Skidechaperone

Gnisken på 3 insisterer på, at enten Allan eller jeg SKAL gå med hende på toa. Vi skal ikke noget, når vi er der. Bare stå og se på hende skide. Det kan man godt blive lidt træt af i længden – selv om jeg igen og igen konstaterer jeg er så forblændet af hendes nuttethed, at hun også er vanvittig cute når hun sidder på toilettet. Og var jeg ikke dikteret til at stå i døråbningen med armen lige præcis lænende der (lige som far) og benet lidt på skrå (som far) og uden at sige noget (som far), ville jeg sikkert gribe chancen for at kysse på hende, som hun sidder der og dingler med benene. Men den lille frøken ved hvor og hvordan, hun vil have skabet til at stå, og der skal fandme ikke kysses! Så jeg bliver flere gange om dagen slæbt med ned til kummen og står bare med ben og arme i de rigtige vinkler, mens ungen fremtryller en lille pølle. Hvilket hun af en eller anden årsag gør noget, der føles som hundrede gange om dagen.

I kan godt høre det, ikke?

Jeg kan i hvert fald godt.

Nogen, for eksempel Allan og mig, burde sige: ”Hold nu kæft og gå ned og skid selv”, til ungen. Vi ved det, men har, som jeg før har fortalt, virkelig vanskeligt ved at få sat de grænser for vores mindste, fordi vi synes hun er så usandsynlig sød. Lige meget hvad hun gør.

Barnet laver et lille baduthop på vej ind til stuen. Allan og jeg sukker hengivent og kigger på hinanden.

Barnet synger en stump sang. Allan og jeg smiler indforstået til hinanden.

Barnet har taget kjolen omvendt på. Vi må kramme hinanden, for aldrig har vi da set noget så cute.

Barnet tygger sin mad. Allan og jeg må næsten knibe en tåre, for ingen anden mund er så sød, mens den tygger.

Jojo, jeg hører det stadig. Og jeg kan som bonusinfo fortælle, at der aldrig er andre end Allan og mig, der har dånet over hendes nuttethed. De taler i stedet om, hvor bestemt hun er, hvor hidsig hun er, hvor højt hun kan råbe.

Hm.

Okay, vi starter med skideseancen. Fra i morgen skal Anemone gå på toilettet uden chaperone! Jo, hun skal så. Også selv om mit moderhjerte krymper sig, for jeg kan allerede se hende for mig, sidde der og trykke, mens hun synger denne sang:

22 responses to “Skidechaperone

 1. Ja, man må have meget kærlighed til sit barn, når man sådan helt (næsten) frivilligt står og kigger på hun skider dag efter dag… Og endda samtidig synes hun ser lidt sød ud. Jeg er ikke sikker på, jeg kunne gøre det.
  Men okay, jeg har ikke børn (endnu), så hvad ved jeg 🙂

 2. Det er godt, du er lidt foran i -modstå-nuttet-yngste-disciplinen, så jeg kan lære noget og være på vagt.Vores er halvandet, har tykke lår og brune øjne, skærebrændervilje, jaja, men NUTTET. I morges slog hun sin bror hårdt i hovedet med en ske, og det eneste, han sagde var, at vi ikke skulle skælde hende ud. Hun har os i sin hule hånd, og jeg skriver mig dine erfaringer bag øret, så jeg ikke havner på lokummet om et års tid.

 3. Hvad er det med de lillesøstre? Tør næsten ikke skrive, at vi har samme problem, hun er bare fem! Men stadig nuttet. Nogle gange kan DS dog konkurrere med voksenselskab – og når det hele går op i højere enhed lokker hun sin ældste storebror på 12 år med på tønden!

 4. Se det fra den lyse side, hun skider faktisk på toilettet. Vi har en (også vildt nuttet) tøs som er knap tre og som synes at toilettet er det ondeste og mest forfærdelige i verden. Og det er altså træls at skulle skifte hver dag stadig. Så hvis der nogen kneb til hvordan man får damen til at synes at toa er det fedeste så sig til!!

 5. Lise Skriver

  Min 8 -snart 9-årige synes stadig det er hyggeligt at slæbe mutti med på luksi…Så jeg vil råde dig at trække en streg i sandet NU, ellers sidder du forevigt i saksen/på lokummet

 6. Når man har nuttethedsfaktor, så er det med at bruge den. Jeg har også før passet børn som har insisteret på at jeg har skullet stå der, og ja undskyld, men det er altså bare ikke hyggeligt, og så lugter det! Men det er jo en eller anden form for tillids erklæring. Jeg tror på dig, se på mig imens jeg skider. Så er eller andet sted føler jeg mig beæret.

 7. Det er nemlig en tillidserklæring, og jeg husker hyggen fra mig selv ! Kan stadig i en alder af snart 30 få en ubærlig trang til at tætte mig på tønden, hvis min søster og jeg tilfældigvis render på hinanden på toa. Haha – og hun NÆGTER! Og jeg forstår hende så godt, for jeg stinker! Men min forfængelighed fordufter og jeg mærker kun trangen… Min empati gør det nær umuligt for mig at holde mig væk, når min søn (4) kalder fra kummen; jeg forstår det jo 🙂

  Pisse hyggeligt er det! Og jeg er ny fast læser… Jeg var hooked fra “ugen i streger”…

  Love

 8. Egentlig er det jo kun en videreførelse af den hygge, der var ved bleskift – og evt pottetræning, hvor man bemærkede og roste for hver en ildelugtende bæ, der landede det rigtige sted. Vores nr 2 søn havde meget svært ved at se ideen i at slippe bleen, for det var da så hyggeligt at ligge og snakke samtidig med at man blev puslet om ( det skal siges at nu er han næsten 17 og stadig en kæmpe hyggefis – men klarer heldigvis toilet besøg selv.) Men vi havde også en lang periode med skidende børn på potter i stuen, hvor pøllerne stolt blev vist frem og ‘næsten’ alle de voksne roste og klappede ! Dvs forældrene og bedsteforældrene – sjovt nok var vores barnløse venner ikke helt så entusiastiske !!

  Det kan også være at toilettet er lidt uhyggeligt ? Kan selv huske at jeg var dødbange for at gå på toilettet hos min farmor, fordi hun altid havde bruseforhænget trukket for og jeg kunne forestille mig alle mulige trolde bag forhænget !

 9. Jeg har også en med en skyskraberhøj nuttethedsfaktor og det er fandeme ikke nemt. Hun har dog lært at skide alene, omend med åben dør. Til gengæld har hun udviklet en formidabel evne til at stikke i et øredøvende vræl hver eneste gang livet går hende bare en smule imod – og vi snakker altså om smuler her. Det er hele familien ved at være en smule trætte af, så vi overvejer at indføre hylefri zoner i huset 😉

  Pøj pøj med toiletbesøg-uden-publikum projektet!

  Kærligst
  Linda

 10. Jeg vil gøre det samme fra idag – ikke mere selskab på toilettet og med dertil hørende sang og lignende – basta! MEN hold op hvor er min lille mand også bare nuttet!

 11. Jeg går også med treårig på toilettet – og er glad for at høre at jeg ikke er den eneste! Det er heldigvis kun en gang om dagen, og jeg må gerne holde ham i hånden imens 🙂 Men han bruger virkelig lang tid på det, gerne tyve minutter eller mere, så jeg er begyndt at overveje om ikke jeg skal sætte en grænse for hvor længe jeg gider sidde der…

 12. Hjemme hos os er vi netop startet på æraen – toiletøvelsesfasen! Lillefisens bedste ven i vuggestuen er blevet renlig sindssygt tidligt, og han vil også selv nå dertil – gerne snart. “Mor, Anton gør bare sådan her” – og så presser han sig totalt gasblå i hovedet og får udspilede øjne… Så nu læser vi bøger og synge sange på toilettet, og hvis jeg lidt utålmodig efter 20 min spørger, om der er noget på vej, så siger han “ja ja mor, pølserne skal nok komme…vent nu liiiiiiige”. Det er sødt ud over alle grænser og stoltheden er fuldstændig overvældende hos alle i familien…

 13. Hahahaha, spidsfindig lille dame I har jer, dér. Jeg er slev lillesøster til 3 ældre brødre og kan huske et lignende behov fra min barndom, jeg havde altid, mindste storebror, Bjørn, med på lokum. Den der skulle skide mest fik tønden imens den anden indfandt sig på gulvet foran og påbegyndte højtlæsning, når #1. så var færdig med at forrette sin nødtørft, byttede man pænt plads.
  Måske Anemonen kunne bruge sine skills til at lokke en af de andre piger derud!?

 14. fantastisk detalje med sangen!

 15. Altså her i huset kan jeg prale med en dame, der blev renlig meget tidligt. Undtagen det der med lorten. Der skulle ble på, hun placerede sig et sært sted (bag en dør eller under et tæppe??) og i løbet af ingen tid var der pølle. Så på et tidspunkt mente vi alligevel at det måtte være tid til at komme videre.. vi indførte et 100% holdbart behavioristisk system: 1 streg pr pølle i toilet, 5 streger = tur i legetøjsbutikken! Det virkede upåklageligt. Nu er vi desværre nærmest tilbage, her et år efter, der har været en gang forstoppelse ind over og nu er vi i gang med lort i buks… ULÆKKERT og TRÆLS. Så vi prøver med streg-systemet igen, jeg beder til de virker, for en 4-årig med lort i bukserne er bare ikke spor charmerende…
  Held og lykke med i morgen – hold ud!

 16. Det er ikke nogen dårlig sang at skryde mens man trykker- synes dog godt at du kan presse en cowboyhat ned over barnets hovede så det matcher country and western-stilen…………..

 17. Kære Maren.
  Jeg faldt over denne artikel og kom straks til at tænke på dig:
  http://sprogmuseet.dk/navne/hvad-er-der-blevet-af-maren/

  Jeg hæfter mig især ved, at det går ned ad bakke for Maren. Any comments? 😀

  Vh Julie.

 18. Er det ikke en fase de skal igennem? Mine børn gik på toilettet sammen. Den ene sad på tønden og den anden på gulvet, en skammel imellem dem og så spillede de skak. Nu er de så 14 og 16, og kan gå alene på toilettet. Hun skal nok få det lært. Helt sikkert.

 19. Hvordan kan man byde sig selv at stå og vente mens nogen skider?

 20. Tja… når man har børn byder man sig selv de mest uventede ting, som man aldrig aldrig aldrig havde forestillet sig!

 21. Ih det kender jeg da! Vores den yngste dulle på halvandet må alting og ser henrivende ud imens. Nogen bør sætte grænser for det barn! AHVA? MIG????!!

 22. Jens Heinrich

  Det er humoristisk ud over alle grænser, det der. Hvis at grine var noget, jeg gjorde, så ville jeg gøre det.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s