Fordømte unge mennesker

Fordømte unge mennesker der får én til at føle sig, som var man hundrede år. Ja, jeg henviser til den unge Mathias analyse af bloggen, som du finder i kommentarerne under sidste indlæg.

Lad mig først slå fast, at jeg er meget flatteret over, at en lærer har sendt hele sin klasse ind på min blog for at analysere teksten. Didn’t see that coming.

Dernæst bemærker jeg, at Mathias er en yderst velformuleret ung mand, og var jeg en gammel gris, ville jeg straks prøve at indlede en brevkorrespondance med ham, hvor jeg søbede alle de ord, som han elegant linede op, til mig. Samtidig med jeg forestillede mig ham meget pænere, end han har nogen chance for at være. Hvad, om jeg har gjort det før i mit liv? Aldrig. Totalt latterligt. Hvor dum tror I, jeg er? … Okay, 100 gange. Jamen hvad? Nogle tænder på porno. Andre på hunde. Jeg er så til ord.

Men tjek nu lige punkt 1 og 2 i den unge mands analyse af sproget på bloggen:

1. Du bruger mange “vulgærgloser”, som det så smukt hedder – herunder også pikkepik, fuck, shit, for helvede osv.

2. Når du bruger disse vulgærgloser, samt også anglicismer (smart-ass-begreb for: ord indlånt fra engelsk), er det for at lyde ungdommelig – du vil hellere lyde som en på 30 end en på 40.

Okay.

Okay … altså. Mathias!

For det første. Eller. Altså.

Måske skal jeg bare starte med at sige, at jeg undrer mig over, at et så ungt menneske differencerer mellem at være 30 og 40. Er det ikke en regel om, at når man er under 20, så er alt over 30 fuldstændig lost case?

Årh, for helvede. Jeg har ingen modangreb mod dette ung-med-de-unge-attack. Jeg vil lade den ligge. Lade den fare. Og i stedet bare fortælle jer, at jeg netop har købt denne, som jeg har i sinde at marinere mig selv i:

Og hvis I ikke kender hudplejeprodukterne fra REN, kan jeg kun sige, at det er et totalt for sygt mærke. Og den her Keep young and beautiful-serum er da bare herre nice.

Dude …. eller noget.

(PS. Kære Mathias, tusinde tak for din analyse. Den gjorde mig rigtig glad 🙂

17 responses to “Fordømte unge mennesker

 1. Jeg mindes, hvordan vi i gymnasiet benævnte alle hankønsvæsner på 30+ “en gammel gris”… Og gjorde grin med de kvindelige ditto, når de gik på de samme diskoteker som os. Suk… 😦 Det er op ad bakke efter de 29 (jeg er 34!).

 2. Åh. Jeg må le. Hvad han siger er jo at du nægter at blive voksen. Sådan helt voksen. Fuck hvor er jeg glad for at jeg trods alt har min alder med mig. Altså jeg vil lige sige at du er altså også langt fra 40. Sådan da. Set med en flues øjne i hvert fald. Jeg glæder mig til at læse dig om 40 år. Gad vide om du stadig skriver som en på 30?
  Og der er faktisk enormt langt fra 30 til 40. Der er så utrolig mange der ikke vil lege med dem på 30, og selv orker man jo ikke helt det der liv man havde da man var 20.
  30’erne er bare sådan en død alder hvor det handler om at enten få presset nogle børn ud, eller også indse det faktum at man ikke skal have børn. For mit vedkommende.

 3. 🙂 DU SKRIVER BARE FOR FEDT! Jeg ææææælsker at læse dine indslag og få mig et ‘billigt grin’……….. 🙂 Keep up the spirit!!!

 4. Min far er over 60. Han fniser stadig af sig selv, når han (hyppigt) bruger ord som pik og fisse. Tror mere bare, han er barnlig end, at han ønsker sig yngre. Som Maren. Som mig, og som mange andre.
  Og REN er lækker. Så blød og ung. Nam.

 5. Totalt chillern’ indlæg, dér!! Det’ alt for najs, så jeg vil oss’ være fast læser!
  Yo fra ….én, der er fyldt 30, men nægter at blive (rigtig) voksen! 😉

 6. Når man får sådan en kommentar fra en ung gut, så skal man bare tænke på det øjeblik han engang også vil opleve: det øjeblik hvor der første gang er en yngre person der refererer til ham som f.eks. “hr.” eller “gammel”.
  Jeg tror jeg taler for alle: det er en utrolig syret oplevelse! Personligt mindes jeg at en af de første gange var, da et barn kom gående med sin mor og så sagde barnet “prøv at se manden med strithåret”. Ikke drengen med strithåret eller fyren med strithåret, men MANDEN.
  Yeezzzz, så føler man sig gammel.

  • Arh ja, jeg kan huske første gang jeg i bussen blev refereret til, som ‘hende damen’ et barn skulle flytte sig for. WTF??? *Hmf*

 7. Jeg er ikke enig med Mathias i den analyse vedr. alderen. Unge-unge har da ikke sådan et sprog – de bruger da en masse andre slangudtryk, gør de ikke? Og i øvrigt giver jeg de andre ret i, at ord som fuck og pik er universelle og da ikke forbeholdt de unge-unge!

 8. Jeg synes, det er SÅ sjovt at din skrivestil er blevet analyseret, som en del af dansk undervisning (mest fordi det ikke er mig, som er blevet udsat for analysen).

  Takker for god underholdning 🙂

 9. Hmm kommer det der med den aldersmæssige tone i det skrevne ikke også an på, hvad man skriver? Jeg er da feks lidt mere kæk og ungdommelig på blog og i kommentarer end i mails til min chef og breve til min farmor. (Og jeg synes faktisk, at Mathias lidt skriver sig selv ældre med den tone han har i sine kommentarer)

 10. Åhh for helvede… (muhahahaha)… både i indlæg OG i kommentarer er der en fantastisk underholdningsværdi, der er guld værd – jeg må tørre mine øjne 😀

 11. Mathias Bukh Vestergaard

  Okay, okay, okay, Maren.

  Nu stopper det!

  Du vinkler jo mine kommentarer helt på din egen måde ved at trække alt det negative ud og fremhæve dette i dine blogs. Du glemmer, at mit budskab med den første kommentar var at rooooose dig, at TAKKE dig. Bagefter pointerede jeg, at du var god til at underholde, var humoristisk og selvironisk – det vil jeg da umiddelbart sige er positivt!

  I øvrigt kan jeg forstå, at min pointe med alderen er blevet misforstået – for lige nu virker jeg da vist til at være den mest modbydelige, “fremme-i-skoene” unge gut, som kommer og fornærmer de unge 30- og 40-årige (puha, man kommer hurtigt i modvind, når man nævner noget med alder på den her side)… Det, jeg sagde, var bare, at det er mere logisk at høre pik og fuck fra en teenager end en pensionist. Og du ville hellere være end teenager end en pensionist. Jeg kan fornemme, at jeg skulle have brugt en lidt større tidsramme, end at sige, at du ikke vil lyde som en på 40.. Skulle ha sagt 60.. Ramte et ømt punkt. Undskyld. Undskyld. Undskyld.

  Men helt ærlig, Maren… Brevkorrespondance? Hvad er det?

 12. *Ruller rundt af grin*!!! :-D))
  “…..det er mere logisk at høre pik og fuck fra en teenager end en pensionist.”

 13. Kære Mathias
  Du har intet at undskylde for. Det er mig, der undskylder.
  Jeg begik den fejl, ikke at få fortalt hvad jeg egentlig synes om dit bidrag til min blog, før jeg begyndte at more mig på din bekostning. Prøvede at hive den i land med et ”PS” i enden af mit indlæg, men jeg tænker nu, det ikke er nok at tilføje en enkelt linje, når man har harceleret af sted i på en hel side.

  Så Mathias. Jeg vil nu helt uden sarkasme, ironi eller andet meningsforstyrrende fortælle dig, at jeg synes, det var fantastisk, du skrev til mig den første gang og fortalte om jeres afsluttede tema. Jamen hvor blæret er det ikke, at der sidder en gymnasieklasse og analyserer på ens tekster? I min verden er det et gevaldigt skulderklap. Og jeg har ikke misset mange chancer for at fortælle det til alle, jeg mødte på min vej. Også gerne uden et apropos. Samtidig er det også morsomt – derfor greb jeg straks chancen og skrev indlæg om det og dig. Jeg er ked af, hvis jeg ikke fik gjort det tydeligt nok, at det ikke var dig jeg pegede fingre ad, men mig selv.

  At du også var så venlig at skrive, hvad du var kommet frem til i din analyse, var ikke bare modigt, det var også virkelig virkelig fedt. Jeg havde håbet du ville gøre det.
  Jeg læste alt du skrev. Rødmede ved de rosende ord, glemte at takke for det. Kastede mig i stedet over det ømme punkt og blæste det stort op. Som du også bemærker. (Ud over at analysere selve sproget, er det jo en helt anden historie at betragte, hvordan skribenter sorterer i sit materiale og vinkler stoffet. Ikke mindst hvad der bliver frasorteret for at få en pointe frem).

  Med hensyn til alder, så er det jo gerne et ømt punkt i vores kultur. Og ikke mindst derfor er det nødvendigt at blive ved med at prikke til det. Jeg synes stadig, jeg er der i livet, hvor det kun er sjovere at blive ældre, men spørg mig igen, når mine tænder begynder at falde ud, og jeg vil give dig et andet svar.

  Jeg synes ikke, som en læser skriver, at du skriver dig ældre end du er. Jeg synes du skriver godt, får dine pointer tydeligt frem og formår endda at underholde imens. Tænker det er en fornøjelse at være din lærer. Hey, du har fået en hel blog til at rumstere rundt om dine bidrag i flere dage. Det er faktisk ret godt gået. Og det er MIG der siger tak for at du tog dig tiden og skrev til mig.

  Kh Maren

  PS. En brevkorrespondance er det samme som at være pennevenner. Bare i nittenhundredeogtredive-termer.

 14. Nu er jeg også en af dem, der tænder på ord, og jeg må sige: Mathias, havde du været nærmere 30-40 år end 20, havde jeg indledt en brevkorrespondance (havde jeg spillet på det andet hold, var det Maren, der stod for skud).

 15. Hahahahaha….det er simpelthen så fantastisk, det her 😀
  Maren, du skriver allerhelvedes godt – både om pikkepik og alt de andre vulgariteter.
  Mathias, du styrer for vildt! Sej analyse dér.

 16. Har også haft min blog analyseret af en hel 3.G klasse på Egå gymnasium. Det var et rent tilfælde, at jeg fandt ud af det, og det var kun fordi min veninde gik i den klasse. De skrev opgave om mig og alt muligt. Min veninde fik 10! Og så kan jeg være nok så skide paranoid, men jeg syntes ikke det var så skide fedt at få MIN blog analyseret.. Og dansklæreren der troede, jeg muligvis kunne have modtaget penge fra diverse firmaer (blandt andet fabrikanten af Magnesia DAK, fordi jeg i en overgang havde et misbrug af dem – det er afføringspiller) og andre der troede, at jeg var en snedig antispiseforstyrrelseskampagne.. Så meget for at være ærlig og spilde sit hjerteblod ud for offentligheden!

  Keep up the good work!

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s