Killinger og kager er søde – not me!

Jeg synes det er en meget morsom og interessant diskussion, I har haft i kommentarfeltet i weekenden. Om litteratur, blog, kunst og om hvorvidt Hemingway skal have en flad, bare fordi han havde en kone.

Jeg synes ikke en blog er litteratur. Jeg synes det er en blog. Det er et helt unikt medie, som man slet ikke skal kimse af. Jeg elsker at blogge og gør mig også ret umage med ikke at kyle alt for ligegyldige ligegyldigheder på mine blog (lidt ligegyldig MÅ man have lov til at være, når man snasker rundt og tørrer næser det meste af tiden).

Men bare fordi jeg kan finde ud af at have en blog, betyder det ikke, jeg nødvendigvis også kan finde ud af skrive et større værk. At man kan skrive et større værk, betyder faktisk heller ikke, man kan finde ud af at blogge. Tror jeg. Det er, som jeg før sagde, sit helt eget medie – og når jeg selv surfer rundt i blogverdenen, er det lige som med skønlitteratur: Nogen falder jeg for, fordi de har et unikt talent for lige præcis at skrive inden for dén genre. Andre keder mig til døde – og jeg besøger dem aldrig igen.

Derfor har jeg nu alligevel i sinde at give det et skud, det med at skrive noget længere – og stjæler tid både hist og pist, har længe været allieret med verdens bedste skrivegruppe og har så mange noter og post it’s, at jeg finder dem i indkørslen og i mine børns lommer. Må se at få et lidt bedre system …

Derudover har herrerne ret, det gælder om at tage en beslutning. Vil jeg skrive et større værk, så må jeg sætte mig ned og skrive det – og holde op med at klynke over mine vilkår. Egentlig var mit seneste indlæg egentlig ikke ment som klynk, men bare et viften med fane om, at jeg gerne vil købe for en femmer tid og ro til at fordybe mig – så jeg for hundrede gang kan forkaste det, jeg skrev i sidste uge. Bliver man nogensinde tilfreds?

PS. Jan Olesen: Er du klar over hvor fornærmet jeg blev over, at du kaldte mine blogindlæg ”søde”. Du kan fandme selv være sød!

 

13 responses to “Killinger og kager er søde – not me!

 1. … og killinger kradser, kager feder og nej, jeg er heller ikke spor sød. Ka faktisk godt forstå, du lettede over begrebet. Men aldrig undskyld. Blot respekt over din reaktion. Så tak for den. Jan & Kom An

 2. husk brenda uelands kapitel om “hvorfor kvinder der laver for meget husligt arbejde, burde forsømme det til fordel for at skrive”
  jeg glæder mig til at læse dit værk

 3. Jeg glæder mig også til du får skrevet dit værk. Og egentlig vil jeg sige at en blog sagtens kan være bedre end en roman. Jeg vil til hver en tid hellere læse din blog end noget Herman Bang har skrevet.

 4. Hej Hej
  Jeg er ny her på bloggen og har lige siddet og moret og hygget mig med at læse dine seneste indlæg og kommentarene dertil. Jeg må bestemt give Kristine Thorn ret, en blog er langt bedre;-)
  Jeg glæder mig til at læse mere…

 5. Apropos, at ting tager tid.

 6. Fuck, jeg er grisen …

 7. Fuck, det er sgu da ikke en gris.

 8. Eller måske ligger skrivere med ambitioner et sted mellem de to? Man bliver vel nødt til at have lidt overmod som drivkraft? Hende bjørnen er en party pooper! Jeg tror faktisk, jeg har et dyr siddende på hver skulder. Shit.

 9. Jeg tror egentlig at den dag du virkelig ikke kan lade være med at skrive dit store værk, så gør du det også. Så finder du tiden og energien uanset hvad der foregår om ørene på dig. På samme måde som vi er i stand til at have flere småbørn, natteroderi, bleer, arbejde osv osv – og vi overlever og vi gør det der skal gøres. Med brokkeri, men det bliver gjort. Fordi det skal gøres. Et værk – uanset hvilket – vil presse sig på og du vil komme til et punkt hvor du bare er nødt til at skrive det og så må resten følge med så godt det kan. Jeg tror simpelthen ikke du vil have noget andet valg…Når du altså er parat…..

 10. Ikke “sød”!!!! NUTTET er vist bedre dækkende 🙂

 11. Hej Maren.

  Kom lige susende forbi dig. Og tak for blog. Jeg ved virkelig ikke, hvad du skal stille op med dit værk, men du virker som om der er lys på første sal, så mon ikke tiden vil være dig behjælpelig. Børnene bliver faktisk på et tidspunkt så store, at man kan udnytte den som husslaver til rengøring og indkøb. Og så kan du jo passende finde dit eget kammer.

  Og som generel kommentar til de generelle kommentarer omkring dine kunstindlæg; det handler vel ikke om litteratur eller blog – altså enten Hemingway, Herman Bang versus blogs. Man kan jo faktisk godt nyde både Ernest H og Hr. Bang OG læse/skrive blog(s)!
  Tror faktisk, at Ernest ville have været blogger og skrevet om Det At Skrive, hvis han havde levet i dag….

  Tak fordi jeg måtte kigge forbi 😉

  Louise

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s