Hildas efterfølgere

Jeg gad godt, mine børn interesserede sig lidt mere for atomfysik. Eller for at dissekere biller. Eller noget. Men det eneste, de virkelig gider for tiden, er at sidde og se samtlige genudsendelser af MGP om og om igen. Altså, det er ikke for at pace dem frem til at blive tykbrillede akademikere. Men så godt gik det jo alligevel ikke for Tommy Seebach, vel? Og hvis de bliver den nye Hilda (as in Keld), tænker jeg de kommer til at slå hånden af mig.

Det eneste, jeg ser for tiden, er børn, der sidder og glor ind i en computerskærm for at se en eller anden talentløs unge skingre sig igennem en håbløs melodi fra MGP 2009.

Noget helt andet er, at der findes ingen i verden, der kan være så prikket som Mynte. Hver dag, prik prik prik, i alle mulige farver. I meget overraskende kombinationer. Fik jeg fortalt, hun starter i SFO på mandag. Og i skole efter sommeren. Dybt åndedrag. Godt jeg stadig har mindstegnisken, der fra nu af skal stopfodres og bæres rundt som et spædbarn, for at holde på tiden og de bløde kinder.

12 responses to “Hildas efterfølgere

 1. Gulp. Min søn starter også i fritidshjem på mandag. I morgen er hans sidste dag i børnehaven. Og jeg skal til Berlin på ego-tur. Fordi jeg ikke lige tænkte mig om. Hvad hvis han med dyb stemme og dun på overlæben om 10 år siger: Mor, hvorfor var du der ikke på min sidste dag i børnehaven?
  Men jeg ville alligevel sikkert tude, så han blev flov.
  Og det der mgp – det er jo heldigvis nogle smadder flotte tekster, så de får udvidet deres ordforråd og forhold til smukke metaforer. Come on gois come on gøøøls ju tø dwomond åw tø werld….er hvad vi lægger ører til. HVER dag.

 2. Åh jeg kan stadig huske min første gang i børnehaveklasse. Jeg tror jeg vil lave et blog indlæg om det, og nej billedet min mor tog, var slet ikke opsat, nej nej.
  Jeg siger køb en newborn baby og bær lidt på den, ellers ender gnisken jo med at bo hjemme når hun er 30, og det gider man jo lig’som heller ikke.

 3. Faktisk synes jeg, det værste ved det der mgp på youtube er, at de belejrer computeren! Som i makrelrisiko på tastaturet. Og scener, når aftensmaden så er på bordet. Fordi de liiiige skal se Seb vinde igen. Eller synge med på Sara og Felicia, der bare hele tiden skulle danse …

 4. Måske vil det være noget for Mynte at blive introduceret til The Polka Dot Prinsess: Yayoi Kusama, en japansk kunstner der har gjort prikker til en kunstform, prøv at google/billeder Yayoi Kusama og der kommer et festfyrværkeri af prikker…..

  (p.s. Yayoi Kusama er aktiv kunstner, men har også boet (frivilligt) på et sindsygehospital siden 70’erne. Man kan måske ane hvorfor når man ser hendes værker…. – ikke for at skræmme med hvad der sker hvis man har et overforbrug af prikker….) 🙂

 5. @Pia: Okay, så var der alligevel en i verden, der var mere prikket end Mynte. Fantastisk dame.

 6. Du kunne adoptere Amy Chuas “tiger mothering”-strategi. Så du The Daily Show i går? – hvis ikke har Jon Stewart og Olivia Munn lavet en glimrende kommentar til den tilgang til moderskabet her: http://www.thedailyshow.com/watch/tue-april-26-2011/tiger-mothering. Kh Karen

 7. Kan det trøste, hvis jeg fortæller at jeg altid har elsket og stadig elsker MGP? Især 80’erne – ak ja, engang var min yndlingssang “Hallo Hallo” med Lonnie Deventier – og idag er jeg akademiker, dog med kontaktlinser…. ?

  Det kan sagtens kombineres 😀

  Også med polkaprikker – som jo kun kan betegnes som fantastiske. 😉

 8. Du kan bare prøve og kjempe imot så mye du vil, Maren – det hjelper ikke likevel…. Vi vet det, for vi har prøvd det samme med Ylva siden hun var liten – og i går fylte hun 18 år….. (men hun vil nå fremdeles være Litja våres, og Småen og Nurket og alt det andre vi kaller henne når hun ikke hører det 😉

 9. @Grete: Jeg så godt på facebook at Ylva blev 18, men kunne overhovedet ikke forholde mig til det og valgte at blive ved med at lade som om hun er 7:)

 10. Skal din datter i skole som 4-årig, eller har du bare ikke opdateret den der ‘om mig-boks’? Ikke at der er noget galt i hvis hun skal det – men så er det da klart at du synes tiden flyver, tænker jeg.

 11. Hahahaha, ja for hun er blevet motherfuckerklog af at se alt det MGP. Nej, hun er 5 år nu. Bliver 6 til september. Muligvis skal jeg opdatere den boks 🙂

 12. Min halvandetårige er begyndt at sige “nåååhh” når hun ser en baby. Helt ærligt. Som om hun selv er skide stor! Så det går allerede for stærkt nu!!!

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s