Mig, barnet og Berlin

Tænk, jeg har så dårlig samvittighed over ikke at få opdateret bloggen i går, jeg har mest lyst til at sende jer alle en personlig undskyld-sms. Også selv om jeg har en god og gyldig grund: Jeg er nemlig lige kommet susende hjem fra Berlin, hvor jeg har været nede med Kamille, en bedsteveninde og hendes jævnaldrende datter.

Ud over at se indersiden af utrolig mange butikker og cafeer, fik vi også sat samvittigheden på plads ved at besøge et par museer. Vi besøgte det jødiske mindesmærke (oh ve). Og Check Point Charlie. Hvor jeg af en eller anden grund forvandlede mig til at skolelærerinde med det ene ypperlige formål at få banket noget tysk historie ind i hovedet på Kamille. Jeg pegede og fortalte, oversatte plancherne til dansk, satte dem i forhold til hinanden, til hendes liv – og det var ikke den korte version hun blev udsat for. Næh, når jeg først får lærerbukserne på, findes der kun pladen med den lange version. Det ved Kamille også godt. Så mens jeg var midt i en længere udredning om besættelsen, var hun skredet uden jeg havde opdaget det. Det var først da en tyrker prikkede mig på skulderen og sagde noget, jeg ikke forstod, jeg opdaget hun havde lavet siveren, og jeg nu stod og holdt foredrag om krigens genvordigheder for en tyrker. Taget i betragtning hvor langt væk hun var på museet, da jeg endelig fandt hende igen, havde hun været væk længe. ”Åh mor, jeg orkede bare ikke mere eksamenssnak”, sagde hun.

Men det var en virkelig fin tur. Hvilket Kamilles spørgsmål i taxaen på vej hjem fra Københavns hovedbanegård også vidnede om: ”Når tiden går hurtigt for mig, går den så også hurtigt for alle andre?”.

Jeg hørte mig selv begynde på en længere smøre om relativitetsteorien, men jeg havde knap nok fået sagt ordet relativ, så himlede ungen så meget med øjnene, at jeg afbrød mig selv og sagde, at det vidste jeg sgu egentlig ikke (true), men at jeg havde haft verdens bedste tur sammen med hende …

Et par billeder:

Barnets fod og den hedengangne mur

Barnet og det andet barn, der selvfølgelig købte ens tøj og begge fik deres mødre overtalt til at give dem en mascara (økologisk selvfølgelig), men med så mange regler og reprimander om hvornår de må bruge den, at det helt sikkert bliver noget, de gør i smug inden de løber i skole. Her tester de den begge to.

Mig og barnet på banegården på vej hjem

11 responses to “Mig, barnet og Berlin

 1. Åh det ser hyggeligt ud! God ide at følges med nogen, jeg var i London med min ældste forrige år, og hun blev lidt udmattet af KUN at have en voksen der fortalte og oversatte skilte, så næste gang tror jeg vi forsøger at alliere os med nogen andre også…

 2. Det ser helt fantastisk ud, super skønt.
  Jeg glæder mig til min store pige (5år) bliver så stor, at hun skal på storbyferie med mor. det bliver fantastisk.

 3. Se der var en grund til at få sig en datter:) og jaja der er sikkert også andre grunde, jeg er pt. bare forblændet af drenge!

 4. aww det ser bare så hyggeligt ud 🙂

  nu har jeg rodet rundt på din blog, kan godt lide den :p havde dog ikke set tissemanden komme hahahah.

  du har skrevet på woman om der var nogle der have – min er rodekassen101.blogspot.com – syntes også det er en hyggelig hobby at blogge :p

 5. Sig mig, hvor lang tid var I væk? Var det kun en weekend? For det er eddemame one big suitcase, Maren!

 6. Haha, den er ikke så stor. Den står bare på højkant. Og så har jeg en taske ovenpå. Og selvfølgelig den taske jeg købte dernede. Foruden den anden jeg også købte. Jojo, masser af museer så vi!!!

 7. Jeg siger lige det samme som Dragonfly, der er meget bagage, men gaven til mig fylder sikkert det mest, jeg er sikker 😉
  Jeg manglede også mit daglige fix, tre dage i træk! Men når nu Berlin og hyggetur med datter var grunden så kan jeg atter ånde lettet op, troede det var en historie med lus der virkelig havde taget kommandoen. Var tæt på at ringe til politiet.

 8. Er tilhænger af store kufferter *på hjul* og det er min datter også. Når vi er på tur, er den største kuffert hendes, og halvdelen af den er fyldt op med yndlingsbamser + der skal jo også være plads til nye indkøb:)

 9. lyder som en drømme-mor/dattertur! Og ik for noget men hvor er hun køn, Kamille. Det skal du så nok ikke lade gå videre – kan de tåle at høre sådan noget i den alder? ;o)

 10. Nej, det kan Kamille ikke tåle. For hun vil slet ikke have at hun har så meget fe-potentiale som hun har. Hun vil være SEJ! Hører du! SEJ! Og hvis du siger andet, skal hun nok smadre dig! … (med små fe-vingesus).

 11. Hehe. Det er da så en totaltiorden pigeattitude, vil jeg mene;oD

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s