Jeg fik en kommentar fra Mathias

Tidligere på ugen fik jeg denne kommentar på min blog:

Hej Maren.

I 2.g på gymnasiet har vi netop afsluttet et kort forløb om sproglig karakteristik i forskellige tekster. I den forbindelse, og som afslutning på forløbet, havde vores dansklærer valgt, at vi skulle skrive en aflevering, hvori vi analyserede og fortolkede sproget på din blog. Vi fik selv lov til at vælge hvilken. Jeg valgte den fra den 15. april om din (uheldige) tur i svømmehallen – et valg jeg ikke kom til at fortryde, for den var meget underholdende at læse. (I øvrigt meget mere underholdende, end når vi for eksempel skal læse gamle folkeviser, men det må du ikke sige til min dansklærer).

Gad vide, hvad jeg ville min kommentar? Den skulle i virkeligheden nok have været til min lærer, for det er hans fortjeneste, at jeg fik love til at læse nogle på din sjove blog. Du er virkelig god til at bruge sproget!

Jeg ved med sikkerhed, at det ikke er sidste gang, jeg har været på din side. Meeeeen, jeg tør ikke love, at jeg laver en hel danskanalyse næste gang, jeg besøger din blog.

Med venlig hilsen
Mathias

OH, et væld af blandede følelser hober sig op:

1. .Hvem har sladret til de voksne, om at jeg sidder her inde og skriver “pikkepik”?

2. Altså hvad?

3. Altså I har analyseret mit sprog?

4. Altså ”pikkepik”?

5. Altså sådan i en stil eller i timen og der er en lærer, et seriøst menneske, der har sat jer til at læse min blog?

6. Holy Crap!

7. Er det meningen jeg selv skal have den fjerneste idé om, hvad den ”sproglige karakteristik” er på min blog?

8. Æhm, hvordan er den så?

9. Bestod jeg?

32 responses to “Jeg fik en kommentar fra Mathias

 1. Ej hvor er det godt! Det er på tide, at dansklærerne kommer videre fra Tove Ditlevsen. (Altså det ved jeg godt, nogle har været længe, andre er sikkert så unge, at de ikke ved, hvem TD er). Måske kommer du med, næste gang nogen finder på at revidere vores kulturkanon til folkeskolen 🙂

 2. hahaha,intet mere end fantastisk! Kom ikke og sig at en blog ikke kan være…hvad var det nu lige for et ord…kan indeholde sproglig karakteristik, men der må jeg så lige sige at der er en masse. Nu er jeg jo lidt yngre, så jeg kan huske lidt mere. Men din humor er klassisk tegn på en sproglig karakteristik (Uh jeg føler lidt jeg er til eksamen nu yikes!) Så jeg tør på ingen måde at fortsætte. Men fantastisk synes jeg det er, så vil jeg altså også gerne gå i skole igen, hvis man kan læse blogs, frem for de der røv kedelige klassikere. sagde bibliotekaren.

 3. Maren, du kommer til at gå over i historien! og jeg tænkte også straks på kulturkanonen:)

  /Stine

 4. Ja men hey, hvad tror I egentlig om os dansklærere? Totalt støvede og helt ude af trit med, hvad der rører sig (jo.. okay lidt, måske)!? Men nogle af os har sgi da fingeren liiiiidt på pulsen — og pulsen lige nu, det er Maren!!! Derfor, Maren — altså ikke at det var mig, der lige satte mine elever til at læse netop din blog. Den er mine elever for umodne til at fatte, og så vil jeg have dig “for mig selv” lidt endnu :o)

 5. Maren er det nye sort!!! Hurra!!

  Lad være med at sige det til nogen, men jeg blev helt stum igår, da jeg opdagede, at jeg gik lige forbi dig nede ved Forum station, – følte mig sådan helt fangirlagtig bagefter :D.

 6. Du bestod i kategorien “pubertær” (som vi er mange, der elsker 🙂

 7. Sej dansklærer. Og heldige børn!

 8. @Aevilja: Altså der hvor jeg stod i noget, der føltes som for evigt og ventede på min fætter, der skulle komme med fly fra Norge og derefter metro og hvor jeg kedede mig så meget, jeg gav mig til at sms’e med min veninde med en påstand om, at hvorvidt jeg, hvis det kom til stykket, kunne have sex med hvem og hvad som helst. Hvor hun først foreslog en aborre og derefter en analkirtel og således fik mig til at indrømme jeg bare var fuld af lort og egentlig bare stod udenfor Forum og kedede mig ihjel?!

  Næste gang kan du med fordel komme hen og sige hej …

  • Analkirtel…HAHAHAHAHHAHAHAHHAHAHAHA!!!!

   Nå, det var fættermand du kom gående sammen med – og i var i fuld samtale, så det var måske mest derfor jeg ikke sagde noget. Skal nok huske og mænge mig, hvis jeg en anden gang ser dig stå og smse og høre, om det nu er noget aborresex du har gang i 😉

 9. Fedt!

 10. Hurra for den dansklærer!

 11. ai, vil du ikke engang have sex med en aborre? sippe…

 12. Slap af en fed dansklærer!!

 13. Hehe, jeg har også i mit virke som dansklærer brugt blogs.
  Måtte dog lige sikre mig at bruge nogle blogs, der ikke for hurtigt ledte tilbage til min egen, da jeg helt ærligt ikke orkede at tænke på om kolleger og elever genkendte mit “blogmig”, som også ind i mellem er en anelse selvudleverende. Nåja, og så er mit blogsprog bestemt ikke videre eksemplarisk i i forhold til danskfaglig korrekthed, hvilket jeg lige kunne forestille mig forældrebrevstorm over. (Hvordan skal HUN kunne lærer vores poder dansk grammatik og stavning??? Ja, jeg spørger bare!)

  Jeg kontaktede imidlertid blogindehavere og “spurgte om lov” forud for undervisningsforløbene. Og jeg opfordrer hermed på det kraftigste til en form for respons til Maren fra enten lærer eller elever.
  (Af ren faglig interesse naturligvis. Nej, hvem prøver jeg at narre? Jeg er bare pissenysgerrig)

 14. HAHA HAha,ha haaaa, Kæft`det er sjovt…sej dansklærer…

 15. Okay…hvor kom den der aborre fra ?

 16. Pssst … der er faktisk mange fede dansklærere. Jo, jeg kender en ordentlig stak! Men altså, vi vil vide, hvilken slags sproglig stil, Maren har. Og om hun mon dækker over en grå normalitet med al sit pikkepik. Somom!

 17. Ahrg, okay – jeg er dansklærer, så vær lige søde at trække det overskydende komma i kommentaren før fra. Please!

 18. Hvor h… kommer alle de dansklærere fra??!…. Og er NØDT til at sige til dig Bitten at det hedder “kunne lære”! HÆÆÆÆ HÆ HÆ. Undskyld, jeg MÅTTE bare. Du må tromle mig en anden gang ved lejlighed. Ja ja skyd mig så.

  • Gider du ikke slette ovenstående kommentar Maren? Har irriteret mig siden jeg skrev den – og undskyld Bitten:o(

 19. Altså jeg er ikke dansklærer, men sygeplejerske, og vil foretrække at du forsætter i samme stil uden at begynde at tænke på grammatik og kommaer, det tager ligesom lidt af indholdet, hvilket jeg brugte meget lang tid på at diskutere med min dansklærer i gymnasiet 😉

 20. Mathias Bukh Vestergaard

  Hej Maren.

  Det er 100 % positivt ment, at du har været med indeover vores emne om sproglig karakteristik.

  Her er nogle af mine observationer:

  1. Ja, du bruger mange “vulgærgloser”, som det så smukt hedder – herunder også pikkepik, fuck, shit, for helvede osv.

  2. Når du bruger disse vulgærgloser, samt også anglicismer (smart-ass-begreb for: ord indlånt fra engelsk), er det for at lyde ungdommelig – du vil hellere lyde som en på 30 end en på 40.

  3. Du bruger sproget og det skrevne ord enormt godt, så folk forstår din ironi og selvironi.

  4. Humoren er i højsædet i dine blogs!

  5. Formålet med din blogs er udelukkende at underholde. Intet andet. Ikke at skabe store diskussioner om verdensituationen. Kun underholdning.

  Svar på dine spørgsmål:

  – Ja. Det er en lærer. Et vaskeægte levende menneske, der har sat en hel gymnasieklasse (28 stk’s elever) til at analysere dine blogs. Og han er skam klog nok! Faktisk er han en af de bedste lærer, jeg nogensinde har haft!

  – Sproglig karakteristik er, når man går ind og analysere en tekst for brugen af bestemte ordklasser, ordvalg, grafiske signaler (!, ?, …, -, kursivering), billedsprog, appelformer, diskurser og så videre… Du er et pragteksempel på en, der bruger sproget på alle mulige måder 😉

  – Så ja; Du bestod!

  – Flere spørgsmål? – Spørg!

  Kærlig hilsen
  Mathias

 21. Svar på 2’eren.. *Fnis*

  ;-D))

 22. Jeg ville sååååå gerne se Maren i hovedet når hun læser nr. 2. Allan vær lige klar med et kamera. 😉

 23. heheh det er sjåvt!!!

 24. Hæ hæ, den var alligevel god, man skal åbenbart passe på hvad man skriver, for ikke at få skyld for at ville skrive yngre end man er, uanset om man blot (som er min opfattelse af Marens blog) skriver fordi man har lyst og ikke kan lade være.
  Kram og mange tanker.

 25. Altså som en på meget snart 40, forstår jeg ikke hvad han mener med 2. Det er sgu da sådan man lyder, når man er omkring 40. Hvorfor tror unge menensker, at man ændre sit sprog bare fordi man bliver ældre?

 26. En 41-årig

  @ Laura: Er udtrykket “unge mennesker” ikke et bevis på at vi ændrer sprog? Det sagde jeg hverken som 20- eller 30-årig…

 27. Det er vel ikke os det ændrer sprog, men de yngre der udvikler deres. Hvorved vores kommer til at stå i stampe. At bruge or som pikkepik, shit osv er vel netop bevis på at man havde sine”yngre dage” for 10-20 år siden.
  Jeg kender ingen næsten 40 årige der taler som de yngre. Herre nice og nederen er bare ikke så nemt at bruge når man ikke er vokset op med det…

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s