Hvem vil købe en pose sand?

Fik da vist skabt trafikangst i går – i hvert fald hos mig selv, for er det kun mig der kan mærke angstanfaldene kradse mig i nakken, når folk begynder at fortælle om trafikulykker, de selv har være en del af? Jeg er jo for fanden ude i den trafik hver dag. Nogle gange endda med skide pænt hår!

Nå, men fordi det er så effektivt at sætte to fingre i ørerne og begynde at snakke højt om noget andet, vil jeg straks fortælle jer, at jeg har fået et nyt afrikabarn. Jamen det andet barn blev sgu pludselig gift. Og jeg var ikke engang inviteret med. Åbenbart er der en regel om, at man ikke må støtte gifte afrikabørn, så Børnefonden har tildelt mig et nyt barn.

Hun er helt sort, helt sød og meget alvorlig på billedet. Og så hedder hun Nafissa.

Nej, jeg kunne da aldrig finde på at komme til at grine så meget, da jeg ved middagsbordet, fra det materiale Børnefonden har sendt mig, skulle læse op for resten af huset, hvem Nafissa var, hvad Nafissa interesserede sig for og hvor Nafissa boede, at jeg måtte holde en pause og tørre mine øjne. Fuck, hvor er det barnligt mand! Ikke mindst for så sjovt tror jeg for eksempel heller ikke, det er at være Nafissa. I hvert fald prøver hele hendes familie at leve af, at hendes mor sælger sand og sten.

Lyder virkelig op ad bakke.

Ku’ tænkes man skulle donere en ekstra skilling et par gange i løbet af året. Til Nafissa.

28 responses to “Hvem vil købe en pose sand?

 1. *Fnise* men hun bliver da nok ikke gift lige med det samme. Bare lige for at fortsætte i den platte stil 🙂

 2. Fik engang ugentlig fredagsmail på jobbet fra en Nafissa. Det var lige sjovt hver fredag. Det er et sjovt navn

 3. Hæ hæ…
  Vores lille Afrika-pige er også kulsort med store smukke, alvorlige øjne.
  Hun hedder Mariam Diarré! Eller det er i hvert fald tæt på.

 4. hahahaha, hey, kan hun ikke blive gift med min lille Agbeko Koffi?, så kan jeg også få en der har et lidt sjovere navn, Min er god til at tegne. æbler. Men åh så mister du jo Nafissa.

  Ved du forresten godt at Maren pap-ko. I blog verden. Se selv http://genbrugblirguld.blogspot.com/2011/05/pap-ko-diy-maren-arnold.html

 5. Oh my, jeg troede navnet på mit søde sponsorbarn var fjollet – hun hedder nemlig Fanta. Men Nafissa? … jeg ved ikke hvad jeg skal sige udover den gode morgengriner.

 6. *udover TAK for den gode morgengriner!

 7. Igår var der en dødsannonce i Politiken over en psykiater, der hed Noya.
  Ikke. Morsomt. …

 8. Haha:-) Tak for grinet!
  Men ikke mindst tak til jer andre også for at gøre min morgen ret meget sjovere:D

 9. Måske er der bare mere Børnefonden-salg i afrikanske børn med sjove navne end hvis de hed Lone eller Iben eller Claus eller Morten?

 10. HAHAHAHAHA!!!!!! Sidder her på biblioteket og prøver at grine stille (for mig selv), men det er jo nærmest umuligt! Nafissa!!!! Det er sgu da morsomt!

 11. Ja, ja.. men så tænk lige over, hvor meget de griner, når de læser breve op fra Maren! 😀

 12. Ej, jeg bliver sgu lidt provokeret, selv om jeg godt kan se det morsomme i navnet. Jeg ville også have grinet. Men samlingen af kommentarerne her, især fra alle sponsormødrene. Og fedt at I gør det! OverskudsDanmark styrer, når vi deler. Men er jeg den eneste, der ikke helt griner med, når I fortsætter tonen med at gøre grin med de sponsorbørn I støtter? Jeg får altså en lidt dårlig smag i munden, når mennesker med økonomisk og socialt overskud på den måde får sig en fælles griner på bekostning af noget, de ikke er sene til at fortælle højlydt om, at de sørme også støtter.

  Den er svær, for jeg kan jo godt høre, at jeg er sur harpe her, og en partybooper. Jeg kan bare mærke at det går over min grænse for humor og for næstekærlighed. Lige så frelst, som jeg også godt kan høre det lyder. Hvorfor så kommentere, når jeg har så svært ved at stå fast i min holdning? Fordi jeg tænker, at det måske kan dreje fokus lidt, måske? Eller måske er der andre, der ligesom jeg fik en dårlig smag i munden over mit eget priviligerede liv, når jeg kan grine af både indlægget og kommentarerne.

  Jeg har ikke noget sponsorbarn selv, og jeg plejer også som regel at have humor og derfor elske din blog Maren. Måske er jeg bare lidt for gravid og sårbar i dag. I så fald, på forhånd undskyld.

 13. @AB: Jeg forstår dig godt. Men derfor er det sjovt alligevel. Hold fokus på, at vi griner af, at de i en anden del af verden har navne, der i vores del af verden har en anden betydning. Vi peger ikke fingre af deres situation eller hævder os fordi vi er sygeligt priviligeret, hvor vi er født.

  Hvis de hørte vores navne, ville de sikkert også brække sig af grin over at vi hedder noget, der på deres sprog betyder “anus”, “strudsepik” eller “ørevoks”.

 14. Perfekt afledningsmanøvre. Jeg har fuldstændig glemt, hvad vi talte om i går.
  Prøver at komme ind i kampen med et sjovt navn, men kan kun komme i tanke om Moussa Koussa og en mand i Århus, som har taget navneforandring til Skrammer Sølvguitar. (Sølvguitar fordi Synthesizer ikke blev godkendt!)

  Glædelig onsdag!
  SofieFH

  Ps: Og så lige et helt naturligt emneskift: Hvis man nu synes, at forfattere som læser op er sjove, så kan man få fornøjelsen af Ib Michael og Pia Juul på Gefährlich på Fælledvej i aften. Tjek gruppen “Opdigtet Onsdag” på facebook.
  Pps: Og det lød som en reklame, men jeg har altså ikke noget med det at gøre. Tænkte bare, at Marens søster vel ikke kan være alle vegne 🙂

 15. HAHAHA Nafissa! Jeg kan en, der ikke er pikogpattersjov, men bare sjov: Vi boede engang tæt på en tamilsk familie, der havde tre børn, og så fik de en lille baby. De tre ældste hed Tarzan, Premmeni og Premmena. Og så skulle lille baby have et navn. Gæt? Tatataaaaaa: Preben.
  Det er fanme da integration!

 16. Hvis jeg får to drenge, så skal de også hedde Tarzan og Preben!

 17. Det er da unfair, når dine piger har sådan nogle fine, sprøde navne! Og hvis du får tvillinger, og det er en pige og en dreng, skal de så hedde Tarzan og Vanilje eller Preben og Vanilje ??? Diskrimination!

 18. AB jeg er med på din ambivalens. Jeg synes det er super thumbs up at “overskudsmennesker” støtter en svagere familie. Det er et godt budskab at få ud. Og jeg synes det er fint, at du Maren får et nyt barn. Men hvorfor fik du egentligt ikke bare en svigersøn i tilgift?
  Anyway så synes jeg også at Nafissa er morsomt. Altså navnet, og hvis jeg forestiller mig, at det er et eventyr om mennesker der har hysterisk morsomme navne, så griner jeg helt ned i maven. Men det er det jo desværre bare ikke…

  Og n ej jeg har ikke et fadderbarn. Jeg støtter tilgengæld Kræftens Bekæmpelse, og desværre udelukker det ene det andet for mig.Så jeg sætter pris på, at der er andre, der betaler til min dårlige samvitiighed

 19. Kan ikke se hvorfor dem der har sponsorbørn ikke må grine af afrikaner-navnene, da de jo netop sponsorerer dem og dermed gør dem noget godt. Man må da optjene nogle point til grine-af-kontoen, når man betaler til sådan et arrangement?

 20. Jeg kan altså heller ikke se det. Det er i det hele taget sjovt, barnligt, men sjovt, at grine af mærkelige navne. Mere er der ikke i det, i min optik.

 21. Mette Nielsen

  Mit sponsorbarn hedder Sylvain, og er nummer 69 ud af 70 i sin klasse. Han er ikke så god til fagene, men i matematik er han bestået. Og så kan han desuden godt lide at lave biler ud af tomme dåse. Men det er er han også meget god til, som der står i brevet. Det har altså været svært at vinkle den, som en solstrålehistorie i det årlige kort.

 22. Det mest morsomme ved dette indlæg er sgu da skribentens navn – Maren!
  Ligesom hende der sidder i kæret. Jeg småfniser hver gang jeg ser det navn.

 23. Måske skulle Nafissa introduceres for mit sponserbaen Mussam DIARREa. Det ville være kønt.

 24. Det er da lidt sjovt…. Vores sponsorbarn hedder bare Prisca, så det er der ikke meget sjovt i.
  Men til gengæld får det danske judofolk besøg til sommer af manden lige under Gud, den eneste af to nulevende med 10. dan, der er det højeste høje… Og så hedder han Abe til efternavn !
  Det er sgu da også lidt sjovt, ik’?

 25. Årh Nafissa you made my day! Navne.. det er da sjau. Griner jo bare af lyd og betydning, ikke af person eller situation. Jeg fniser og griner hver gang, jeg tænker på en P3 udsendelse (vist nok) engang med sjove navne… og de var der allesammen…kan bare kun lige huske (måske det gammelt og jo heller ikke særlig pikogpattersjove..): Steen Isaksen, Steen Aldermann, Anne Steg, og det allersjoveste Inge Linge, som når man jo så ville sige, når man ringede til hende; Det Ingelinge – D´Ingelinge…årh mavekrampe… og den er god nok… (Inge har ikke hemmeligt nr. – og undskyld Inge, hvis jeg så ved at skrive dette endnu engang får nogen/flere til at kime dig ned!)

  og nårh ja så har der engang boet en mand i Otterup på Fyn, der hed Teddy Bjørn!?! Kunne man bare ringe til ham og spørge om han gav et kram…

 26. Okay jeg indrømmer. Fik en griner over navnet. Ikke andet. Får også en griner over navne i Danmark. Kendte engang en, der skiftede navn fra Ulla Hørnshøj til Ølla Trompetbakke !

 27. Pis. Det er jo ikke sjovt når man staver navnet forkert ! – Gab. Der skulle selvfølgelig stå “Hornshøj”………..

 28. Jeg gik engang i klasse med en Nafissa, kæææft jeg havde noia over om jeg kom til at udtale hendes navn forkert. Skete ikke, måske mest fordi hun sagde hun ville kaldes Naffi! Tilgengæld arbejder jeg sammen med en zeynep, men hende kalder vi bare ketchup, så er det lisom på plads!! Kunderne undrer sig en anelse, men hva faen….

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s