at få den tyndeste løsning. Meeeeeeeen, når man som mig er ultranærsynet, så er det ret smart at vælge en smal og lille brille, så den tykkere kant på glasset bliver skåret helt væk!

 12. Jeg har modsatte problem. Jeg er brillebruger og tør ikke kaste mig ud i linser (ej men seriøst – at skulle MOSE ting ind i sine egne øjne er da mildest talt kontraintuitiivt.) Så vil jeg meget hellere have ½ liter blod suget ud af mig til det alment gode (se selv på tidtilventen.blogspot.com)
  Og briller er eddermanema problematiske når man skal kysse sådan rigtigt intenst på Kæreste.

 13. Maren, du er ikke den eneste, der er så skeptisk og rædselsslagen for at det går galt, at du ikke får det gjort.
  Jeg er også på minus 9,75 og har til og med utidig konkurrence til brillerne bag ørerne af et par små høreapparater. Men når min hørelæge (i Østergades dyreste ende) beretter, at øjenlægen nedenunder hans praksis fortæller rædselshistorier om fejlslagne øjenoperationer, så kan jeg godt nøjes med at bruge Hamlet til høreapparater!
  Min styrke er også lige i overkanten for at kunne blive helt brillefri ved en operation og jeg har mødt en, der med samme styrke endte på minus 2 og med øjne, der var 6 mdr. om at hele efter indgrebet – forestil dig 6 mdr. i pollensæsonen uden at måtte klø sig i øjnene.
  Mine briller er heller ikke en cm tykke og jeg er med Trins, meget afhænger af stel og model – Lindbergbriller vejer ingen ting og kan ikke en gang lave larm, når man taber dem, så de kan umuligt bruges i et anfald af raseri. Bl.a. Profiloptik på Torvegade gør det muligt at købe dem rentefrit over 24 mdr. – så bliver de faktisk til at betale.
  Dine tegninger er meget værdsatte her i hjemmet, du kan som den eneste afbryde en fokuseret IT-udvikler i arbejdet og få ham op af stolen og hen til min computerskærm for et sundt grin.

 14. Jeg er megaskeptisk. Men er blevet lovet flere steder at det ikke går galt. Men nu er det jo snart sommer, så jeg tror lige jeg venter…
  Men vil altså stadig anbefale Louis Nielsen. Og hvis du har linser hos dem er brillerne med i abonnementet. Det kan KUN betale sig!

 15. Har været skeptisk i flere år, men nu har min mand fået laseropereret sine øjne og pludselig er jeg bare plain misundelig, fordi han havde lige omkring minus 6 og jeg har “kun” omkring minus 5. 30K er alligevel noget af en investering i projektet. Nu går du så ikke med briller, men ellers tager det nogle uger/måneder at vænne sig til, at ens mand også kan se sådan ud (og at han pludselig kan se en klart og tydeligt i alle situationer…)

 16. Søde Maren, du har forlængst udlignet det lille minus på karmasiden med dine tegninger til os 🙂

 17. Jeg har lige omkring minus 10 og er MEGET skeptisk. Tror ikke en skid på lægerne når de siger, at der ikke er nogen langtidsgener ved operation – måske bliver man blind efter 40 år – hvem kan sige det. Men ud over det er der jo visse fordele ved stærk nærsynethed. Min mand er lige så nærsynet som jeg, og ifølge en sexolog jeg engang mødte, har blinde mennesker ofte et virkelig godt sexliv, fordi deres øvrige sanser er meget mere skærpede. Når man så bare er nærsynet, er det måske bare sådan lidt over middel godt – men lidt har vel også ret;-)

 18. – kan skrive under på det med det gode sexliv. Jeg har minus 9 og minus 7 og har et fantastisk sexliv eller…. nå men det er da blevet bedre, selvom jeg tror det har mere at gøre med at børnene er blevet større end at jeg er blevet mere blind på øjnene. Og nej jeg tør heller ikke det med operationen, langtidsvirkningerne er ikke dokumenterede og man ved jo at når man er nærsynet har man en tyndere nethinde og dermed større risiko for nethindeløsning så min skræk er at når man filer af hornhinden foran så gør det risikoen for nethindeløsning bagi øjet større, og det kan man altså blive blind af MEN kan ligesom flere andre berolige med at man idag kan få briller som ikke tvinger hovedet forover og efterlader monster trykmærker på næsen de kan faktisk fås til en rimelig penge hos Louis Nielsen (3500 da det ikke er dem der er på tilbud selvfølgelig)

 19. Jeg tør heller ikke, men hold da kaje hvor havde det været fedt at se klart fra morgenstunden. Jeg har også overvejet, om ens tømmermænd er blidere, hvis ikke hele rummet svajer sådan, når man vågner …

 20. Hej Maren.
  Jeg er også selv meget nærsynet, men tør heller ikke bliver opereret – men har dog stor glæde af kontaktlinser 😉
  Min datter på 11 er også nærsynet, og hun har fået nogle hårde linser som hun sover med om natten, så har hun ikke brug for briller om dagen. En ganske vidunderlig opfindelse, som også har den fordel at hendes styrke ikke skulle blive meget højere med alderen.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s