Mig og Mr. Auster

Mig og en masse andre kvinder, der også havde frisket makeuppen op til begivenheden, fyldte hele dronningesalen nede på Diamanten i går. Sammen med et par mænd. Alle spændte på at høre fænomenet Paul Auster tale om sit forfatterskab.

Det var på en eller anden måde lykkes mig at misse at hans kone, Siri Hustved, også ville være en del af begivenheden. Men det fint hun var der. For én af hendes bøger, har jeg ikke kedet mig over (resten: please don’t ask).

Men der sad de så på scenen. Og snakkede. Vældig sympatiske og charmerende og begavede og morsomme. Det kunne have været et fabelagtigt godt interview. Men det var det ikke. Det var okay. Nogenlunde. Tåleligt. Men altså, jeg ville også have klappet, hvis Paul Auster bare var kommet op på scenen, havde brækket sig og derefter gået ned igen. Så på den måde er det vanskelig at arkivere eventen under ”fiasko”.

Tænker bare man måske godt kunne finde en interviewer, der rent faktisk kunne engelsk. Ikke dansk-engelsk. Men engelsk. Og måske også en interviewer, der ikke også var så starstruck over at sidde over for New Yorker-forfatterparret, at han rent faktisk var i stand til at stille nogle begavede spørgsmål.

De var to der interviewede. Den anden var bedre. Kvinden. Men det kom aldrig ud over niveauet på et Femina-interview. Jeg læser ikke Femina. FOR A REASON!

Nå. Men bagefter syntes jeg, at jeg ville gribe chancen og få signeret en Austerbog.

Så jeg købte fluks en jeg ikke havde og stillede mig i verdens længste kø, for at få en underskrift. Har aldrig gået op i det med signerede bøger eller autografer, men stod lige pludselig der i køen med min søster (det er min søster jeg gør denne slags ting med, for eksempel fordi hun er den, der faktisk ved, når der sker ting som dette). Og det var sjovt at stå i køen. Og åndssvagt. Ikke mindst da der gik en ung kvinde med navneskilt hen langs køen og med vigtig mine fortalte os alle, at vi IKKE måtte påbegynde en samtale med hverken Auster eller Hustved. Heller ikke bede dem om at skrive ”til” nogen. Bare en underskrift og så videre.

–       Så jeg må heller ikke parre mig op ad deres ben?

Godtså.

Her er krusedullen:

Og helt ærlig Paul. Det kunne du kraft edme have gjort bedre. Der er jo INGEN, der kan se, der står Paul Auster. Når jeg engang dør og mine piger modstår fristelsen for at brænde alle mine bøger og i stedet giver dem til et antikvariat, er der jo ingen, der kan se, den er signeret. For helvede. De kommer bare til at åbne bogen og så lægge den væk igen, for den er der jo blevet krattet i med en kuglepen. Det ser jo ud som om Anemone har haft fat i den.

Der kunne jo for fanden lige så godt stå “Maren Uthaug”!!

Desuden læspede han også. Bare lidt. Godt jeg har en ny bog af ham, så jeg kan lade ham charmere mig på ny!

23 responses to “Mig og Mr. Auster

 1. Der er en britisk forfatter, som hedder Terry Pratchett. Han skriver ikke ligeså litterære bøger som Auster – det er der ihvertfald nogen der mener (jeg er ikke en af dem 🙂 ). Til gengæld skriver han gerne en hilsen til modtageren, selvom han allerede har signeret i to timer – og er lige imødekommende, når man forklarer, at Luise staves uden o, som hvis man bare vil have ham til at sætte sin autograf.

 2. Jeg ville da have ignoreret kvinde med vigtig mine og have fået noget til at fotografere seancen, hvor jeg krammede manden. Men jeg er også en sucker for Paul Auster. Nogen gange skal man bare ikke høre efter hvad der bliver sagt!

 3. MAREN! Har. Vi. Stået. I. Samme. Kø. Til. Freaking. Paul. AUSTER!?

  (hørte ikke damen med tysseskilt sige, at man ikke måtte tale til dem. bliver lidt irriteret nu. hallo. her kommer vi og hører dem ævle og køber hans bøger og står in line som kvæg for at få den der dumme krusedulle – og så bliver vi, inden vi overhovedet kan nå at demonstrere, at vi, unlike intervieweren, godt kan administrere hans awesomeness, tysset på. helt ørli!)

  Som min gode ven sagde. Man kunne godt have ønsket sig, at Auster var en anelse mindre på ferie. Slappede lidt mindre af.

  Men det var fedt.

 4. for fåks sake. kan man abonere på din søster? ville også godt ha vidst han var i byen. så man ku se fænomenet irl. har fanme læst alt hvad den mand har tænkt.
  hvorfor hører man kun om konen i tv? pga mandlige tv-redaktioner eller fordi hun er “dansk”? altså lige så dansk som ham der viggo mortensen og auqa-lene. nå må nøjes med at stirre på dit billede og mærkelige krusedulle. paul med m. hilsen ny blog-abonine

 5. “nogen” skal der stå.
  p.s Jeg er måske lidt skuffet over at høre, at Paul læsper.

 6. Det lyder som et fimset arrangement. Men jeg ville klart alligevel have været benovet på den utjekkede måde, hvis jeg havde været der. Du har da en autograf (uanset at der ligesom ikke rigtig står Paul Auster), og ikke mindst et stensikkert alibi i forhold til eventuelle beskyldninger om at have set Freakshow på DR1 aka Melodi Grand Prix. Hvilket visse andre kom til. Men mest uden lyd, så har man jo nærmest ikke set det. Jeg grubler stadig over om det var mest freaket med eller uden lyd.

 7. Vær sød at sig at det er “Det jeg elskede” du ikke kan li, for så er det jo godt nyt, eftersom jeg jo godt kan li netop den bog, og så kan det kun blive bedre. For mig, for selvfølgelig er vores smag helt ens.
  Og nu bor jeg også på wordPress, Men der er meget tomt, som i kun to indlæg. men når blogger fucker, så må man jo flytte. Har set man kan flytte sine indlæg med også men den vil ikke. God weekend.

 8. Katrine Steinicke

  der står

  Matr

  Jeg ser kun en ulempe ved et interwiev med Auster… alle de andre pinlige koner der sidder der og smiler henført og nikker og griner med manden for han er da bare såååå fantastisk og KLÅG og iha hvor det egentlig kilder lidt nede i tissekonen når jeg tænker på hvor tæt jeg sidder på HAM!
  Jah… sorry… det er en skrækkelig generalisering af den del af mit eget køn, der halser afsted til sådan noget…

 9. Og jeg var da også i den kø. Og hørte heldigvis ikke forbudt-damen. For da Auster skulle signere den bog, jeg havde købt, sagde jeg til ham, at jeg var jked af, at jeg ikke havde taget The Red Note Book med, fordi den bare altid har betydet så meget for mig. Og ved I hvad? Det blev han sgu da skide glad for og ville godt have snakket lidt mere om den bog.
  Jeg syntes det var fedt. Men de kunne bare have snakket uden de to journalister

 10. ÅH, jeg elsker også The Red Note Book!

 11. Jens Heinrich Weber-Nielsen

  Nå, dét er Paul Auster.

 12. Nu har jeg ALLE steder læst idag, at interviewparret var verdens røv. Altså ikke gæstestjernerne, men dem, der skulle stille de begavede spørgsmål.

  Vil nogen godt fortælle – gerne i en privat besked – hvem det jammerlige par var?

 13. Åh…hvor jeg elskede det her indlæg :o)

  Det er bare ikke ordentlig valuta for pengene, når man ikke må ikke parre mig op ad forfatteres ben!

 14. Takashimaya

  Jeg så Paul Auster og kone blive interviewet i morgen-tv (den tyndbenede, ikke-intellektuelle måde når man nu ikke kunne se dem live) og jeg havde faktisk samme fornemmelse af, at interviewet ikke rigtig blev til noget, fordi intervieweren var for dårlig

  PS Jeg kan altså heller ikke se, at der står Paul Auster (måske var det det, tysse-damen hentydede til – at I ikke måtte gå tilbage og brokke jer over autograf der ikke lignede)

 15. Der står Maren Uthaug. Du har selv skrevet det. Og bruger nu din blog i et forkølet forsøg på at dokumentere, at det ER Auster, og dermed gøre bogen lidt mere værdifuld nede ved antikvaren og få råd til lidt flere døre. Skam dig, Maren.

 16. Åh det gav lige et ekstra twist til TV-avisen, hvor man kunne se en engelskstuderende bede ham om at skrive “Til Maria” i sin bog, hvorefter han satte de samme kruseduller. Tak for insiderviden 🙂

 17. Psssttt…, det er vist ikke nogen hemmelighed hvem interviewerne var. Her sakset fra hjemmesiden:
  Oplev Paul Auster & Siri Hustvedt i samtale med Anne Mette Lundtofte og Michael Bach Henriksen.

 18. Maren hvis nu du havde taget mig med, så lover jeg dig, at han havde skrevet ordentligt, at han havde skrevet til til til til til til og med en læselig underskrift. For jeg bliver så provokeret af vigtighed/ snobberi, så jeg må bare reagere. Jeg kunne måske endda have fundet på at rejse mig op og lege højlunds forsamlingshus og stille relevante spørgsmål på samisk! 🙂

 19. Bare glad for at jeg ikke længere er den eneste i verden der ikke fatter Hustvedt.
  PS. aaargh, har du set mit logo ude i siden, Maren?

 20. Payback’s a bitch, Maren! Det var lige præcis hvad du fik ud af det, fordi du blærede dig inden du skulle afsted.. Så kan du lære det, ka du!

 21. Maren, faktisk ser det VILDT meget ud somom der står Maren Uthaug. Eller i hvert fald et fornavn der begynder med M og et efternavn med U… Ku du ikke ha fået det til at se LIDT mere ud som Paul, da du selv kuglepennede en krusedulle i bogen? Jeg syns i øvrigt ikke han ser så lækker ud som jeg umiddelbart troede han var… er han ved at blive lidt gammel, eller hvad? P.S: syns det må være en tak værre at være tyssekone end tissekone… man må jo sku stave sin jobbeskrivelse i tide og utide. “Undskyld, HVAD sagde du du var?!? (fnis-fnis-fnis)”
  KH Lisbeth

 22. kærlighed på det her indlæg ******

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s